Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nepilgadīgais
Labdien!
Man ir jautājums vai nepilngadīgajam, ja darba vietā iesniegta algas nod.grāmatiņa, ienākuma nodokli aprēķina kā savādāk kā parastam cilvēkam. Man bērns saņēma algas lapiņas - un es nekādi nevaru "iebraukt" kā ir aprēķināts ienākuma nodoklis.
Piem. aprēķinātā alga = 74.78, soc. =8.23, bet IIN = 10.83! nekādi nevaru saprast kas te rēķināts. Varbūt varat man palīdzēt? (apr.54.29, = soc.5.97, IIE7.73)
Paldies jau iepriekš!
Ответы (7)
Izskatās, ka darbinieks darbu sācis jūlija vidū (ja ir runa ir par jūlija mēnesi) Jūlijā 31 diena, neapliekamais minimums mēnesī 45 lati, piemērots par 16 kalendāra dienām 45/31*16=23.20. Bruto alga 74.78-8.23-23.20*25% = 10.84 (noapaļojot uz augšu). A kas Jums otrajā variantā iekavās minēts nepārrēķināju, jo nav skaidrība uz ko tas attiecināms.
jā - jums taisnība, darbu sāka jūlija vidū.. un iekavās aprēķini par augustu.. Tad viss ir kārtībā?
Paldies Jums par atbildi!
Sākot ar 15 g.v. - kā parasti. Līdz 15 g.v. nav jāmaksā VSAOI. Neapl. min dalās pa dienām.
Vai algu grāmatvedei, kas rēķināja, nebija vienkāršāk pajautāt.
Ir vairāk kā stulbi jautāt svešiem cilvēkiem, kuri nepārzina lietas apstākļus.
Paldies, Aivars007!
Jūs, kā vienmēr, esat atsaucības paraugs! Paldies Jums!
P.S. Tajā uzņēmumā grāmatvedība strādā 5-dienās līdz 16.00, tādēļ atļāvos būt stulba! Bet man liekas, ka vēl stulbāk tērēt savu enerģiju šādiem komentāriem! Bet katram mums dzīvē savs...
Pilnigi piekritu! Jo lai pareizi atbildet uz jautajumu - vai pareizi aprekunata alga vai atvalinajums jazin visas nianses.
Kāds bijis, tāds esmu.
Bez tādiem kā es arī nevar iztikt.
Vienmēr esmu bijis par to, ka lietas jāsauc īstajos vārdos. Lai arī cik nepatīkamas tās dažkārt būtu.
Закрыть
Краткое описание нарушения