Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai ir nepieciešami grāmatojumi??? К списку тем
Vai ir nepieciešami grāmatojumi???
Vai ir nepieciešami grāmatojumi uz čekiem??? Jo zinu, ka agrāk bija jābūt visur, čekiem, bankas izdrukās, rēķinos utt.. Bet kaut kā atmiņā ir iespiedies, ka par čekiem atcēla. Vai tā varētu būt???
Paldies.
Jauku vakaru!
Ответы (22)
Revidentam pašam vajadzētu to zināt.
Kā gan Jūs revidējat, ja nezināt elementāras lietas?
Studentiem atbildes jāmeklē mācību grāmatās un normatīvajos aktos, taču ne jau forumos.
Es uzrakstīšu - vajag, Milda uzrakstīs - nevajag.
Un ko tālāk?
...es esmu sajaukusi, kad spiedu students...
Ne jau spiešanā vien tā vaina...
Esmu Milda - ļauju nerakstīt
Bet es uzskatu, ka vajag.
Redzēsim, Anda, kā mūsu atšķirīgos viedokļus izvērtēs augstākā mācību iestāde - kuram no mums 10, kuram svukārt n/i.
Jāsāk domāt, ka augstākā izglītība kā tāda Latvijā vairs neeksistē, ja šādā veidā tiek apgūti mācību priekšmeti.
Kā man savā laikā teica "Turībā"- ja students ir samaksājis un atnācis, tad jau 6 nopelnījis
Jā, jā - par samaksāšanu - 3, par atnākšanu - vēl 3, kopā 6 sanāk.
Pie kā šāda "augstākā" izglītība novedīs, Dievs tikai zina.
Mums labāk to nezināt.
es uzskatu, ka vajag, jo jāsalīdzina vai konkrēts dokuments ir atbilstoši iegrāmatots, bet ja uz dokumenta nav grāmatojuma, tad nav ar ko salīdzināt
Bet mans runcis Leopolds (arī grāmatvedis) uzskata, ka nevajag.
2 : 2
Ko nu augstskola darīs?
15. Norādījumu par to, kura grāmatvedības konta kredītā un kura konta debetā ierakstāma saimnieciskā darījuma summa (iegrāmatojums), izdara rakstiski uz papīra formā sagatavota attaisnojuma dokumenta vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma vai nodrošina šī iegrāmatojuma atšifrējumu, ja iegrāmatojumu veic elektroniski, un atbilstoši šim iegrāmatojumam izdara ierakstus attiecīgajos kontos.
(Grozīts ar MK 02.08.2011. noteikumiem Nr.589)
MK Noteikumi Nr.585
Vai, mīļā, paldies.
Pateikšu arī savam Leopoldam.
Aber lūdzu, tikai paldies es te no kāda cita gaidu!
Sandra48 Liels paldies
Un pārējiem gudrajiem grāmatvežiem!!!
Tas, ka esmu norādījusi students nenozīmē, ka arī mācos!!! Bet tam laikam nav nozīmes, liec ko vēlies tik un tā atradīsiet pie kā piekasīties! Prieks ka vēl ir tādi grāmatveži, kam vēl cilvēciskais ir iekšā.
Njaaa... žēl par tiem cilvēkiem, kam galvenais ir kaut kā aizskart citu.. tas tikai parāda viņa zemo līmeni!!!
p.s. nu sākat plosīties ..
Arrivederci!!!
Tāds iespaids, ka vienam otram neērti, ka strādā par grāmatvedi.
Vai, mīļā, paldies.
Pateikšu arī savam Leopoldam.
Mans Leopolds liek savu ķepas nospiedumu uz katra dokumenta, jo ir ļoti čakls.
8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Ja attaisnojuma dokuments sagatavots rakstiski (papīra formā), pēc tā ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā uz dokumenta norāda ieraksta kārtas numuru.
(MK 02.08.2011. noteikumu Nr.589 redakcijā)
Vecākājās redakcijās minēts, ka arī kontējums jāraksta
8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Ja attaisnojuma dokuments sagatavots rakstiski (papīra formā), pēc tā ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā uz dokumenta norāda ieraksta kārtas numuru.
Gribētos jau ticēt, ka Jūs katru EKA čeku ierakstāt grāmatvedības reģistros.
Jautājums bija tieši par čekiem.
Atkarīgs no datorprogrammas. Ir tādas, kas avansa norēķinu iegrāmato ar vienu grāmatojumu (tad grāmatojumu raksta uz avansa norēķina). Un ir tādas, kas manu skaisti savadīto avansa norēķinu iegrāmato pa atsevišķiem čekiem. Sekojoši jāraksta uz katra čeka.
Gribētos jau ticēt, ka Jūs katru EKA čeku ierakstāt grāmatvedības reģistros.
Jautājums bija tieši par čekiem.
Jā, katru čeku iereģistrēju un uz katra uzrakstu reģistrācijas numuru :), bet neko vairāk...
Labi, ka Jums iesniegtajos čekos ir pietiekami vietas, un ka iesniegto čeku skaits ir 9 - 10.
Man tādām izvirtībām nav ne laika, ne vēlēšanās.
Šiem mērķiem ir avansa norēķins. Vēl jo vairāk, ka čeku ir simtiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения