Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

rēķina anulēšana К списку тем

rēķina anulēšana
Iesakiet, lūdzu, kā vienkāršāk noformēt? Tika izrakstīts rēķins par paveiktu pakalpojumu, kuru pēc tam tika nolemts ietvert citā līgumā lielākā pakalpojumu paketē un apmaksāt tā līguma ietvaros.

Ko darīt ar jau izrakstīto rēķinu, kuru vajadzīgs anulēt? Vai drīkst vienkārši izdzēst grāmatojumu bez paskaidrojumiem? Rēķins vēl nevienā atskaitē nav parādījies, bet sanāks izlaists numurs. Vai par to var kāds piesieties?
Zhavoronoks
Zhavoronoks 16.10.2012 08:00
373 сообщения на сайте

Ответы (4)

Likums "Par grāmatvedību"- Ieraksti grāmatvedības reģistros un attaisnojuma dokumentos tiek laboti vai papildināti, ievērojot prasības, kas ietvertas normatīvajos aktos, kuri nosaka grāmatvedības kārtošanu un organizāciju.

585.noteikumi 28. Ja tiek laboti attaisnojuma dokumenti vai grāmatvedības reģistri, labojumu izdara ar jaunu ierakstu, kas labo vai atsauc iepriekšējo ierakstu. Grāmatvedības reģistrus var labot, lietojot negatīvus skaitļus (storno). Veicot kļūdaino ierakstu labojumus, attaisnojuma dokumentus un grāmatvedības reģistrus nedrīkst dzēst. To saturu mainīt (labot, papildināt) drīkst tikai šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.
29. Ja tiek laboti rakstiski (papīra formā) sagatavotie attaisnojuma dokumenti un grāmatvedības reģistri, katru labojumu atrunā, norādot, kas, kad un kāpēc labojis, kā arī ar parakstu apstiprina tā persona, kura izdarījusi labojumu.
(Grozīts ar MK 02.08.2011. noteikumiem Nr.589)
30. Par attaisnojuma dokumentu labojumam var izmantot grāmatvedības izziņu, kurā ir informācija par to, kurš grāmatvedības reģistrs vai attaisnojuma dokuments ir labojams. Grāmatvedības izziņā norāda labojuma izdarīšanas datumu, iemeslu, personu, kas atļāvusi veikt labojumu, un labojamā (sākotnējā) ieraksta kārtas numuru hronoloģiskajā reģistrā. Uz labojamā (sākotnējā) attaisnojuma dokumenta izdara atzīmi par grāmatvedības izziņas sagatavošanu un norāda tās datumu.
......... u.c.
Andaz
Andaz 16.10.2012 10:06
27892 сообщения на сайте
Es ieteiktu izrakstīt kredītrēķinu ar paskaidrojumu - kāpēc.
Tāda rēķinu izrakstīšana un "izravēšana" vēlāk nav laba un nav ieteicama prakse.
Aivars007
Aivars007 16.10.2012 15:31
26984 сообщения на сайте
Ja izrakstītais nodokļa rēķins tiek anulēts, apliekamai personai savā grāmatvedībā jāsaglabā anulēts nodokļa rēķins, lai pamatotu izrakstīto nodokļa rēķinu kārtas numuru secības neievērošanu;
Linete
Linete 16.10.2012 15:36
2983 сообщения на сайте
Rēķina anulēšnai jābūt dibinātam iemeslam.
Nav pieļaujama nodokļa rēķinu anulēšana ( "izravēšana").
Anulēt var tikai tehniskas kļūdas dēļ.
Aivars007
Aivars007 16.10.2012 15:38
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.