Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pārmaksa tiesu izpildītājam К списку тем
Pārmaksa tiesu izpildītājam
Skatos iepriekšējo gadu maksājumu grāmatojumus un ieturējumus no konkrēta cilvēka un sanāk, ka tiesu izpildītājam ir samaksāts vairāk, nekā no cilvēka ir ticis ieturēts. Pēc t.i. likuma nauda tiek sadalīta 7 dienu laikā pēc ieturējuma ieskaitīšanas. Mūsu gadījumā lieta jau ir slēgta un depozīta kontā ir 0.
Tad nu man rodas jautājums, ko tagad darīt ar šo pārmaksāto summu? Vai mums to vienkārši norakstīt, vai arī varam vēl pieprasīt no cilvēka, jo faktiski viņa labā esam to iemaksājuši. Varbūt kāds ar to ir saskāries?
Ответы (20)
письмо написать судебному исполнителю с просьбой вернуть
а если с кого и взыскивать переплату, то только с вас
Tur jau tā lieta, ka viņi neko vairs nevar atgriezt, jo faktiski 7 dienu laikā pēc iemaksas viņi šo naudiņu pārskaita tālāk. Un šobrīd šī izpildu lieta vispār ir slēgta.
Es sāku strādāt stipri pēc tam, tāpēc nevaru īsti saprast mistiski pārskaitītās summas, kas galīgi neatbilst tam, kas no darbinieka faktiski tika ieturēts.
Bet ja griezties nevis pie tiesu izpildītāja bet pie tā kam šo naudu atdeva tiesu izpildītājs? Manuprāt šajā gadījumā Jums jāveršas pie darbinieka un darbiniekam jāveršas pie tās personas, kam pārmaksāja naudu
Faktiski šī pārmaksa ir veikta darbinieka, šajā gadījumā - bijušā labā. Un pārmaksa ir sekmējusi dotā darbinieka ātrāku parādu segšanu. Manuprāt, loģiskākais šajā gadījumā ir pieprasīt no darbinieka, bet jautājums kā to izkarīt likumīgi..
Kādā kontā Jums ir šis pārmaksas atlikums?
Darba likuma 78. pants. - bet ja darbinieks, jau ir bijušais, manuprāt vienīga izeja būs saņemt šo naudu ar tiesas palīdzību (diez vai bijušais darbienieks atdos Jums šo naudu labprātīgi). Jautājums ir vai šī summa ir tik liela, ka būs lietderīgi griezties tiesā?
Kur te ir saskatāma darbinieka vaina?
Nav darbinieka vainas, tur jau tā lieta.
Ieturējumi no darba algas.
Ammm, cik es saprotu, tad šis cilvēks vair nestrādā pie Jums?
Ja nav simti, pārgrāmatojiet un aizmirstiet.
Nav darbinieka vainas, tur jau tā lieta.
Ieturējumi no darba algas.
Vai, lūdzu, varat atbildēt uz manu jautājumu? Kurā kontā ir šis atlikums, kas Jūs mulsina?
У меня сейчас такая же ситуация- переплатили по исполнительному листу.Прошло уже более 7 дней с момента переплаты.В результате переговоров судебный исполнитель согласился вернуть переплаченную сумму,которую мы потом сразу вернём работнику,как только эта сумма поступит на счёт фирмы
У меня сейчас такая же ситуация- переплатили по исполнительному листу.Прошло уже более 7 дней с момента переплаты.В результате переговоров судебный исполнитель согласился вернуть переплаченную сумму,которую мы потом сразу вернём работнику,как только эта сумма поступит на счёт фирмы
Jums taču ieturētā summa sakrīt ar pārskaitīto summu. Tas ir pavisam cits gadījums.
Jautājuma autore rakstīja "tiesu izpildītājam ir samaksāts vairāk, nekā no cilvēka ir ticis ieturēts..."
Tāpēc jau es jautāju - kurā kontā ir tā starpība?
Vai nu manu jautājumu nesaprot, vai arī nevēlas atbildēt.
Aivar, atlikums ir kontā ieturējumi no darba algas ( norēķini par ieturējumiem no darba algas).
Sazvanot TI man teica, ka lieta jau ir slēgta un neko vairs atgriezt nav iespējams..
Прочла внимательно и возник ещё вопрос,сначала перечислили исполнителю,а потом удерживали из зарплаты?Иначе бы совпадала бы удержаная и перечисленная сумма...
А разницу могли бросить на какой-нибудь промежуточный счёт,но это только догадки
Прочла внимательно и возник ещё вопрос,сначала перечислили исполнителю,а потом удерживали из зарплаты?Иначе бы совпадала бы удержаная и перечисленная сумма...
А разницу могли бросить на какой-нибудь промежуточный счёт,но это только догадки
Es pieņemu, ka ir tikuši veikti kaut kādi DA pārrēķini vēlāk un nav tikuši nokoriģēti grāmatojumi.
Sazvanot TI man teica, ka lieta jau ir slēgta un neko vairs atgriezt nav iespējams..
ja jau "lieta slēgta un atgriezt nav iespējams" tad - nesaimnieciskie izdevumi, UIN 1,5 coef.
vai - ieturēt no vainīgā , t.i. grāmatveža.
Es sāku strādāt stipri pēc tam, tāpēc nevaru īsti saprast mistiski pārskaitītās summas, kas galīgi neatbilst tam, kas no darbinieka faktiski tika ieturēts.
Ammm 06.11.2012 14:49
Vainīgais grāmatvedis arī šķiet ir bijušais darbinieks
tad - nesaimnieciskie izdevumi, UIN 1,5 coef.!
nav citu variantu, ja nevar summām "galus sadzīt"
Paldies par Jūsu atsaucību!
Buģem dumaķ!
Закрыть
Краткое описание нарушения