Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Mikrouzņēmuma dalībnieks bezdarbnieks ? К списку тем

Mikrouzņēmuma dalībnieks bezdarbnieks ?
SIA, Mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs, viens īpašnieks ir valdes loceklis pēc statūtiem. Darbinieku nav. Nodibināja SIA un dabūja MUN statusu kamēr esmu bezdarbnieks. Negribu slēgt ar sevi darba līgumu, jo esmu bezdarbnieks.

Esmu noslēdzis pilnvarojuma bezatlīdzības līgumu un tādējādi izpilda MUN likuma normu par "mikrouzņēmuma darbinieks — ... un mikrouzņēmuma īpašnieks"
Balstoties uz MUN likuma prasību: "(9) Mikrouzņēmums reģistrē katru mikrouzņēmuma darbinieku VID kā obligāti sociāli apdrošināmu personu MK noteiktajā termiņā un kārtībā."

Vai valdes locekli (kaut arī ar bezatlīdzības pilnvarojuma līgumu) jāreģistrē ar 16 kodu EDS'ā kā "Tāda mikrouzņēmuma darbinieka statusa iegūšana, kurš ir apdrošināms atbilstoši visiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem" ?
Visticamāk, ka jāreģistrē...

Likums par valsts sociālo apdrošināšanu definē "2) darba ņēmējs: a) persona, kas uz darba līguma pamata par nolīgto darba samaksu veic noteiktu darbu darba devēja vadībā, izņemot mikrouzņēmuma darbinieku,........ i) mikrouzņēmuma darbinieks;".

Kā tad īsti ir: attiecas uz mikrouzņēmuma darbieniekiem vai neatteicas, jo viena panta robežās gan noraida, gan apstiprina ?

Visticamāk, jau ka atteicas...

Un ir "5.pants. Sociāli apdrošināmās personas: (6) Mikrouzņēmuma darbinieki ir sociāli apdrošināmi saskaņā ar Mikrouzņēmumu nodokļa likumu."

Kā jūs tulkojat šādu pantu ? Vai šis ir pants, kas "izslēdz" (atļauj neievērot) minimālo algu, neapliekamo minimumu u.c. sociālā likuma normas ?

Tad kā nepilnīgu risinājumu redzu iereģistrēt sevi EDS'ā ar 50 kodu "Datums, ar kuru darba ņēmējam vai mikrouzņēmuma darbiniekam ir piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas"

Tādējādi:
MUN likuma 1. pantā rakstīto:
"c) ...Darbinieku skaitā neiekļauj personu, kura darba attiecību laikā atrodas prombūtnē ... un par šo periodu nesaņem no mikrouzņēmuma ienākumu"

Taču šis īsti neatbilst jo valdes loceklim nav "darba alga"... līdz ar to šī koda apraksts neatbilst būtī
Edziiss
Edziiss 10.07.2012 15:39
1 сообщение на сайте

Ответы (1)

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=4913&hl=1
Japaina
Japaina 10.07.2012 16:29
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.