Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

valūtas К списку тем

valūtas
Labdien!
Lūdzu padomu. Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?
Kolibri
Kolibri 06.11.2012 15:00
486 сообщений на сайте

Ответы (31)

Ko kurš no foruma dalībniekiem saprot ar vārdu "Bilance", diemžēl, neesmu spējīgs uzzīlēt.
Es šo vārdu saprotu ar Bilanci, kas ir Gada pārskata sastāvdaļa.
Un tajā nav neviena multivalūtu konta. Par ko mani centās pamācīt Kel.
Aizstāvība ir laba lieta, taču vai šoreiz tā ir īsti vietā - atļaujos apšaubīt.

Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:
Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?

Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.
PVN1 II.sadaļā - LTL un Ls.
Norēķiniem - kā esat vienojušies ar piegādātāju.

Un tāda mana atbilde paliek joprojām.

Ka Jūs te jaucaties, pinaties un putrojaties ar multivalūtas kontiem un ar Bilanci - tā jau ir Jūsu pašu problēma.
Aivars007
Aivars007 06.11.2012 19:31
26984 сообщения на сайте
...Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:
Kā rīkoties, ja iepērkot preci no Lietuvas rēķinā norādīta summa gan LVL, gan LTL, gan EUR. Kura valūta man jāņem par galveno?

Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.

Un tāda mana atbilde paliek joprojām...
Не согласна. Считаю, что Kel права (grāmatošanai - LTL), и сама счета от поставщиков в валюте провожу в той валюте, в которой они выставлены с ПЕРЕСЧЕТОМ в латы, что позволяет любая ныне действующая программа. Да и без программы учет все равно велся и в валюте поставщика и в пересчете на латы.
То, что годовой отчет и его составляющая баланс делается в латах никто, по-моему, и не оспаривает.
Irena22
Irena22 07.11.2012 07:59
42998 сообщений на сайте
Tātad summu LTL (tās valsts valūtā, no kuras ieved preci) jāņem par galveno?
Kolibri
Kolibri 07.11.2012 08:40
486 сообщений на сайте
я граматую в той валюте,которая указывается в инвойсе,обычно в ней и оплачиваем.Перерасчет в латы не обсуждается.
Nak
Nak 07.11.2012 08:43
9201 сообщение на сайте
...Atļaušos atgādināt, ko jautāja diskusijas autors:

Mana atbilde bija:
Grāmatošanai - Ls.

Un tāda mana atbilde paliek joprojām...
Не согласна. Считаю, что Kel права (grāmatošanai - LTL), и сама счета от поставщиков в валюте провожу в той валюте, в которой они выставлены с ПЕРЕСЧЕТОМ в латы, что позволяет любая ныне действующая программа. Да и без программы учет все равно велся и в валюте поставщика и в пересчете на латы.
То, что годовой отчет и его составляющая баланс делается в латах никто, по-моему, и не оспаривает.
Irēna 07.11.2012 07:59
Jūs laikam esat izstudējusi šī uzņēmuma preču pirkuma līgumu, ja tik labi to visu zināt.
Daudz te forumā ekstrasenu pēdējā laikā parādījies.
Es to līgumu neesmu redzējis, tāpēc atbildēju teorētiski.

Kā kurš grāmatvedis rīkojas - tā ir viņa darīšana.
Aivars007
Aivars007 07.11.2012 12:41
26984 сообщения на сайте
Diskusija turpinājās par bilanci, kurai nav nekāda tieša sakara ar Jūsu pieminētajiem multivalūtu kontiem bankā. Ja vēlaties piedalīties diskusijā - vēlams uzmanīgi izlasīt jautājumu, un tik pat uzmanīgi lasīt foruma dalībnieku komentārus.
не устали изрекать банальности с видом пророка? это про баланс в латах...
кстати, о терминах, баланс - это баланс, а годовой отчет - гораздо более объемный документ, где к примеру, надо расшировывать и остатки денег по валютам, и кредиты по валютам, и.т.п ( тоже скатилась до банальностей)
Kel
Kel 07.11.2012 14:19
12066 сообщений на сайте
Diskusija turpinājās par bilanci, kurai nav nekāda tieša sakara ar Jūsu pieminētajiem multivalūtu kontiem bankā. Ja vēlaties piedalīties diskusijā - vēlams uzmanīgi izlasīt jautājumu, un tik pat uzmanīgi lasīt foruma dalībnieku komentārus.
не устали изрекать банальности с видом пророка? это про баланс в латах...
кстати, о терминах, баланс - это баланс, а годовой отчет - гораздо более объемный документ, где к примеру, надо расшировывать и остатки денег по валютам, и кредиты по валютам, и.т.п ( тоже скатилась до банальностей)
Kel 07.11.2012 14:19
Nu un?
Ko ar to gribējāt pateikt?
Vai to, ka tagad pēc Jūsu ukaza Bilancē būs jāatspoguļo visi multivalūtu konti?
Nenosmieties vien!
Diezin cik ilgi vēl "cepsities" un pūtīsiet no mušas ziloni.
Laikam nu galīgi nav vairs ko darīt.
Ārā daudz rudens lapu sakritis... Starp citu.
Aivars007
Aivars007 07.11.2012 14:54
26984 сообщения на сайте
Айвар, исходя из того, что русский вы понимаете перфектно, напрашивается более печальный вывод
Kel
Kel 07.11.2012 15:04
12066 сообщений на сайте
Айвар, исходя из того, что русский вы понимаете перфектно, напрашивается более печальный вывод
Kel 07.11.2012 15:04
Kā to saprast?
Vai piedāvāt nevis grābt nobirušās lapas bet nosūtīt spaidu darbos? Uz zelta raktuvēm?
Aivars007
Aivars007 07.11.2012 15:25
26984 сообщения на сайте
Tātad summu LTL (tās valsts valūtā, no kuras ieved preci) jāņem par galveno?
Kolibri 07.11.2012 08:40
Ja gribas saukt par galveno valūtu var tā saukt. Manuprāt Aivars007 jau ļoti izsmeļoši atbildēja.

Ja preci iepērk no Lietuvas, tad grāmato LTL pārvēršot latos pēc LB kursa, ja to atļauj Jūsu grāmatvedības programma norādīt LTl, kursu un pārrēķinu latos (it kā visās programmās tas ir iespējams). PVN atskaitei tad attiecīgi norādīsies pareizās valūtas LTL un LVL.
Cleo
Cleo 09.11.2012 17:41
19234 сообщения на сайте
Чаще все инвойсы идут в евро, и оплачиваются также в евро.
Национальная валюта : литы. злотые, кроны и т,д, указывается в программе только для ПВН 1,2
В Аккоре я ввожу все в Евро, он пересчитывает автоматически все в латы, и я одновременно могу видеть отчеты в двух валютах Евро/латы: для оплаты отслеживаю остатки в евро, для других отчетов данные необходимы в латах,
Но в проводке получения товара /услуги присутствуют все 3 валюты.
Starina
Starina 11.11.2012 15:43
6483 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.