Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darba likumdošana, darba attiecības. К списку тем

Darba likumdošana, darba attiecības.
Labdien kolēģi!
Varbūt varat padalīties savā pieredzē vai prātojumos? Respektīvi veikala pārdevējām, kuras pieņemtas uz summēto darba laika uzskaiti, protams sanāk strādāt virstundas, par kurām šefs ir gatavs arī maksāt, bet šis maksāšana prieks zūd par nodokļu summām. Un tad rodas jautājums, kā šo summu optimizēt? Vai neuzrādīt visas nostrādātās summas, vai pārdevējām noņemt darba samaksu par itkā pārkāpumiem ( tā darot vienā lielā tirdzniecības uzņēmumā), vai vienkārši maksāt godīgi visu, bet pēc pāris mēnešiem klapēt bodīti ciet?
Mezainis12
Mezainis12 02.10.2012 12:11
6 сообщений на сайте

Ответы (33)

Man tādi nav kolēģi.
Japaina
Japaina 02.10.2012 12:16
10269 сообщений на сайте
Piedod Japaina, laika esi no augstākiem plauktiem, bet rau, darba devējus vienmēr nevar izvēlēties
Mezainis12
Mezainis12 02.10.2012 12:24
6 сообщений на сайте
Darba devējam jāizvēlas zinošs grāmatvedis.
Japaina
Japaina 02.10.2012 12:30
10269 сообщений на сайте
Kāds gan sakars šeit ar zinošu vai nezinošu grāmatvedi. Ja Japaina nav Tev šādos jautājumos pieredzes, tad nedalies. Visvienkāršākais jau protams ir visus aptaisīt.
Mezainis12
Mezainis12 02.10.2012 12:44
6 сообщений на сайте
Mezaini, vai Jūs no meža?
Vai nesaprotat, kādā valstī dzīvojat?
Atgādināšu - LATVIJĀ! Muļķu zemē!
Valstī, kur valdošajiem nekad nebūs diezgan. Ir tāda sajūta, ka viņiem aiz zārka līdzi nesīs seifus ar nodokļu maksātājiem izkrāpto naudu.

Es esmu nostrādājis šai valstij vismaz 40 gadus, godīgi maksājis nodokļus visu šo laiku.
Un kas man no tā?!?
Lai saņemtu ārsta konsultāciju, lai veiktu izmeklējumu, lai saņemtu medicīnosko palīdzību (akūtu ! ) NAV KVOTU!
Viss mans darba mūžs un visi manis samaksātie nodokļi ir bijuši "kaķim zem astes".
Jo tagad man nekas nepienākas! Jo valdībai trūkst naudas, ar ko pabalstīt izlaupītu banku, ar ko pabalstīt izlaupītu aviokompāniju utt.
Cilvēks, arī godīgs darba darītājs šajā valstī ir absolūta nulle!
Vienīgi - nodokļu maksāšanai!

Uz Jūsu jautājumu neatbildēju, jo pieklājīgas atbildes uz tādiem jautājumiem NAV!
Aivars007
Aivars007 02.10.2012 12:44
26984 сообщения на сайте
Kāds gan sakars šeit ar zinošu vai nezinošu grāmatvedi. Ja Japaina nav Tev šādos jautājumos pieredzes, tad nedalies. Visvienkāršākais jau protams ir visus aptaisīt.
Mezainis12 02.10.2012 12:44
Par laimi, pieredze ir liela, atšķirībā no JUMS.
Japaina
Japaina 02.10.2012 12:48
10269 сообщений на сайте
Jā, esmu no meža, kur aiz izcirstiem kokiem redzu Muļķu zemi. Un, lai pabarotu savus mežaiņus, esmu gatavs saņemt arī "naudu aploksnē". Un ja visi būtu tik pareizi kā Jūs abi, droši vien jau šeit būtu Leiputrija. Un tomēr neticu, ka Jūs nekad, neko neesat ielikuši kabatā ,nesamaksājot nodokļus.
Mezainis12
Mezainis12 02.10.2012 12:56
6 сообщений на сайте
Lai tai kabatā kaut ko ieliktu, ir jābūt zināšanām.Un ir jābūt saprašanai, ka tādus jautājumus forumā neapspriež.
Japaina
Japaina 02.10.2012 13:06
10269 сообщений на сайте
Mezaini, Jūs mani pārpratāt.
Jau agrāk tiku rakstījis - es šai valstij nemūžam nemaksātu nodokļos nevienu santīmu, ja vien tas būtu iespējams.
Jā, pareizs esmu bijis visu savu apzinīgo mūžu.
Un tieši šīs pareizības dēļ tagad jūtos kā muļķis un kā pēdējais idiots.
Pareizāk būtu bijis nemaksāt nodokļus, raust visu sev kabatā un krāt nebaltām dienām.
Tad mūža nogalē nebūtu jāraud krokodila asaras.

Varat man neticēt, tas nu paliek Jūsu paša ziņā.
Es nemaz arī neprasu, lai man kāds ticētu.
Man pietiek pašam ar savām problēmām, ko mūsu valsts man ir sagādājusi mūža nogalē.
Aivars007
Aivars007 02.10.2012 13:10
26984 сообщения на сайте
Vienmēr jau var aizbraukt uz to lielo Laimes zemi.........
Tieši tāpēc, ka ir tāda attieksme - zagt un raust un nemaksāt, mēs esam tur, kur mēs esam. Nezin kāpēc citā valstī strādājot un dzīvojot, gan ceļu satiksmes noteikumus ievēro, gan benčikus uz zemes nemet, gan nodokļus maksā. Tikai savā zemēm, savā valstī uzvedamies kā pēdējie cūkas (lai atvaino mani šis jaukais dzīvnieks!).
...nekā persOnīga...
Andaz
Andaz 02.10.2012 13:16
27892 сообщения на сайте
Tikai pārsvarā zog, rauš un nemaksā tie, kas sēž tur "augšā", nevis tādi, kā Aivars007.
Es pilnīgi pievienojos Aivara007 viedoklim.
Var pievērt acis uz 3 miljonu lietu un to slēgt. Te mazai firmiņai vienu mēnesi nokavēts maksājums par nodokļiem 100 Ls apmērā: uzreiz tiek arestēts konts u.t.t.
....Nekā personīga....
Dinaro
Dinaro 02.10.2012 13:38
8241 сообщение на сайте
Tikai pārsvarā zog, rauš un nemaksā tie, kas sēž tur "augšā", nevis tādi, kā Aivars007.
Var pievērt acis uz 3 miljonu lietu un to slēgt. Te mazai firmiņai vienu mēnesi nokavēts maksājums par nodokļiem 100 Ls apmērā: uzreiz tiek arestēts konts u.t.t.
....Nekā personīga....
Starp citu - es to rakstīju ne jau par Aivaru...
Andaz
Andaz 02.10.2012 16:30
27892 сообщения на сайте
Vienmēr jau var aizbraukt uz to lielo Laimes zemi.........
Tieši tāpēc, ka ir tāda attieksme - zagt un raust un nemaksāt, mēs esam tur, kur mēs esam. Nezin kāpēc citā valstī strādājot un dzīvojot, gan ceļu satiksmes noteikumus ievēro, gan benčikus uz zemes nemet, gan nodokļus maksā. Tikai savā zemēm, savā valstī uzvedamies kā pēdējie cūkas (lai atvaino mani šis jaukais dzīvnieks!).
...nekā persOnīga...
Andaz 02.10.2012 13:16

Uz to laimes zemi var aizbraukt un daudzi tā ir izdarījuši. Arī tur met tos benčikus zemē. Tikai pati sistēma tajā laimes zemē ir sakārtota. Tur ir šīs sociālās garantijas un labu labās. Tur ir veselības apdrošināšana un tā sistēma strādā. Mums viss ir uz papīra. Kā nāk jauna slota , tā veco slotu "apliek" un atkal "laiž šķidru", ka maz neliekas.Tikaino tā nevienam ne silts , ne auksts. Es piekrītu Aivaram un man vēl nav 40 gadu darba stāžs. Mans godīgums nevienam nav vaajdzīgs.....diemžēl.
Aivareno
Aivareno 02.10.2012 16:46
6641 сообщение на сайте
Tas dusmīgais ģīmis nez kā tur gadījās?
Aivareno
Aivareno 02.10.2012 16:46
6641 сообщение на сайте
Nekā personīga!
Aivareno
Aivareno 02.10.2012 16:47
6641 сообщение на сайте
Lai pirmais met akmeni tas, kas nav grēcīgs.
Andaz
Andaz 02.10.2012 17:09
27892 сообщения на сайте
Lai tai kabatā kaut ko ieliktu, ir jābūt zināšanām.Un ir jābūt saprašanai, ka tādus jautājumus forumā neapspriež.
Japaina 02.10.2012 13:06
Tieši tā - ir jābūt zināšanām. Un, protams, arī saprašanai ir jābūt, tikai - nevis par to, ka "tādus jautājumus forumā neapspriež", bet gan par to, ka JEBKURI šādi "tabu" jeb "forumā neapspriežami" jautājumi agri vai vēlu neizbēgami nāks priekšā arī tiem, kuri uzskata, ka "tādus jautājumus forumā neapspriež". Īpaši jau tas attiecas uz Grāmatvežiem - ņemot vērā to, ka VISU ar uzņēmējdarbību saistīto lēmumu pieņemšanas un juridiskās / faktiskās atbildības kompetence ( t.sk par to, ko "ielikt / neielikt kabatā" ) ir tikai un vienīgi uzņēmēja (darba devēja) prerogatīva - nevis Grāmatveža (darba ņēmēja) kompetence.

Savukārt - uzņēmējs (darba devējs) tieši tāpēc arī pieņem darbā Grāmatvedi (darba ņēmēju), kuram pietiek gan zināšanu gan saprašanas, lai pietiekami profesionāli novērtētu uzņēmēja (darba devēja) idejas, pieņemtos lēmumus. T.sk., dabiski - arī lai zinātu un saprastu JEBKO, kas Grāmatvedis "nāk priekšā". Līdz ar to - JEBKURAS "tabu" tēmas / "forumā neapspriežami jautājumi" Grāmatvedim neizbēgami izrādīsies ne tikai "robs" zināšanās, bet arī gluži reāls savu LIKUMĪGO tiesību (t.sk. arī darba tiesisko attiecību izpratnē u.c.) apdraudējums. Protams - arī no attiecīgo "specdienestu" (VID FPP u.c.) "atbildīgo amatpersonu" puses: nepietiekami zinošam Grāmatvedim (darba ņēmējam) "inkriminējot līdzdalību" uzņēmēja (darba devēja) juridiskajā un faktiskajā kompetencē / atbildībā.

Dabiski, var jau tam visam bezrūpīgi "uzspļaut" (kā tas, diemžēl, šajā "Forumā" konsekventi ir ticis darīts līdz šim). Un tik pat bezrūpīgi turpināt realizēt līdzšinējo "strausa politiku" attiecībā uz "tabu" tēmām / "jautājumiem, kurus šajā forumā neapspriež". Bet - tādā gadījumā jau nu gan ir vismaz jābūt arī "saprašanai" par to, ka "smiltīs iebāzta galva" nebūt nepasargās Grāmatvedi no iepriekš minētajiem gluži reālajiem apdraudējumiem.
Profils
Profils 02.10.2012 18:43
нет сообщений на сайте
Aivareno
Aivareno 02.10.2012 19:57
6641 сообщение на сайте
....Nekā personīga....
Starp citu - es to rakstīju ne jau par Aivaru...
Andaz 02.10.2012 16:30
Andaz, es jau nesaku, ka Jūs to rakstījāt par Aivaru007
Viņa vārds tika pieminēts kā piemērs.
Tik pat labi var nosaukt Jāni, Pēteri, Vasīliju un Andreju. Nekas nemainīsies.
(Aivar007, atvainojos, ka izmantoju Jūsu vārdu sava viedokļa izteikšanai)
Dinaro
Dinaro 03.10.2012 10:28
8241 сообщение на сайте
Jā kāda jēga šim portālam un forumam, ja netiek apskatītas tēmas, kas ir ārpus likumdošanas un 'iz dzīves"?
Grāmatošanas pareizības un savu zināšanu likumdošanā demonstrēšanai? Un lai daži indivīdi tādējādi varētu justies nāvīgi gudri un pārāki par pārējiem? Ja jau strādā par grāmatvežiem, tad jau vismaz lasīt protam!
Mezainis12
Mezainis12 03.10.2012 11:05
6 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.