Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
valūtas
Labdien!
Lūdzu padomu. Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?
Ответы (31)
Ko kurš no foruma dalībniekiem saprot ar vārdu "Bilance", diemžēl, neesmu spējīgs uzzīlēt.
Es šo vārdu saprotu ar Bilanci, kas ir Gada pārskata sastāvdaļa.
Un tajā nav neviena multivalūtu konta. Par ko mani centās pamācīt Kel.
Aizstāvība ir laba lieta, taču vai šoreiz tā ir īsti vietā - atļaujos apšaubīt.
Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:
Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?
Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.
PVN1 II.sadaļā - LTL un Ls.
Norēķiniem - kā esat vienojušies ar piegādātāju.
Un tāda mana atbilde paliek joprojām.
Ka Jūs te jaucaties, pinaties un putrojaties ar multivalūtas kontiem un ar Bilanci - tā jau ir Jūsu pašu problēma.
...Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:
Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?
Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.
Un tāda mana atbilde paliek joprojām...
Не согласна. Считаю, что Kel права (grāmatošanai - LTL), и сама счета от поставщиков в валюте провожу в той валюте, в которой они выставлены с ПЕРЕСЧЕТОМ в латы, что позволяет любая ныне действующая программа. Да и без программы учет все равно велся и в валюте поставщика и в пересчете на латы.
То, что годовой отчет и его составляющая баланс делается в латах никто, по-моему, и не оспаривает.
Tātad summu LTL (tās valsts valūtā, no kuras ieved preci) jāņem par galveno?
я граматую в той валюте,которая указывается в инвойсе,обычно в ней и оплачиваем.Перерасчет в латы не обсуждается.
...Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:
Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.
Un tāda mana atbilde paliek joprojām...
Не согласна. Считаю, что Kel права (grāmatošanai - LTL), и сама счета от поставщиков в валюте провожу в той валюте, в которой они выставлены с ПЕРЕСЧЕТОМ в латы, что позволяет любая ныне действующая программа. Да и без программы учет все равно велся и в валюте поставщика и в пересчете на латы.
То, что годовой отчет и его составляющая баланс делается в латах никто, по-моему, и не оспаривает.
Jūs laikam esat izstudējusi šī uzņēmuma preču pirkuma līgumu, ja tik labi to visu zināt.
Daudz te forumā ekstrasenu pēdējā laikā parādījies.
Es to līgumu neesmu redzējis, tāpēc atbildēju teorētiski.
Kā kurš grāmatvedis rīkojas - tā ir viņa darīšana.
Diskusija turpinājās par bilanci, kurai nav nekāda tieša sakara ar Jūsu pieminētajiem multivalūtu kontiem bankā. Ja vēlaties piedalīties diskusijā - vēlams uzmanīgi izlasīt jautājumu, un tik pat uzmanīgi lasīt foruma dalībnieku komentārus.
не устали изрекать банальности с видом пророка? это про баланс в латах...
кстати, о терминах, баланс - это баланс, а годовой отчет - гораздо более объемный документ, где к примеру, надо расшировывать и остатки денег по валютам, и кредиты по валютам, и.т.п ( тоже скатилась до банальностей)
Diskusija turpinājās par bilanci, kurai nav nekāda tieša sakara ar Jūsu pieminētajiem multivalūtu kontiem bankā. Ja vēlaties piedalīties diskusijā - vēlams uzmanīgi izlasīt jautājumu, un tik pat uzmanīgi lasīt foruma dalībnieku komentārus.
не устали изрекать банальности с видом пророка? это про баланс в латах...
кстати, о терминах, баланс - это баланс, а годовой отчет - гораздо более объемный документ, где к примеру, надо расшировывать и остатки денег по валютам, и кредиты по валютам, и.т.п ( тоже скатилась до банальностей)
Nu un?
Ko ar to gribējāt pateikt?
Vai to, ka tagad pēc Jūsu ukaza Bilancē būs jāatspoguļo visi multivalūtu konti?
Nenosmieties vien!
Diezin cik ilgi vēl "cepsities" un pūtīsiet no mušas ziloni.
Laikam nu galīgi nav vairs ko darīt.
Ārā daudz rudens lapu sakritis... Starp citu.
Айвар, исходя из того, что русский вы понимаете перфектно, напрашивается более печальный вывод
Айвар, исходя из того, что русский вы понимаете перфектно, напрашивается более печальный вывод
Kā to saprast?
Vai piedāvāt nevis grābt nobirušās lapas bet nosūtīt spaidu darbos? Uz zelta raktuvēm?
Tātad summu LTL (tās valsts valūtā, no kuras ieved preci) jāņem par galveno?
Ja gribas saukt par galveno valūtu var tā saukt. Manuprāt Aivars007 jau ļoti izsmeļoši atbildēja.
Ja preci iepērk no Lietuvas, tad grāmato LTL pārvēršot latos pēc LB kursa, ja to atļauj Jūsu grāmatvedības programma norādīt LTl, kursu un pārrēķinu latos (it kā visās programmās tas ir iespējams). PVN atskaitei tad attiecīgi norādīsies pareizās valūtas LTL un LVL.
Чаще все инвойсы идут в евро, и оплачиваются также в евро.
Национальная валюта : литы. злотые, кроны и т,д, указывается в программе только для ПВН 1,2
В Аккоре я ввожу все в Евро, он пересчитывает автоматически все в латы, и я одновременно могу видеть отчеты в двух валютах Евро/латы: для оплаты отслеживаю остатки в евро, для других отчетов данные необходимы в латах,
Но в проводке получения товара /услуги присутствуют все 3 валюты.
Закрыть
Краткое описание нарушения