Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kāds būs bezdarbnieka pabalsts К списку тем
Kāds būs bezdarbnieka pabalsts
Labdien!
Vai kāds var paskaidrot, zvanīju uz VSAA, tur neviens nemācēja paskaidrot, tātad:
Iepriekš strādāju Mikrouzņēmumā, alga bija 1500 Ls, tagad vairs nestrādāju un gatavojos pieteikties bezdarbnieku pabalstam, kāds būs pabalsta apmērs, kā un kādā apmērā
tas tiks aprēķināts?
Ответы (17)
Да вам и тут никто не расскажет. Пособие рассчитывается с зарплаты, с которой платились социальные платежи.
Но на микропредприятии она зависит не от того, сколько получали вы лично, а от того, какой был оборот у предприятия, сколько кроме вас было работников, какая у них была зарплата.
Вполне может быть и так, что оборота не было и налог не платили вообще. Значит, и пособия не будет.
Когда запросите пособие, тогда его в ВСАА и посчитают по тем данным, которые есть у них.
Būs daudz mzāks, kā no parasta SIA...
Не обязательно. Если работников мало, оборот большой, может быть и больше.
iepriekš strādāju Mikrouzņēmumā, alga bija 1500 Ls - kolēģes - tas jau nav MUNM. Tātad - nodokļi no pilnas summas un bezdarbnieku pabalsts gana labs!
Vēlējos piebilst, tas ir gan MU, vienkārši vienojos ka vadītājs EDS norādīs algu 1500, jo zināju ka ilgi vairs nestrādāšu un lai būtu pabalsts normāls!
Vēlējos piebilst, tas ir gan MU, vienkārši vienojos ka vadītājs EDS norādīs algu 1500, jo zināju ka ilgi vairs nestrādāšu un lai būtu pabalsts normāls!
Mīļo civēk! MUNM=mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs, tur maksimālā alga =500 lati!
Tagad no Ls 1000 varēs samaksāt labu nodokli un zaudēt MUNM statusu
Saki, bet man kā darbiniekam pabalsts būs kāds, man jau interesē pabalsta apmērs?
Kā, lai mēs to zinām, bezdarbnieku pabalstus nerēķinām.
Kā, lai mēs to zinām, bezdarbnieku pabalstus nerēķinām.
Interesanti, Zvanīju uz VSAA viņi teica ka nezinot kā korekti aprēķināt, lai prasot savam grāmatvedim. Tā kā uzņēmuma grāmatvede aizgāja un man nav cita kam pajautāt tad arī griezos pie jums, grāmatvežiem!
Taču lai tiktu līdz šim aprēķinam, vēl daudz ciparu jāzina.
Grāmatvedis nerēķina bezdarbnieka pabalstus. To dara VSAA.
Taču lai tiktu līdz šim aprēķinam, vēl daudz ciparu jāzina.
MUN gadījumā.
Saki, bet man kā darbiniekam pabalsts būs kāds, man jau interesē pabalsta apmērs?
Andri - lasīet te
http://www.vsaa.lv/lv/services/employees/unemployment-benefit
Bezdarbnieka pabalsts tiek rēķināts no no apdrošināšanas iemaksu algas (Noteikumu par Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība bezdarbnieka pabalsta apmēra noteikšanai un bezdarbnieka pabalsta un apbedīšanas pabalsta piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība 2.punkts).
Mikrouzņēmumam jāmaksā nodoklis 9% no taksācijas perioda apgrozījuma, kur nodoklis tiek dalīts atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likuma 8.pantā noteiktajam (VSAOI 65%).
Sekojoši bezdarbnieka pabalsts ir lielā mērā atkarīgs ne tieši no Jūsu algas šajā gadījumā, bet gan no uzņēmuma apgrozījuma, no kura tieka samaksāts MUN (95%), un no kura savukārt 65% ir tiešī visu darbinieku VSAOI. Cik atceros, tad tālāk jau tas proporcionāli sadalās katra darbinieka algai. Un bezdarbnieka pabalsts attiecīgi izejot no tās.
Закрыть
Краткое описание нарушения