Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Vadības līgums К списку тем

Vadības līgums
Ar valdes locekli nav noslēgts nekāds līgums ne darba līgums, ne vadības , ne cits CL izpratnē noslēgts līgums( ja nu vienīgi CL izpratnē - mutisks līgums).
Liels lūgums - kur lai meklē informāciju, kādi riski , ka var tikt veikt uzrēķins - man nepieciešami likumu panti...
Otija
Otija 11.09.2012 14:43
1772 сообщения на сайте

Ответы (11)

http://www.***censored***/lat/vadiba?doc=2387&hl=valdes%20loceklis&ref=search
Japaina
Japaina 11.09.2012 14:54
10269 сообщений на сайте
Про панты не знаю, но слышала, что налоговая склонна считать в таких ситуациях, что есть трудовой договор. Обязанности определены, работы выполняются, значит есть трудовой договор. А за устный трудовой договор штраф 750 латов и выше.

Смотрите в ГЗ и ЗОТ определение трудового договора и трудовых отношений. Можно еще признаки трудовых отношений по закону О ПНН поискать.
Maija
Maija 11.09.2012 14:58
28223 сообщения на сайте
Jāsagaida vēl reģistrāciaj DEMO versija - diemžēl neesmu abonenets.
Otija
Otija 11.09.2012 14:58
1772 сообщения на сайте
Ja, es jau CL un Komerclikumu esmu izstudējusi - pēc CL viedokļa srī mutveidu līgums ir līgums , klāt vēl augstākas tiesas senāta lēmumi . Bet- man ir jāpierādā, ka vajadzētu tomēr mierīgam miegam šo līgumu noslēgt rakstveidā - tas taču neko nemaina.Tagadjāmeklē nodokļu riski., kat reāi arī tas valdes loceklis LV ir vienu reizi gadā un tiešām , nekādu reālu darba attiecību un samaksas nav.
Otija
Otija 11.09.2012 15:02
1772 сообщения на сайте
Почитайте практику на тиесас.лв.

ВДИ ссылается на ст. 39 ЗОТ
Darba līgums uzskatāms par noslēgtu ar brīdi, kad darbinieks un darba devējs ir vienojušies par veicamo darbu un darba samaksu, kā arī darbinieka turpmāku pakļaušanos noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem.
И ст. 41
(2) Ja darbinieks un darba devējs vai vismaz viena no pusēm ir uzsākusi veikt nolīgtos pienākumus, rakstveida formai neatbilstošam darba līgumam ir tādas pašas tiesiskās sekas kā rakstveidā izteiktam darba līgumam.

Если человек работает, значит он обо всем договорился и трудовой договор состоялся. Потом будете долго и нудно доказывать, что тот договор был не трудовой.
Maija
Maija 11.09.2012 15:09
28223 сообщения на сайте
Vispār šie ir Juristu cienīgi jautājumi, pie tam, cik zinu, tad konkrētības un viena viedokļas nav . Mani vistiešāk interesētu kāda VID darbinieka domas šajā sakarā.
Otija
Otija 11.09.2012 15:21
1772 сообщения на сайте
VID darbinieka domas сейчас собрать как можно больше налогов.
Maija
Maija 11.09.2012 15:27
28223 сообщения на сайте
Otija
Otija 11.09.2012 15:45
1772 сообщения на сайте
Ja valdes loceklis reāli ir vienu reizi gadā, tad domājam vadības funkcijas ir uzdotas kādam citam.
Un nekāds darba līgums arī nevar būt. Bet vadības funkcijas jau ir uzņēmies kļūstot par valdes locekli saskaņā ar parakstīto pieteikumu UR.
Ilma
Ilma 11.09.2012 16:18
30495 сообщений на сайте
Jā, ir pilnvarojuma līgums kā no fiziskas personas citai fiziskai personai veikt vadības funkcijas darbu.
Otija
Otija 12.09.2012 10:24
1772 сообщения на сайте
Nu ko tad vēl. Domāju var dzīvot mierīgi.
Ilma
Ilma 12.09.2012 11:24
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.