Jāgrāmato caur starpkontu, bet šādā gadījumā diemžēl nav iespējams piesaistīt apmaksu rēķinam un rezultātā karājās visās atskaitēs rēķins kā neapmaksāts (par Ls 0.01).
Ko nav iespējams piesaistīt? Visu IR iespējams piesaistīt.
Oi, nevajag... Šito es ar Tildes speciālistiem esmu jau simts gadus atpakaļ izrunājusi. Rezultātā jau protams Tildei viss esot kārtībā, visu caur ž*** varot izdarīt un man tikai esot pārāk lielas prasības
Piemērs - caur seb bankas eur kontu daļēji apmaksāts piegādātājam rēķins latos. Rēķina summa 500 lati, bankas izrakstā informācija - izejošais maksājums 290 eur, summa valūtā 200 Ls. Nu - kā iegrāmatot ieteiksiet?
Es kā normāls cilvēks importēju banku, korespondējošo kontu automātiski norādu 26x (starpkonts) un tajā pašā kontējumā ievadu papildus grāmatojumu D5310 un K26x
Tildē ir 3 varianti kā konfigurēt apmaksas piesaisti - 1) vienkāršotā 2) parastā un 3) detalizētā
1) pašā kreditora dokumentā (nevis maksājumā) norāda ar ķeksīti apmaksāts / nav apmaksāts - neder, jo rēķins ir tikai daļēji apmaksāts
2) pie bankas grāmatojuma norāda kuru rēķinu apmaksā - neder, jo rēķins ir tikai daļēji apmaksāts
3) detalizētā izvēle ar iespēju daļēji apmaksāt - neder, jo Tilde apmaksas grāmatojumā piesaista summu, kas iziet no bankas (šajā gadījumā EUR summu pēc LB kursa latos = 203.81 nevis 200.00 lati).
Ieteiktais risinājums - grāmatot katru šādu maksājumu divos atsevišķos grāmatojumos (!!!), nomainīt bankas importētajiem dokumentiem info no "kredīta apmaksa" uz "grāmatojums" un tad es varēšot piesaistīt apmaksu.
Es atvainojos - pirmkārt, darīt man nav ko katram bankas dokumentam manuāli veikt papildus grāmatojumu? Otrkārt, ja šādi veic papildus grāmatojumu - kura trešā puse spēs izsekot piegādātāju apmaksas pirmdokumentiem (tas ir, atrast no kuras bankas ir veikts maksājums, jo kontējums būs atsevišķs D piegādātāji K starpkonts)?