Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

autoratlīdzība un nodoklis К списку тем

autoratlīdzība un nodoklis
ir noslēgts autoratlīdzības līgums, kurā nav minēta atlīdzība, bet minēts, ka par to puses vienojas rakstiski pieņemšanas nodošanas aktā. Vai šajā aktā ir jāraksta summa ar nodokli vai bez?

Paldies par atbildi.
Krinta
Krinta 23.01.2013 18:06
12 сообщений на сайте

Ответы (35)

Jo dziļāk mežā, jo vairāk koku
Andaz
Andaz 24.01.2013 16:47
27892 сообщения на сайте
Tā notiek, kad menedžeris lien grāmatvedībā.Viens otrs padomdevējs arī ir iegājis dziļāk mežā.
Japaina
Japaina 24.01.2013 17:50
10269 сообщений на сайте
Ministru kabineta noteikumi Nr.899
Rīgā 2010.gada21.septembrī (prot. Nr.48 37.§)
Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība
57.p. ..... jāizvēlas pēc definīcijas IIN piemērošana

bet stilista pakalpojumi?
---
Juridiski korekti ir jānosauc un attiecīgi jāizvēlas līguma formu:
autor darbs (radīšana, izdošana, izpildīšana ...)
vai
pakalpojums (ir dažāda veida palīdzības sniegšana fiziskām vai juridiskām personām par atlīdzību).
Julija 24.01.2013 15:07
Vai nevarētu detalizētāk uzzināt par to palīdzības sniegšanu, varbūt es arī varu saņemt.
Japaina
Japaina 24.01.2013 17:55
10269 сообщений на сайте
es lienu tikai tāpēc, ka man liek to darīt...un tāpēc arī ir stulbi jautājumi no manas puses.
Krinta
Krinta 24.01.2013 18:01
12 сообщений на сайте
es lienu tikai tāpēc, ka man liek to darīt...un tāpēc arī ir stulbi jautājumi no manas puses.
Krinta 24.01.2013 18:01
Godīgi sakot, neticu Jums.Domāju, ka esiet uzņēmusies vest grāmatvedību, bet zināšanas 0
Japaina
Japaina 24.01.2013 18:05
10269 сообщений на сайте
Pārāk daudz Jūs nezinat. Neviens šeit Jums nepalīdzēs, jo neredz nevienu dokumentu.
Būtu jau vien labāk turpinājusi menedžēt to, ko protat, bet nebūtu ķērusies klāt tik komplicētai lietai kā grāmatvedība - bez elementārām zināšanām.
Tam, kurš Jums to liek, atklāti pasakiet - grāmatvedībā es esmu NULLE!
Aivars007
Aivars007 24.01.2013 19:34
26984 сообщения на сайте
II nodaļa
Aizsargājamie un neaizsargājamie darbi
4.pants Aizsargājamie darbi
Autortiesību objekts neatkarīgi no izpausmes formas un veida ir šādi autoru darbi:
1) literārie darbi (grāmatas, brošūras, runas, datorprogrammas, lekcijas, aicinājumi, ziņojumi, sprediķi un citi līdzīga veida darbi);
2) dramatiskie un muzikāli dramatiskie darbi, scenāriji, audiovizuālu darbu literārie projekti;
3) horeogrāfiskie darbi un pantomīmas;
4) muzikālie darbi ar tekstu vai bez tā;
5) audiovizuālie darbi;
6) zīmējumi, glezniecības, tēlniecības un grafikas darbi un citi mākslas darbi;
7) lietišķās mākslas darbi, dekorācijas un scenogrāfijas darbi;
dizaina darbi;
9) fotogrāfiskie darbi un darbi, kas izpildīti fotogrāfijai līdzīgā veidā;
10) celtņu, būvju, arhitektūras darbu skices, meti, projekti un celtņu un būvju risinājumi, citi arhitektūras darinājumi, pilsētbūvniecības darbi un dārzu un parku projekti un risinājumi, kā arī pilnīgi vai daļēji uzceltas būves un realizētie pilsētbūvniecības vai ainavu objekti;
11) ģeogrāfiskās kartes, plāni, skices, plastiskie darbi, kas attiecas uz ģeogrāfiju, topogrāfiju un citām zinātnēm;
12) citi autoru darbi.

Tas ir autortiesību likuma 4. pants... kapēc šī šuvēja nevar būt autors kādas konkrētam apģērba gabalam??
6. punkts..kur minēti citi mākslas darbi, es uzskatu, ka tā ir māksla izdomāt stila fotogrāfijās vai bukletos..
Krinta
Krinta 24.01.2013 22:44
12 сообщений на сайте
Dizainera radītās tērpu kolekcijas (apģērbi) nav tās pats kā šuvēja.
3432 Prof. klas. Dizaina speciālisti un dekoratori - Radīt jaunu veidu un stilu apģērbus un aksesuārus.
Krinta viss jau ir pateikts, tieši JUMS veltīts - 27 atbildes, nekaitiniet grāmatvežus .... tikai plašāk fantāziju.
Julijaabd
Julijaabd 24.01.2013 23:19
1285 сообщений на сайте
Atvainojos grāmatvežiem par to, ka esmu Jūs sakaitinājusi..
nepareizi uzrakstīju..vienmēr jaucu un domāju ka dizaineri tie paši šuvēji vien ir
jautājums vispār bija par nodokli, vai tas jānorāda, vai var norādīt bez nodokļa un minēt, ka tas tiek samaksāts.
Krinta
Krinta 24.01.2013 23:26
12 сообщений на сайте
Pamēģiniet EDSā nodot atskaiti ar savu aprēķināto nodokli, šaubos vai izdosies. Variet izmēģināt demo versijā.
Japaina
Japaina 24.01.2013 23:40
10269 сообщений на сайте
Līgumā vienmēr ir darījuma atlīdzība bruto, kā arī nodokļi % un summā un tād izmaksājamo summu neto.
Julijaabd
Julijaabd 24.01.2013 23:40
1285 сообщений на сайте
Atvainojos grāmatvežiem par to, ka esmu Jūs sakaitinājusi..
nepareizi uzrakstīju..vienmēr jaucu un domāju ka dizaineri tie paši šuvēji vien ir
jautājums vispār bija par nodokli, vai tas jānorāda, vai var norādīt bez nodokļa un minēt, ka tas tiek samaksāts.
Krinta 24.01.2013 23:26
Uz pieņemšanas akta vajag pilnu aprēķinu ar grāmatojumiem,summām.
Japaina
Japaina 24.01.2013 23:42
10269 сообщений на сайте
liels Jums paldies
Krinta
Krinta 25.01.2013 00:21
12 сообщений на сайте
Es pieņemšanas aktā norādu summas un aprēķinātos nodokļus, bet grāmatojumus nekad neesmu aktā rakstījusi. Pilnu aprēķinu veidoju līdzīgi kā darbiniekiem algu lapiņas.
Zinme
Zinme 25.01.2013 09:49
1189 сообщений на сайте
Es pieņemšanas aktā norādu summas un aprēķinātos nodokļus, bet grāmatojumus nekad neesmu aktā rakstījusi. Pilnu aprēķinu veidoju līdzīgi kā darbiniekiem algu lapiņas.
Zinme 25.01.2013 09:49
man arī tada prakse
Julijaabd
Julijaabd 25.01.2013 10:28
1285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.