Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vadības līgums
Ar valdes locekli nav noslēgts nekāds līgums ne darba līgums, ne vadības , ne cits CL izpratnē noslēgts līgums( ja nu vienīgi CL izpratnē - mutisks līgums).
Liels lūgums - kur lai meklē informāciju, kādi riski , ka var tikt veikt uzrēķins - man nepieciešami likumu panti...
Ответы (11)
http://www.***censored***/lat/vadiba?doc=2387&hl=valdes%20loceklis&ref=search
Про панты не знаю, но слышала, что налоговая склонна считать в таких ситуациях, что есть трудовой договор. Обязанности определены, работы выполняются, значит есть трудовой договор. А за устный трудовой договор штраф 750 латов и выше.
Смотрите в ГЗ и ЗОТ определение трудового договора и трудовых отношений. Можно еще признаки трудовых отношений по закону О ПНН поискать.
Jāsagaida vēl reģistrāciaj DEMO versija - diemžēl neesmu abonenets.
Ja, es jau CL un Komerclikumu esmu izstudējusi - pēc CL viedokļa srī mutveidu līgums ir līgums , klāt vēl augstākas tiesas senāta lēmumi . Bet- man ir jāpierādā, ka vajadzētu tomēr mierīgam miegam šo līgumu noslēgt rakstveidā - tas taču neko nemaina.Tagadjāmeklē nodokļu riski., kat reāi arī tas valdes loceklis LV ir vienu reizi gadā un tiešām , nekādu reālu darba attiecību un samaksas nav.
Почитайте практику на тиесас.лв.
ВДИ ссылается на ст. 39 ЗОТ
Darba līgums uzskatāms par noslēgtu ar brīdi, kad darbinieks un darba devējs ir vienojušies par veicamo darbu un darba samaksu, kā arī darbinieka turpmāku pakļaušanos noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem.
И ст. 41
(2) Ja darbinieks un darba devējs vai vismaz viena no pusēm ir uzsākusi veikt nolīgtos pienākumus, rakstveida formai neatbilstošam darba līgumam ir tādas pašas tiesiskās sekas kā rakstveidā izteiktam darba līgumam.
Если человек работает, значит он обо всем договорился и трудовой договор состоялся. Потом будете долго и нудно доказывать, что тот договор был не трудовой.
Vispār šie ir Juristu cienīgi jautājumi, pie tam, cik zinu, tad konkrētības un viena viedokļas nav . Mani vistiešāk interesētu kāda VID darbinieka domas šajā sakarā.
VID darbinieka domas сейчас собрать как можно больше налогов.
Ja valdes loceklis reāli ir vienu reizi gadā, tad domājam vadības funkcijas ir uzdotas kādam citam.
Un nekāds darba līgums arī nevar būt. Bet vadības funkcijas jau ir uzņēmies kļūstot par valdes locekli saskaņā ar parakstīto pieteikumu UR.
Jā, ir pilnvarojuma līgums kā no fiziskas personas citai fiziskai personai veikt vadības funkcijas darbu.
Nu ko tad vēl. Domāju var dzīvot mierīgi.
Закрыть
Краткое описание нарушения