Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Imports atskaites К списку тем

Imports atskaites
Esam jauns uzņēmums, PVN maksātājs. Iepērkam preci lai to realizētu šeit Latvijā
Ir saņemta prece no trešām valstīm, kādas atskaites ir jāiesniedz VID?
Īsti nevaru izprast vai PVN ir jāmaksā vai nav?
PVN likuma 7 pantā:
Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana

(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:

1) preču eksportam un to preču piegādēm, kas ievestas Eiropas Savienības teritorijā no trešajām valstīm vai trešajām teritorijām un nav izlaistas brīvam apgrozījumam, ja piegādes veiktas muitas noliktavās un brīvajās zonās;

Šis pants attiecas uz precēm kas netiek tālāk realizētas Latvijā? Vai es pareizi saprotu?
Bet ja mēs tālāk realizēsim šīs preces mums ir jāmaksā PVN? Kur tiek maksāts PVN? Pie atmuitošanas? PVN deklarācijā tad ir ailes 52 un 61?
un kāds pielikums pie deklarācijas jāpilda?

Liels paldies iepriekš par atsaucību...
Diii
Diii 01.10.2012 15:14
388 сообщений на сайте

Ответы (5)

Šādas diskusijas ir jau bijušas, pameklējiet meklētājā.
Aivars007
Aivars007 01.10.2012 15:31
26984 сообщения на сайте
Jau kādu stundu ņemos un meklēju, bet nekā.....
Diii
Diii 01.10.2012 15:40
388 сообщений на сайте
Tātad PVN tiek maksāts muitā, saņemam kvīti par samaksāto nodokli. Paliek jautājums kādās ailēs deklarācijā ir jāparāda darījums un PVN nomaksa valstij?
Būtu ļoti pateicīga ja kāds zinātājs atbildētu, esmu pārmeklējusi visus metodiskos materialus, bet nekur skaidri nav aprakstīts, ir ļoti daudz par īpašo PVN piemērošanu, kad nemaksā uz voetas muitā......
liels paldies
Diii
Diii 01.10.2012 16:12
388 сообщений на сайте
Preču imports

Samaksāto PVN par savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai importētajām precēm uzrāda 61. rindā.

60. rindā uzrāda priekšnodokļa kopsummu (61., 62., 63., 64. un 65. rindas kopsummu).

PVN deklarācijas pielikumi importam

PVN deklarācijas pielikumā I „Priekšnodoklis par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem" apliekamā persona norāda saņemtās preses un pakalpojumus, par kuriem tā atskaita priekšnodokli – arī importa darījumus.

Pie darījuma partnera 1. ailē norāda Valsts kasi, ja apliekamā persona ir samaksājusi PVN par precēm, ko tā ir laidusi brīvai apgrozībai (importējusi). Ja muitas maksājumus apliekamās personas vārdā veicis muitas brokeris, šajā ailē norāda muitas brokera nosaukumu.

Ja apliekamā persona ir aprēķinājusi PVN samaksai valsts budžetā par importētajām precēm saskaņā ar īpašo PVN režīmu preču importa darījumos, šajā ailē norāda darījuma partnera nosaukumu.

3. ailē norāda kodu, kas raksturo darījuma veidu, par kuru atskaitīts priekšnodoklis: kods "I" – priekšnodoklis par iekšzemē ievestajām precēm (imports).

4. ailē - ja apliekamā persona ir samaksājusi vai aprēķinājusi PVN par precēm, ko tā ir ievedusi brīvai apgrozībai (importējusi), šajā ailē norāda muitas deklarācijā norādīto importēto preču vērtību, no kuras aprēķināts PVN.

6. ailē – tā attaisnojuma dokumenta veids, uz kura pamata ir atskaitīts priekšnodoklis. Šo veidu norāda, izmantojot šādus kodus:

kods "3" – bezskaidras naudas maksājuma dokuments. To norāda, ja apliekamā persona ir samaksājusi PVN, importējot preces;
kods "6" – muitas deklarācija, ja apliekamā persona ir importējusi preces saskaņā ar īpašo PVN režīmu preču importa darījumos.
Andris8
Andris8 01.10.2012 16:25
594 сообщения на сайте
Tik tālu es arī tiku, ja summa ir zem 200 Ls maksājams uz vietas muitā, tātad čeks vai kvīts (kods 2) vai muitas deklarācija (kods 6)? Ja virs 200 - tad ar pārskaitījumu tad kods 3 - bezskaidras naudas maksājums?
Un kā ir ar preces saņemšanu? Kamēr nav ziņas ka nauda ienākusi valsts kasē preci neizdod?
Diii
Diii 01.10.2012 16:31
388 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.