Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN 1 pārskats I daļa
PVN 1 pārskata I daļā apliekamā persona kopējā summā norāda:
11.1. attaisnojuma dokumentus, uz kuru pamata atskaitīts priekšnodoklis par darījumiem iekšzemē ar vienu darījuma partneri – Latvijas Republikas apliekamo personu – par kopējo vērtību bez nodokļa virs 1 000 latiem un kuros (katrā no attaisnojuma dokumentiem) norādītā preču un pakalpojumu kopējā vērtība bez nodokļa ir mazāka par 1 000 latiem. Šajā gadījumā aizpilda PVN 1 pārskata I daļas 1., 2., 3., 4. un 5.aili norādot darījuma veida kodu "V", par katru darījuma partneri;
Par kādu periodu jāskaita kopējā vērtība - par ceturksni? (deklarāciju nododam reizi ceturksnī).
Ответы (16)
Ja deklarācija par ceturksni - arī darījumu summa par ceturksni.
Ja ir saņemta pavadzīme par iegādāto degvielu, ko izmanto vieglajam automobilim, darījuma summa jāskaita pilnā apmērā vai 80%?
(71) No budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodoklis nav atskaitāmi 20 procenti no nodokļa par iegādātu, nomātu vai importētu vieglo pasažieru automašīnu, kuras sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas sēdvietas, kā arī ar šādas automašīnas uzturēšanu saistītās izmaksas, tai skaitā izmaksas par automašīnas remontu un degvielas iegādi.
(72) Šā panta 7.1 daļa nav attiecināma uz gadījumiem, kad:
1) apliekamā persona iegādājas, nomā vai importē vieglo pasažieru automašīnu šādu apliekamo darījumu veikšanai:
a) pasažieru pārvadājumiem par atlīdzību, tai skaitā taksometru pakalpojumu sniegšanai,
b) vieglo automašīnu nomas pakalpojumu sniegšanai,
c) automašīnu tirdzniecībai vai nomas pirkuma (līzinga) darījumiem,
d) preču transporta pakalpojumu sniegšanai,
e) autovadīšanas prasmes apmācībai,
f) apsardzes pakalpojumu sniegšanai;
2) vieglā pasažieru automašīna ir operatīvais transportlīdzeklis;
3) vieglā pasažieru automašīna tiek izmantota kā pilnvarotā automašīnu tirgotāja demonstrācijas automašīna.
Un tagad mazliet padomājiet....
ja nezināt pareizo atbildi, tad varējāt vispār neatbildēt
Man jau izskatās, ka Olgai vairāk interesē šis
12.4. 4.ailē – savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai iegādāto preču vai saņemto pakalpojumu vērtību bez nodokļa. Ja:
12.4.9. apliekamā persona ir iegādājusies, nomājusi vai importējusi vieglo pasažieru automašīnu, kuras sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas sēdvietas, vai tai ir ar šādas iegādātas, nomātas vai importētas automašīnas uzturēšanu saistītas izmaksas, tai skaitā izmaksas par automašīnas remontu un degvielas iegādi, šajā ailē norāda 80 procentus no iegādāto preču vai saņemto pakalpojumu vērtības;
Ja ir saņemta pavadzīme par iegādāto degvielu, ko izmanto vieglajam automobilim, darījuma summa jāskaita pilnā apmērā vai 80%?
Es atbildēju uz šo. Kas manā atbildē ir nepareizs????
Ja mana atbilde ir nepareiza , tad kāda ir pareizā?????
Manuprāt, pareizā atbilde ir - neatbiildēt uz nesakarīgiem jautājumiem.
MVVNACFDV
Par kādu auto ir jautājums?
Manuprāt, pareizā atbilde ir - neatbiildēt uz nesakarīgiem jautājumiem.
MVVNACFDV
Jā, tā arī turpmāk darīšu.
Es atbildēju uz šo. Kas manā atbildē ir nepareizs????
Es jau tik atbildēju, kā mums te jaunieši mēdz atbildēt, ja neielej mutē ar karoti!
Man arī tikai tagad "dalēca", ko Anda bija domājusi.
Tad atbilde jāliek vismaz pēdiņās.(ķepiņās
)
man šķita, ka labākie citāti katram galvā
[nevajag domāt, ka visi ir auni utml}
Закрыть
Краткое описание нарушения