Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
NĪN un PVN?
Labdien,
radās šaubas par šādu situāciju:
Mums, firmai A ir noslēgts līgums ar firmu B par telpu nomu.
Nomas līgumā ir atsevišķš punkts: Nomas maksā nav iekļauts nekustamā īpašuma nodoklis 50% (piecdesmit procenti) apmērā, kuru no saviem līdzekļiem apņemas maksāt NOMNIEKS.
B izraksta rēķinu par NĪN un apliek to ar PVN.
Vai šajā gadījumā, ja it kā šis nodoklis netiek iekļauts pakalpojuma - nomas maksā, tas ir jāapliek ar PVN?
Lūdzu jūsu viedokli.
Paldies!
Ответы (11)
Ne Jūs esat NĪN maksātājs, ne firma B ir tiesīga izrakstīt rēķinus par NĪN. Varat nosaukt kā gribat, bet tā pati nomas maksa, kas apliekama ar PVN, vien sanāk.
Ne Jūs esat NĪN maksātājs, ne firma B ir tiesīga izrakstīt rēķinus par NĪN. Varat nosaukt kā gribat, bet tā pati nomas maksa, kas apliekama ar PVN, vien sanāk.
100% patiesība.
Es gan tik droši tā neteiktu - ja nomas līgumā ir atrunāts, ka NĪN tiek kompensēts, tad tādu rēķi nu var izrakstīt un PVN nav.
Viss ir atkarīgs no līguma nosacījumiem un rēķina formulējuma.
А я согласна с предыдущими ораторами.В данном случае это часть арендной платы, которая облагается ПВН, ибо никакого отношения NĪN к субарендатору не имеет.
Лениво сейчас искать умный ракстс ВИДа, но именно по этому поводу были их разъяснения, что NĪN является составной частью арендной платы и никакой компенсации он не подлежит при обычной аренде недвижки. Компенсация этого налога предусмотрена в определённых случаях, оговоренных Правилами МК, этот случай там не предусмотрен.
Ja jau VIDs kaut kur tā skaidrojis - tad jau nav gan variantu.
Kam tas interesē - VID mājas lapā pie NĪN var atrast un izlasīt pats
Anda
Jau labu laiku tas tā ir, ka NĪN skaitās nomas maksas sastāvdaļa.
Anda
Es galīgi nestrīdos, ja cilvēki, kuru viedoklim uzticos, tā saka!
Es tikai piebildu, ar domu, ka jautātājs jau nu pats arī varētu kaut ko VID mājas lapā pameklēt.
Anda
Es tikai piebildu, ar domu, ka jautātājs jau nu pats arī varētu kaut ko VID mājas lapā pameklēt.
Nu gan Jūs sagribējāt...
Anda
Paldies, jau pameklēju! Gribēju tikai pārliecināties, ka tā tiešām ir, tā kā NĪN līgumā ir izdalīts atsevišķi un netiek iekļauts nomas maksā!
Он может быть выделен как угодно, но в понимании закона это часть арендной платы.
Закрыть
Краткое описание нарушения