Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN labošana
Labdien!
Pārņemu grāmatvedību un tagad taisot kopsavilkumus konstatēju, ka gada garumā darbiniekiem tika piemērots nepl.minimumspilnā apmērā (gandrīz katrā mēnesī ir tādi gadījumi), kaut darbinieks pieņemts-atbrīvots mēneša vidū.
Tātad mēs neesam samaksājuši nodokļus valsts budžetam.
Atradu dažas tēmas forumā, bet joprojām nav skaidrs līdz galam:
kā atspoguļot nodokļu saistības ar VID? Lai VID dati sakrīt ar maniem grāmatvedības datiem.
Piemērām, es izlabošu katra mēneša algu sarakstus. Bet ko tālāk? Labot atskaiti par katru mēnesi EDS neļaus? Vai ja mainās tikai IIN ļaus? Un kas notiek ar darbiniekiem pārmaksāto summu? Uz ar saimniecisko darbību nesaistītiem?
Paldies!
Ответы (13)
Saistībā ar IIN jāiesniedz soc.pārskatu precizējumi par visiem attiecīgajiem mēnešiem. IIN precizēt EDS atļauj.
Labojot algu sarakstus un precizējot grāmatojumus, nodokļu saistības vienlaicīgi iegrāmatosies pareizi. Būs jāpiegrāmato tikai nokavējuma nauda, kad VID to aprēķinās.
Darbiniekiem pārmaksātās summas D82xx (ar saimn.darb.nesaist.) K5610, un viss izlīdzināsies.
Paldies! Viss skaidrs. ja VID ļauj labot EDS IIN pa mēnešiem, tad viss saliekās savās vietās
Es vakar arī laboju IIN, vienkarši aizpildot nepareizi saliku 2 ciparus- neuzmanības kļūda- šodien EDSa- noraidīts ar iemeslu-
pamatojums:
- jo tas satur darba ienakumu izmainas;
Ienākumu summu labot nav atļauts.
Labot drīkst tikai nodokļa summu.
Protams ka ienakuma summu es nemainiju-tikai IIN.
Tad kāpēc paziņojums - - jo tas satur darba ienakumu izmainas;
Tad kāpēc paziņojums - - jo tas satur darba ienakumu izmainas;
Pameginašu vel reiz- visu 100 reiz parbaudiju - ienakums neizmainijas.
Должен брать, сама сколько раз исправляла.
Должен брать, сама сколько раз исправляла.
Es arī ne reizi vien esmu precizējis. Ja neaiztiek algu un VSAOI, visu pieņem.
varbūt iemesls tās, ka jāliek ne tikai labotie cilvēki bet visi kam nemainas arī?
varbūt Jūs ielikāt tikai labotus?
Не знаю, вроде все правильно, отправила еще раз-посмотрим что скажет. Вообще в ЭДСе чаще всего я себя чувствую настоящей *блондинкой* именно той, из анекдотов. А первый раз когда разбиралась с ЭДСом и ставила там галочки вместе с великим спецом-хакером - он сказал что ЭТО выше его понимания.
Jebkuru pārskatu, kuru vēlāk precizē, sagatavo tādā variantā, kādā tas bija sākotnēji, un izlabo tikai to, kas jālabo.
Nevar no pārskata "izraut" tikai vienu rindiņu.
Attiecīgā mēneša pārskats jāiesniedz pilnībā, ar vienu vai vairākiem precizētiem skaitļiem.
Apskatiet uzmanīgi - varbūt periodu norādāt nepareizu vai kāda cita vaina.
Закрыть
Краткое описание нарушения