Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Ieraksts nodokļu grāmatiņā К списку тем

Ieraksts nodokļu grāmatiņā
Kādi normatīvie akti regulē ieraksta izdarīšanas procedūru algas nodokļa grāmatiņā? Respektīvi, vai ieraksts tiek izdarīts reizi gadā, vai arī var tikt uzrādīts kopējais laiks, ko darba ņēmējs nostrādājis pie konkrētā darba devēja?
Piemērs: Darbinieks strādājis no 2010. gada 3. augusta līdz 2012. gada 3. maijam. Vai es varu grāmatiņā izdarīt vienu ierakstu par kopējo laiku, vai arī man tas ir jāsadala pa gadiem?

MK 21 - Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa - īsti neatradu atbildi uz savu jautājumu.

Paldies!
Ammm
Ammm 06.07.2012 13:10
40 сообщений на сайте

Ответы (8)

māte gūgle - http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=244336
Andaz
Andaz 06.07.2012 13:12
27892 сообщения на сайте
>>
Japaina
Japaina 06.07.2012 13:33
10269 сообщений на сайте
Man, diemžēl, nav pieejams abonements, varbūt Jūs varat uz e-pastu nosūtīt? aramee@tvnet.lv

Andaz 06.07.2012 13:12
Šajā rakstā neatradu atbildi uz uzdoto jautājumu.
Ammm
Ammm 06.07.2012 13:56
40 сообщений на сайте
MK 21>>
18. Beidzoties darba attiecībām vai ienākuma gūšanai, darba devējs vai cita institūcija par to izdara grāmatiņā attiecīgu ierakstu un atdod grāmatiņu nodokļa maksātājam.
Japaina
Japaina 06.07.2012 14:10
10269 сообщений на сайте
Nodokļu grāmatiņā tagad ir tikai VIENS ieraksts - Datums ar kuru darba attiecības ir beigušās vai beigusies ienākumu gūšana. UN viss ne pa gadiem ne kā.Nekas nav jāprāto.

Viss par nodokļu grāmatiņām pie IIN likuma MK noteikumi VID mājaslapā.
Ilma
Ilma 06.07.2012 14:11
30495 сообщений на сайте
Man vēl nav bijusi tāda grāmatiņa.
Diez ko dos tāds ieraksts?
Japaina
Japaina 06.07.2012 14:14
10269 сообщений на сайте
Jaunā parauga grāmatiņās ir 4.sadaļa " Atzīmes par darba attiecību vai ienākuma gūšanas izbeigšanu", kur ir tikai ierakstāms kārtas nr., darba devēja nosaukums un datums, ar kuru darba attiecības ir beigušās. Vecā parauga grāmatiņās lapā "Ienākumu uzskaite" ieraksta tikai darba vietas nosaukumu un ailē "Ienākuma gūšanas laikposms" ieraksta darba attiecību beigšanās datumu un tas ir viss, kas ierakstāms. Pārējās ailītes neaizpilda. Šis darba attiecību beigu datums obligāti nepieciešams tad, kad cilvēks stājas NVA uzskaitē un arī VSAA bezdarbnieka pabalsta saņemšanai. Domāju, ka stājoties darbā jaunā vietā, uzņēmuma grāmatvedis arī apskatās šo ierakstu, pirms piemēro neapliekamo minimumu.
Sandra48
Sandra48 06.07.2012 15:22
324 сообщения на сайте
Liels Paldies!
Ammm
Ammm 09.07.2012 15:50
40 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.