Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Slimības lapas
Sveiki!
Nu gan būšu pilnīgi stulba, bet lieta tāda. Iepriekšējos darbos ar slimības lapām neaizrāvās. Tas tā kā bija priekšniecības lēmums. Taču tagad sāku strādāt "baltā un pūkainā" uzņēmumā. Pus gadu šim uzņēmumam grāmatvedību kārtoja ārpakalpojumu uzņēmums. Ok. Tagad sistēmā vadu algu aprēķinus sākot no janvāra un ir arī slimības lapas. Salīdzinu ar grāmatvedības firmas veiktajiem aprēķiniem, man tās nesapas.(firma ir diezgan prestiža, tāpēc negribu viņus par kaut ko apvainot) Sāku apšaubīt sevi...
Ja cilvēks sāk strādāt no 02.01.2012. un saslimst kautkādā padsmitajā datumā, tad taču viņam slimības naudu rēķina no iepriekšējo mēnešu minimālās algas? Vai es kļudos?
Jau iepriekš atvainojos par tik elementāru jautājumu, bet ir situācijas, kad tu sāc vairs neko nesaprast
Lai pārbaudītu sevi un turpmāk nekļūdītos, tad:
Darba attiecības uzsāktas 02.01.2012.
Saslima 13.01.2012. Piektdiena un A lapa beidzās 22.01.2012 svētdiena
1 diena 0.00 Ls
2-3 sestdiena, svētdiena 0.00 Ls
4-8 no pirmdienas līdz piektdienai 9.3 x 5 x 80%= 37.20Ls
9-10 atkal neapmaksā, jo brīvdienas.
Grāmatvedības firmai sanāk 34.80 Ls.
Kuram taisnība? Ja viņiem, tad meklēšu savas kļūdas un beigšu darīt lieki nepareizi, jo tādi gadījumi ir ļoti daudz.
Ceru uz sapratni.
Ответы (11)
1. Pārbaudiet vidējo izpeļņu
2. Parbaudiet darbinieka darba grafiku
3. Sazinaties ar aprēķinus veikuso personu.
Маюнь, ты чо?
С 4-го - 80.
Darba likums 75 pants
(7) Ja darbinieks ir nodarbināts mazāk par sešiem mēnešiem, dienas vai stundas vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par nostrādātajām dienām vai stundām, tās kopsummu dalot attiecīgi ar šajā periodā nostrādāto dienu vai stundu skaitu.
Pārbaudiet aprēķinu, ņemot vērā šo punktu.
Маюнь, ты чо?
С 4-го - 80.
А 75% когда? 2-й и 3-й день? Виновата. Тоже давно не занималась больничными.
Var gadīties vēl vien brīnums: 75% piemēro nevis 2. un 3. SLIMĪBAS dienai, bet 2. un 3. DARBA dienai.
Kaut gan 36.pantā noteikts, ka 75% slimības 2. un .3.
Vai no ceturtās dienas ir 75%? Laikam kaut ko esmu palaidusi garām, bet līdz šim bija 1-0; 2-3 75%; 4-10 80%. Es kļūdos?
Paldies Mu-maija, bet tas cilvēciņš tikai tai mēnesī sāka strādāt. Vai man jāņem tikai tas nostrādātais periods? Bet tas tak nav iespējams, jo aprēķins par janvāri vēl nav veikts.
Pieņemsim, ka darbinieks uzsāk darbu un pēc 3 dienām saslimst. No kā tad rēķina?
Sazināties ar aprēķina veicējiem man nav iespējams, jo viņi šobrīd ir ļoti neapmierināti, jo viņiem zūd ļoti liels klients.
Darba likums 75 pants
(7) Ja darbinieks ir nodarbināts mazāk par sešiem mēnešiem, dienas vai stundas vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par nostrādātajām dienām vai stundām, tās kopsummu dalot attiecīgi ar šajā periodā nostrādāto dienu vai stundu skaitu.
Pārbaudiet aprēķinu, ņemot vērā šo punktu.
(3) Ja pēdējo 12 mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no valsts noteiktās minimālās mēneša darba algas kopsummas pēdējos sešos mēnešos. Dienas vidējo izpeļņu šādā gadījumā aprēķina, darba samaksas kopsummu dalot ar darba dienu skaitu šajā periodā.
Kurš tad panta punkts ir īstais? Un man ir akorda algas
3.daļa - 12 mēnešu laika nesaņemtā darba samaksa attiecas uz situāciju, kad pastāvēja darba attiecības, bet nekas netika aprēķināts
7.daļa - darbinieks nostrādāja "trīs" dienas, nu tad i rēķiniet to videjo no 3 dienu darba samaksas
3.daļa - 12 mēnešu laika nesaņemtā darba samaksa attiecas uz situāciju, kad pastāvēja darba attiecības, bet nekas netika aprēķināts
7.daļa - darbinieks nostrādāja "trīs" dienas, nu tad i rēķiniet to videjo no 3 dienu darba samaksas
Mēs tieši tā arī parasti daram. Tā kā algas ir virs minimuma, uzskatu, ka cilvēkam nav jācieš.
Закрыть
Краткое описание нарушения