Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Учредитель SIA и трудовые отношения на стороне К списку тем
Учредитель SIA и трудовые отношения на стороне
Добрый день,
Подскажите, можно ли стать учредителем, а также участником SIA, при этом имея официальные трудовые отношения с другой фирмой? Если нет, то, пожалуйста, разъясните, на какие наибольшие возможности я могу рассчитывать при создании SIA, оставаясь работником в другой компании?
Ответы (10)
Kāpēc Jums šķiet, ka nevar?
Mana darba līgumā ir uzrakstīts par to, ka es varu strādāt tikai viena darba vietā. Tāpēc man ir radušas aizdomas par to, kā es nevarēšu kļūt pār valdes locekli.
это у вас неправильный договор, или вы министр?
Ja Jums darba vietā ir noslēgts tāds līgums, tad Jūs nevarat strādāt citā vietā. Būt par uzņēmuma īpašnieku nenozīmē būt tai uzņēmumā par darbinieku.
Līgums ir вполне правильный. Daudzās darba vietās slēdz tādus līgumus.
Andaz, paldies par paskaidrojumiem.
Pilnīgi piekrītu Andaz, bet, ja jūsu DD uzzinās, būs problēmas.
Japaina, un cik lielas problēmas es vāru dabūt pēc jusu domām, ja es būšu, piemēram, tikai par dibinatāju un pats nestrādāšu sava firmā?
Atkarīgs var būt no tā, vai jūsu firma strādā pilnīgi citā sfērā.
нет, девушки, договор неправильный, так как работодатель не имеет права на подобные запреты
не все, что прописано в договоре, является безусловной истиной
запрет на работу у конкурентов и запрет на работу вообще - разные вещи
нет, девушки, договор неправильный, так как работодатель не имеет права на подобные запреты
не все, что прописано в договоре, является безусловной истиной
запрет на работу у конкурентов и запрет на работу вообще - разные вещи
Nav taisnība!
"Darba likums"
91.pants Blakus darbs
Darbiniekam ir tiesības slēgt darba līgumu ar vairākiem darba devējiem, ja darba līgumā vai darba koplīgumā nav noteikts citādi.
92.pants Ierobežojumi veikt blakus darbu
Darbinieka tiesības veikt blakus darbu var ierobežot darba devējs, ciktāl tas attaisnojams ar darba devēja pamatotām un aizsargājamām interesēm, it īpaši ja šāds blakus darbs negatīvi ietekmē vai var ietekmēt darbinieka saistību pienācīgu izpildi.
Tātad - ja līgumā ir aizliegums un darbinieks pats to ir parakstījis - viss ir likumīgi.
Закрыть
Краткое описание нарушения