Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātais un datorprogrammas К списку тем
Pašnodarbinātais un datorprogrammas
Labvakar.
Varbūt kāda, vai kāds var izlīdzēt ar info. Piereģistrējos VID kā saimnieciskās darbības veicējs - fiziska persona (cik noprotu statuss "pašnodarbinātais" tiks piešķirts, kad sākšu maksāt VSAA). Darbība būs saistīta ar kursu organizēšanu nomātās telpās dažas stundas nedēļā, un tiks slēgts līgums par telpu nomu.
Reģistrējoties automātiski, kā saimnieciskās darbības veikšanas vieta tika norādīta mana deklarētā dzīves vieta.
Ir neliela neskaidrība vai turpmāk manā dzīves vietā var negaidot ierasties VID un veikt pārbaudi, piemēram, paralēli ieņēmumu izdevumu žurnālu pārbaudei veikt arī datora pārbaudi (licences, mp3,...)? Visas atskaites tiks veiktas papīra formātā. (vienkāršā ieraksta grāmatvedība).
Ответы (16)
Jāalgo grāmatvedis.
Jebkurām darbībām ir nepieciešamas zināšanas.
Protams, ka VIDam ir tiesības veikt visas attiecīgās pārbaudes.
Tad jau sanāk, ka pat manā dzīves vietā bērnam lietošanā nodotajam datoram jābūt ar visām licenzētām programmām un tajā nevar atrasties ne mp3, ne kas tamlīdzīgs? Vienkārši gribas tikt skaidrībā, lai nerastos iespējāmās problēmas nākotnē. Attiecībā uz grāmatvedību viss skaidrs.
Nu reģistrējiet darbības vietu nomātajās telpās un viss būs OK , domājams uz mājām neviens Jums nenāks, ja vien nebūsiet sastrādājis kādu terora aktu.
Paldies par info. Noslēgšu līgumu un mēģināšu pārreģistrēt darbības vietu.
Nu reģistrējiet darbības vietu nomātajās telpās un viss būs OK , domājams uz mājām neviens Jums nenāks, ja vien nebūsiet sastrādājis kādu terora aktu.
Varu kļūdīties, bet manuprāt fiziskām personām pašnodarbinātajiem kā "juridisko adresi" reģistrēs tikai deklarēto dzīvesvietu, pārējās nomātās telpās var tikt reģistrēta struktūrvienība.
Jā, ir tā kā Cleo saka, es kad reģistrējos, darbības vieta ir tikai deklarētajā dzīvesvietā, teicu, ka tur nenotiks darbība, bet citā adresē, kas gan arī ir mans īpašums, bet viņus tas neinteresēja. Varbūt, ka viņi piefiksēja to otro adresi, ko pateicu, bet apgalvot nevaru. Un struktūrvienību arī reģistrēt nelika. Nu es atrodos mazā miestā, kur ātri tāpat mani var sameklēt, ja gadījumā grib ko pārbaudīt. Man gan darbam ir cits dators tikai ar licenzētām programmām un tikai darba lietām. Izklaidēm ir cits dators un citā telpā.
Par struktūrvienībām. Fiziskā persona IK sniedz masāžas pakalpojumus arī nomātās telpās. Vai jāreģistrē tur struktūrvienība?
Visiem nodokļu maksātājiem VIDā jāreģistrē struktūrvienības - visas tās adreses, kurās tiek sniegti pakalpojumi. Arī pašnodarbinātajām personām.
Skaidrs
Tad jau sanāk, ka pat manā dzīves vietā bērnam lietošanā nodotajam datoram jābūt ar visām licenzētām programmām un tajā nevar atrasties ne mp3, ne kas tamlīdzīgs? Vienkārši gribas tikt skaidrībā, lai nerastos iespējāmās problēmas nākotnē. Attiecībā uz grāmatvedību viss skaidrs.
...bērnam lietošanā nodotajam datoram... Jūs kā to domājat? Priekš kam jums jāuztraucas par personīgo datoru, ja jau kā jautājumā rakstāt: ... Visas atskaites tiks veiktas papīra formātā. (vienkāršā ieraksta grāmatvedība).
...bērnam lietošanā nodotajam datoram... Jūs kā to domājat? Priekš kam jums jāuztraucas par personīgo datoru, ja jau kā jautājumā rakstāt: ... Visas atskaites tiks veiktas papīra formātā. (vienkāršā ieraksta grāmatvedība).
Vienkārši biju iedomājies, ka pārbaužu laikā VID ir tiesības pārbaudīt visu kas atrodas reģistrētajā adresē kā SIA gadījumā. Tad jau lieliski, ja viņi bauda tikai to kas saistīts ar saimnieciskās darbības veikšanu.
ENAP un FP gan drīkst baudīt arī privāto datoru un pirātiskas programmas, MP3, MP$, filmas... uz tāda atrasties arī nedrīkst.
ENAP un FP gan drīkst baudīt arī privāto datoru un pirātiskas programmas, MP3, MP$, filmas... uz tāda atrasties arī nedrīkst.
Tad tomēr sanāk, ka kopā ar VID var ierasties ENAP un FP un baudīt visu, kas atrodas reģistrētājā adresē. Vai arī tas attiecas tikai uz juridiskajām adresēm kā SIA gadījumā?
Nu, nu sabaidīsim cilvēku, naktīs murgi rādīsies
Ja uzskaiti veicat "ar roku" un šo mājas datoru neizmantojat nomātajās telpās kursu laikā neredzu iemeslu satraukumam. Tiesa, 100% piekrītu Andaz, ka arī mājās izmantot pirātiskas programmas, filmas u.t.t. nevajag.
tiešām sabaidīs cilvēku par tām pārbaudēm. Piemēram, man brālis tikko redzēja kā pārbauda birojā datorus un viņa datorā, kas viņam bija līdzi kā privātpersonai, neviens neskatījās un neaiztika.
Manuprāt, ka vajag kaut kādu prokurora sankciju, lai veiktu privātpersonas mantas apskati, kratīšanu. Tā jau nevar, kāds atnākt un izkratīt jūsu māju...
Закрыть
Краткое описание нарушения