Pašnodarbinātais, Saimnieciskās darbības veicējs un Mikronodoklis
Esmu jauns lietotājs forumā un vēlētos iegūt atbildes uz šādiem jautājumiem:1) Kādas ir galvenās atšķirības starp Pašnodarbināto un Saimnieciskās darbības veicēju (SDV)? Cik saprotu, abi var reģistrēties mikrouzņēmuma nodokļa maksāšanā un maksāt vienādu nodokļa likmi - 9%.
2) Kas var izvēlēties maksāt SDV fiksēto nodokļa likmi - 5%? Cik saprotu - tie kas neveic profesionālo darbu. Kur ir uzskaitīts, kas skaitās profesionālais darbs?
Mans darbības lauks - ir mājaslapa, kurā tiks izvietotas reklāmas. Ienākumi nepārsniegs 500 Ls. Izdevumi ir niecīgi, var teikt - nav vispār. Darbojos viens.
3) Zvanīju uz VID konsultācijām, jautāju, kuru no šiem man būtu nepieciešams reģistrēt, bet tur uzstājīgi vilka mani uz Individuālo komersantu, kas, manuprāt, man nav nepieciešams. Manuprāt, man piemērotākais ir pašnodarbinātā statuss ar mikrouzņēmuma nodokli.
4) Kā reģistrēt? a) Dodos uz VID. b) Pēc VID dodos uz banku atvērt kontu. c) Reizi ceturksnī nododu atskaites. b) vai ir gada beigās jānodod vēl kādas papildus atskaites?
Paldies visiem, kas centīsies atbildēt!