Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

продажа товара россиянам К списку тем

продажа товара россиянам
Вопрос касаемо продажи товара россиянам. Латвийское юр.лицо ВАТ плательщик продал товар Российскому юр.лицу. Товар уехал в Россию, но экспортная декларация была открыта в Литве. Счёт за товар был выставлен с 0 % по статье 7.1.1 и продажа товара была указана в 48.1.строке декларации. ВИД говорит, что мы должны убрать эту сделку из декларации, т.к. экспортная была открыта в Литве,а не в Латвии. Что то не пойму на основании чего? Прочла еще раз закон и МК нотейкуми не могу найти такое обоснование, что бы не показывать в декларации. Как правильно?
Lapochka
Lapochka 04.12.2012 11:52
955 сообщений на сайте

Ответы (9)

Правильно у вас.Нигде не написано , что таможенная декларация должна быть оформлена в Латвии.Единственно, в ПВН законе сказано, что экспорт - это вывоз из Латвии. Значит, вам надо как-то доказать, что груз первоначально находился в Латвии.
Solik
Solik 05.12.2012 09:33
4622 сообщения на сайте
спасибо за ответ
Lapochka
Lapochka 05.12.2012 10:13
955 сообщений на сайте
Написала письмо консультантам, мне вообще ответили , что мы не имели право 0 % применить

Labdien!

Izskatot Jūsu uzdoto jautājumu elektroniskā veidā, sniedzam sekojošu informāciju.

Atbilstoši likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” (turpmāk – likums) 1.panta29.punktam preču eksports ir preču izvešana no iekšzemes uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām.

Saskaņā ar likuma 7.pantapirmās daļas 1.punktupievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) 0 procentu likme tiek piemērota preču eksportam un to preču piegādēm, kas ievestas Eiropas Savienības teritorijā no trešajām valstīm vai trešajām teritorijām un nav izlaistas brīvam apgrozījumam, ja piegādes veiktas muitas noliktavās un brīvajās zonās.

Ņemot vērā minēto,likuma izpratnē preču izvešana no Lietuvas neatbilst preču eksporta definīcijai un līdz ar to PVN 0% likmi atbilstoši likuma 7.pantapirmās daļas 1.punktampiemērot nevar.

Saskaņā ar likuma 7.pantapiekto daļu, ja apliekamā persona, kas piegādājusi preces vai sniegusi pakalpojumus atbilstoši šā panta pirmajai daļai, nevar uzrādīt eksportu apliecinošus dokumentus vai dokumentus, kas apliecina nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu, tā maksā nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem atbilstoši 5.pantapirmajā vai trešajā daļā noteiktajai likmei.

MK 2006.gada14.novembra noteikumu Nr.933 „Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtība” (turpmāk – MK 2006.gada14.novembra noteikumi Nr.933) 154.punktā ir noteikts, ka, piemērojot likuma 7.pantapiekto daļu, par eksportu apliecinošiem dokumentiem izmanto izvešanas muitas deklarāciju, kas noformēta atbilstoši normatīvajiem aktiem muitas jomā, vai vismaz divu turpmāk minēto dokumentu kombināciju, kas nepārprotami apliecina eksporta faktu:
Lapochka
Lapochka 05.12.2012 17:28
955 сообщений на сайте
1) starptautiskos kravas transporta pavaddokumentus vai to kopijas (tai skaitā CMR, starptautiskā dzelzceļa transporta pavadzīme, konosaments, gaisa pārvadājuma pavadzīme);

2) līgumus, kas noslēgti ar trešajās valstīs vai trešajās teritorijās reģistrētām personām (preču saņēmējiem);

3) dokumentus, kas apliecina samaksu par preču eksportu.

Saskaņā ar MK 2006.gada14.novembra noteikumu Nr.933 155.punktu piemērojot likuma 7.pantapiekto daļu, eksportu apliecinošos dokumentus noformē normatīvajos aktos muitas jomā noteiktajā kārtībā uz tās apliekamās personas vārda, kura eksportē preces. Minētos dokumentus var noformēt arī uz ekspeditora vai tās personas, kura eksportē preces, pārstāvja vārda, taču šajā gadījumā tos var izmantot kā eksportu apliecinošos dokumentus tikai tad, ja ir iespējams pierādīt eksporta faktu.

MK 2006.gada14.novembra noteikumu Nr.933 157.punktā ir noteikts, ka, piemērojot likuma 7.pantapiekto daļu, lai apliecinātu preču eksportu un nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu, katrā konkrētā gadījumā līdztekus šo noteikumu 154. un 156.punktā minētajiem dokumentiem var izmantot arī citus dokumentus, kuri nepārprotami apliecina eksporta faktu un nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu.

Tādējādi, preču piegādēm, kas nav preču eksports likuma izpratnē, ja preču nosūtīšana vai transportēšana uzsākta iekšzemē, preču piegādes vieta ir iekšzeme un darījumam tiek piemērots nodoklis atbilstoši 5.pantapirmajā vai trešajā daļā noteiktajai likmei.
Lapochka
Lapochka 05.12.2012 17:29
955 сообщений на сайте
не понимаю почему к Литве привязались, вывезли же не из Литвы, а из Латвии, в Литве только по пути сделали Ех1
Lapochka
Lapochka 05.12.2012 17:30
955 сообщений на сайте
Вы считаете, что этот ответ лишает вас права применить к своей поставке 0%? Отнюдь....
Они же вам пишут- par eksportu apliecinošiem dokumentiem izmanto izvešanas muitas deklarāciju, kas noformēta atbilstoši normatīvajiem aktiem muitas jomā - ваша таможенная декларация не под кустом вами собственноручно написана, а оформлена в соответствии и т.п. Она их не устраивает? Тогда читаем дальше-
vai vismaz divu turpmāk minēto dokumentu kombināciju, kas nepārprotami apliecina eksporta faktu:
1) starptautiskos kravas transporta pavaddokumentus vai to kopijas (tai skaitā CMR, starptautiskā dzelzceļa transporta pavadzīme, konosaments, gaisa pārvadājuma pavadzīme);

2) līgumus, kas noslēgti ar trešajās valstīs vai trešajās teritorijās reģistrētām personām (preču saņēmējiem);

3) dokumentus, kas apliecina samaksu par preču eksportu.
Оставьте дакларацию в покое и предоставьте ЦМР+договор или договор+оплату. Единственно, место загрузки в ЦМР –Латвия.
Solik
Solik 06.12.2012 11:03
4622 сообщения на сайте
я уже думала, что помимо декларации нужно послать в ВИД другие документы. dokumentus, kas apliecina samaksu par preču eksportu-это имеется ввиду оплата счёта, который был выставлен россиянам за товар?
Lapochka
Lapochka 06.12.2012 15:01
955 сообщений на сайте
это имеется ввиду оплата счёта, который был выставлен россиянам за товар?
________________________________________________________________
Именно. Инвойс и оплата по банку. Распечатка с печатью банка- официальный документ для СГД.
Ser
Ser 06.12.2012 19:16
3685 сообщений на сайте
spasibo
Lapochka
Lapochka 06.12.2012 21:56
955 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.