Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

PVN nemaksātājs - imports un eksports К списку тем

PVN nemaksātājs - imports un eksports
Tā kā VID konsultāciju e-pasts klusē un neatbild, mēģināšu šeit:

Uzņēmums nav PVN maksātājs, bet nodarbojas ar preču importu un eksportu - nejautājiet kāpēc nav PVN maksātājs, bet tā ir izdevīgāk.

Pirmkārt - vai pareizi saprotu, ka uzņēmums drīkst:
1) Importēt preces no ES valstīm līdz brīdim, kad summa pārsniedz 7000 LVL pēdējo 12 mēnešu periodā
2) Importēt preces no 3. valstīm un teritorijām bez ierobežojumiem, protams, nomaksājot muitas nodevas un PVN uz robežas
3) Eksportēt (pārdot) preci uz ES valstīm bez ierobežojumiem
4) Eksportēt (pārdot) preci uz 3. valstīm un teritorijām bez ierobežojumiem
5) Protams, pārdot un pirkt preci LR teritorijā

jautājums ir radies viena iemesla dēļ - jo likumā nekas konkrēts nav minēts (nevaru atrast?) par 3. valstīm un teritorijām, savukārt par ES pārdošanas aspektā tikai minēts, ka pakalpojumus nedrīkst sniegt nereģistrējoties par PVN maksātāju, bet, cik saprotu - uz pārdošanu tas neattiecas ?

Otrkārt - kā tad pareizi uzrādīt importējot samaksāto PVN uz robežas un muitas nodevu - vai tā vienkārši jāiekļauj preces pašizmaksā vai tomēr jāgrāmato atsevišķi kā nomaksāto PVN, kaut gan uzņēmums nav PVN maksātājs ?

Jau iepriekš paldies.
Asgard
Asgard 04.12.2012 17:13
3 сообщения на сайте

Ответы (4)

3) Eksportēt (pārdot) preci uz ES valstīm bez ierobežojumiem
4) Eksportēt (pārdot) preci uz 3. valstīm un teritorijām bez ierobežojumiem

Это ж почему bez ierobežojumiem, ведёте облагаемые ПВН сделки, превысите 35 тысяч за 12 месяцев, обязаны будете регистрироваться. Открываем 3 пант ещё действующего закона о ПВН и читаем
Tt7
Tt7 04.12.2012 21:30
37863 сообщения на сайте
Paldies Tt7 par atbildi, bet laikam nebiju pareizi izteicies.

Protams, ka pārsniedzot 35'000 Ls slieksni, jāreģistrējas par PVN maksātāju NEATKARĪGI no tā vai tirgojies Latvijā, ES vai 3. valstīs.

Šoreiz runa bija par papildus kritērijiem (piemēram - 7'000 LVL pirkumiem ES un jebkuri pakalpojumi sniegti citai ES reģistrētajai personai, kas veic saimniecisko darbību). Vēlējos noskaidrot vai, iespējams, ir vēl kāds punkts PVN likumā, kuru neesmu atradis, kurš vēstītu, ka jāreģistrējas par PVN maksātāju, ja pārdodu preci par kaut vienu latu uz ES vai 3. valstīm ?
Asgard
Asgard 05.12.2012 15:05
3 сообщения на сайте
Ну по услугам с ЕС вариантов нет, только регистрация, независимо от суммы сделки

(5.3) Fiziskās vai juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītas grupas vai to pārstāvji var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā un nemaksāt nodokli valsts budžetā, ja to veikto ar nodokli apliekamo preču piegāžu un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav pārsniegusi 35 000 latu.

(5.7) Šā panta 5.3 daļa neattiecas uz gadījumu, kad persona citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, sniedz vai no citas dalībvalsts personas, kas veic saimniecisko darbību, saņem pakalpojumu, kuram sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu.

а по товарам, всё те же критерии, 35000 по реализации и 7000 по закупу, а по поводу цены реализации... ваша обязанность доказать фискальным органам, что продажа по такой цене является рыночной стоимостью, что бы Вас не обвинили в незаконной оптимизации налогов, купив за 3 лата продаёте за 1, если это будет системой и с постоянными убытками, то вопросов к вам будет достаточно, что бы жизнь вам не казалась мёдом
Tt7
Tt7 05.12.2012 15:53
37863 сообщения на сайте
Skaidrs, sirds mierīgāka palika. Nav īsti plānots strādāt ar nesaprātīgiem zaudējumiem, tāpēc šī problēma, domājams, atkrīt.
Asgard
Asgard 09.12.2012 15:21
3 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.