Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

naudas deklarēšana К списку тем

naudas deklarēšana
Labdien!
Es iznomāju vienu sava dzīvokļa istabu juridiskajai personai. Viņi par to maksā man daļu no komunālajiem maksājumiem skaidrā naudā no savas kases. Vai tā skaitās komerdarbība un vai man jādeklarē šī nauda (apmēram 400 Ls/gadā) Gada deklarācijā?
Ilonaprof
Ilonaprof 16.12.2012 01:08
3 сообщения на сайте

Ответы (2)

В понимании закона это хозяйственная деятельность. Юридическое лицо в своем отчете по ПНН отразит выплату физическому лицу и, если с этих выплат ПНН не был удержан,то СГД пришлет строгое письмо с угрозой штрафа.
Ser
Ser 16.12.2012 02:18
3685 сообщений на сайте
Iznomātājam ir dota izvēles tiesība nereģistrēt saimniecisko darbību VID, ja tas ir vienīgais saimnieciskās darbības rezultātā gūtais ienākums, un ja ar šo saimniecisko darbību saistītie izdevumi ir nebūtiski. Ienākumam no nomas tiek piemērota samazināta IIN likme 10% bez tiesībām atskaitīt ar nomu saistītos izdevumus. Fiziskā persona katru mēnesi izraksta rēķinu juridiskai personai. Juridiskā persona ietur un pārskaita budžetā IIN ar likmi – 10%.
Par šo izvēli maksātājam piecu darba dienu laikā no nomas līguma noslēgšanas dienas jāinformē VID (likuma par IIN 28. panta 8. punkts) un viena mēneša laikā jāpaziņo pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā atrodas dzīvoklis, par saimnieciskās darbības uzsākšanu šajā dzīvojamās mājas daļā (likuma Par nekustamā īpašuma nodokli 3. panta 9. daļa).

Šajā gadījumā IIN gada deklarāciju iesniegt VID vajag tikai tādā gadījumā, ja fiziskā persona vēlas atgūt samaksāto NĪN.
Saimnieciskās darbības ieņēmumus maksātājs hronoloģiskā secībā uzskaita ieņēmumu uzskaites reģistrā.
VID reģistrētam saimnieciskās darbības veicējam jāmaksā 25% no ienākuma.
Japaina
Japaina 16.12.2012 11:39
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.