Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Amortizācijas aile saimnieciskās darbības žurnālā К списку тем
Amortizācijas aile saimnieciskās darbības žurnālā
Man ir sekojošs jautājums par grāmatvedības kārtošanu saimnieciskās darbības veicējam vienkāršā ieraksta sistēmā: ja amortizāciju par saimnieciskā darbībā izmantoto pamatlīdzekli (piem. tiek izīrēts dzīvoklis) uzskaita katru mēnesi žurnālā, kurās ailēs (t.i.atbilstošo aiļu numurus) tas būtu jāraksta?
Liels Paldies par palīdzību!
Ответы (22)
Nevienā, to ieraksta piezīmēs.
Nu vispār jau dara tā - gadam beidzoties sagatvo tabulu IZDEVUMU PRECIZĒŠANA PAR xxxx gadu, kurā uzrāda - tekošā gada izdevumus, kas attiecas uz nākošo gadu,(vai iepriekšējo) krājumu kustību, pamatlīdzekļu nolietojumu, vēl, ja ir kādi izdevumi, kas neattiecas uz taksācijas gadu (arī VSAOI) un tabulas reziltātu (skaitli) raksta ieņēmumu izdevumu žurnālā izdevumu ailē.
Man VID telefoniski atbildēja, ka var rakstīt arī amortizāciju katru mēnesi, tikai sāku domāt kurā ailē to labāk rakstīt...
Man tas sanāktu izdevīgāk, jo tādējādi palielinās ikmēneša izdevumu sadaļa un nebūtu jāmaksā sociālās iemaksas.
Var rakstīt katru mēnesi, tikai vai 19.,20. vai 21. ailē, tas Jums jāizspriež pašai, uz ko attiecināt, un izdevumi tie, kas noteikti Likuma par IIN 11.pantā.
Tikai tad to neaizmirstiet pie gada IIN dekl.nodošanas, ka PL nolietojums ir jau ieklikts žurnālā.
Liels paldies! Mani tieši interesēja kāds būtu tas pareizais ailes numurs, ja pamatlīdzeklis ir dzīvoklis, kas tiek izīrēts un tādējādi rodas ieņēmumi no saimnieciskās darbības... Vai tiešām pati varu izlemt kurā ailē šo mēneša amortizāciju rakstīt?
А я вот не представляю, как можно амортизацию считать наперед. А если потом в течение года будете что-то покупать?
Nu es domāju tā ir 20.aile Tā nav lauksaimnieciskā ražošana un tie nav proporcionāli sadalāmie izdevumi (21.aile) starp lauksaimniecisko ražošanu un pārējiem saimnieciskās dabrības veidiem. Bet vēlreiz uzsveru - jāizlemj Jums pašai, jo tikai pati pārzinat vislabāk savu saimniecisko darbību, es varu tikai izteikt pieņēmumus, jo zinu tikai to, ka izīrējat dzīvokli.
Liels paldies par atbildi! 20. aile ir skaidrs, bet kur vēl tas parādās? 10. aile - kredītiestāžu konti izsniegts?
Tāpēc jau gada beigās precizē ar uzziņas palīdzību.
Ir tomēr starpība starp vārdiem tiek izīrēts, tiek īrēts.Varbūt labāk lietot nomā, iznomā.
neko nezinu par 10, 20, 13 vai vēl kādām ailēm - man Excel formātā, katrai ailei tādi nosaukumi, kā man vajag, lai ērtāk strādāt - biroja izdevumi, medikamenti, telpu noma, degviela....
Izdariet Jūs arī tā, tad nebūs jābrīnās.
Uz VSAOI tas neietekmes, (tikai saņemta nauda par saimn.ieņēmumiem minus samaksata nauda par saimn.izdevumiem)
Liels paldies par atbildi! 20. aile ir skaidrs, bet kur vēl tas parādās? 10. aile - kredītiestāžu konti izsniegts?
Padomājiet loģiski! Kas tad tiek izsniegts, kāds te sakars naudas līdzekļiem, ja vēlaties žurnālā ielikt Pl nolietojumu??? Kam Jūs to izmaksājat?
Esmu atvēris speciālu norēķinu kontu bankā, kurā visi, kuri vien vēlas, drīkst iemaksāt PL nolietojuma summas.
Protams, tādā gadījumā žurnālā šī summa jāieraksta sadaļā "Kredītiestāžu konti" "Izsniegts".
Visām summām ir jāsaskan.
Katram pamatlīdzeklim savs konts!
Nekā smieklīga.
Tikai vakar izstāvēju internetbankā rindu, atvēru to kontu. Bet šorīt skatos - jau naudiņas sabirušas. Skan vien. Svētki priekšā, gan noderēs.
Nu man pēc jautājuma uzdevējas pēdējā jautājuma, zuda jelkāda vēlme vēl ko atbildēt. Tomēr tagad saprotu, ka pat vienkāršā ieraksta grāmatvedību nav spējīgs veikt kurš katrs (kas nav grāmatvedis). Daudzi domā - vienkāršais ieraksts - protu, protu, varu, varu... Daudz ir sanācis ar šito dzīvēs sastapties (ar žurnālu rakstītājiem), bet vēl zinu dažus, kas tāpat ķepina tos žurnālus exelī vai papīra veidā, un skaļi paziņo, tas nu gan ir elementāri!!! Bet nu ja ņem vērā to, ka pa "lielam" tos žurnālus skatās ļoti reti, (pārbaudītāji) tad uz priekšu, tā turpināt. Šeit es domāju tos rakstītājus, kas nav grāmatveži.
Закрыть
Краткое описание нарушения