Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

kā pareizi grāmatot/norakstīt balvas? К списку тем

kā pareizi grāmatot/norakstīt balvas?
reklāmas kampaņas ietvaros dodam balvas - dāvanu kartes un preci (summas nelielas, līdz 10Ls). kā pareizi grāmatot. darbinieki veikalā, izrakstot tās dāvanu kartes un atdodot preci, izsita čeku par pilnu summu un tad iedeva 100% atlaidi. man ir aizdomas, ka tā īsti nav pareizi. bet kā būtu pareizi?
paldies!
Lanalana
Lanalana 25.09.2012 12:01
4 сообщения на сайте

Ответы (3)

Saskaņā ar Likumu par Uzņēmuma ienākuma nodokli reprezentācijas izdevumi ir uzņēmuma izdevumi tā prestiža veidošanai un uzturēšanai sabiedrībā pieņemto standartu līmenī. Uz reprezentācijas izdevumiem ir attiecināmi:

2.1. Izdevumi par reprezentācijas priekšmetiem:
• izdevumi par priekšmetiem, kuri ietver komercsabiedrības preču zīmi, logo vai citu raksturīgu informāciju un tiek izplatīti tieši nesaistīti ar preču vai pakalpojumu ietvaros veiktajām reklāmas kampaņām un reklamējamo preci, lai popularizētu konkrēto komercsabiedrību un tā preču zīmi. (Piemēram, uz reprezentācijas izdevumiem tiek attiecināti izdevumi par pildspalvu, kalendāru, krūzīšu u.c. oriģinālu priekšmetu ar Tildes logo izgatavošanas izdevumi).
• Izdevumi par priekšmetiem, kuri satur uzņēmuma preču zīmi un tiek izplatīti, pievienojot reklamējamai precei, kuras vērtība ir līdz 50 latiem, un šī priekšmeta (ar attiecīgo preču zīmi) vērtība pārsniedz reklamējamās preces vērtību.
• Izdevumi par priekšmetiem, kuri satur uzņēmuma preču zīmi un tiek izplatīti, pievienojot reklamējamai precei, kuras vērtība pārsniedz 50 latus, un šī priekšmeta vērtība nav samērojama ar reklamējamās preces vērtību un ekonomisko labumu no šī priekšmeta pievienošanas.
Andaz
Andaz 25.09.2012 12:11
27892 сообщения на сайте
Norakstīju no gūgles - vai tas ir tik grūti izdarām? Tur ir pilns ar vajadzīgo informāciju.
Andaz
Andaz 25.09.2012 12:12
27892 сообщения на сайте
Paldies, Andaz, es māku izmantot google, bet Jūsu atbilde man nepalīdzēja. iespējams, ka es slikti noformulēju jautājumu.
Mēs reklamējam preci, samaksājām par radio ēteru, kura laikā notiek neliels konkurss, uzvarētājs saņem vai nu preci, kuru reklamējam, vai dāvanu karti no mūsu veikala, kur var nopirkt dažādas mūsu preces. vai tiešām šī balvās izmantotā prece vai dāvanu karte ir reprezentācija, vai tomēr reklāma?
un iesakiet, kā pareizi noraktīt to preci, kuru atdevām kā balvas. vai tas veids, kā to izdarījām der?
Lanalana
Lanalana 25.09.2012 12:53
4 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.