Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikropašnodarbinātais
Sveiki,
palīdiet, lūdzu....
esmu pašnodarbinātā persona ar 9% nodokli kopš 09.2012. Šomēnes man ir pirmie ieņēmumi, vai varu izmaksāt sev kā darba algu 500 par septembri, oktobri un novembri, kopā 1500 LVL? Vai arī drīkst maksāt tikai pa tekošo mēnesi?
Paldies!
Ответы (12)
Pašnodarbinātiem nav alga, tiem ir personīgām vajadzībām izņemtie līdzekļi. Ja pirmie ieņēmumi ir novembrī, 1500,- Ls, tad peronīgām vajadzībām novembrī var izņemt tikai 500 Ls, lai nezaudētu MUN statusu nākošajā gadā.Neko uz atpakaļu nevar izņemt, jo tad nav bijuši ieņēmumi.
Ja būtu SIA, tad varētu tikt uzskaitīta līgumā noteiktā alga jau sākot ar septembri kaut arī nav ieņēmumi.
Paldies!
Bet, ja es pieņemu darbā vēl divus darbiniekus, tad pati varu izņemt 500LVL, bet darbinieki katrs arī par 500 LVL, pareizi? Kā notiek darbinieku pieņemšana? Caur EDS un darba līgums (akordlīgums)der? Cik saprotu 9% nodokli maksāju es, kā mikropašnodarbinātā, bet darbiniekiem no tiem 500 LVL nav nekā jāmaksā?
Parasti darba līgumi, darbinieku algas nodokļu grāmatiņas pie Jums, zaudē atvieglojumus.9% protams Jūs maksājat.Algu par iepriekšējiem mēnešiem vienalga nevarat izmaksāt.
Darbiniekus pieņem , nododot ziņas par darba ņēmējiem caur EDS ar attiecīgo kodu ( skatīt veidlapu , kur norādīti kodi ).
Arī darbiniekus nevar pieņemt "atpakaļejoši". Jāsniedz ziņas par darba ņēmējiem pirms sāk strādāt.
Paldies!
Un kā ir ar nodokļu maksu, ja ienākumi nepārsniedz 200 mēnesī? Vai tie 200 LVL skaitās arī par tekošo mēnesi, vai arī ceturksnī dala vidējo, piemēram, novembrī tiek ieskaitīti 360 LVL, tas nozīmē ka vidēji IV ceturksnī sanāk 360/3=120 LVL, nodoklis it kā nav jamaksā, jo mēnesī nepārsniedz 200 LVL. Bet laikam jau šis likums attiecas uz tekošo menesi....
Achme, так вы платите 9% налога как микроузнемумс - это включает все налоги, т.е. 200 к вам не относится. Для вас только 500 лат и 5 человек максимум.
Девушки, разъясните еще раз: ИК может принимать наемных рабочих, а pašnodarbinātā persona ?
pašnodarbinātā persona - плательщик соц.налога. Принимать на работу могут абсолютно все. В том числе лица, ведущие хоз.деятлльность. Да и неведущие тоже могут.
Спасибо !
Этот вопрос звучит именно от микрикрв , ведущих хоз.деятельность.
Закрыть
Краткое описание нарушения