Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

92.pants PVN К списку тем

92.pants PVN
Pagaidām zvērināta revidenta viedoklis :

Labdien!

Jā, šāda neprecizitāte likumā ir tikusi identificēta un esam par to arī informējuši FM.

Bet - vispārējais koncepts noteikti nav mainīts, un nodokļu maksātājam ir tiesības atskaitīt priekšnodokli arī par tādām precēm, kuras ir krājumos un kuras plāno izmantot ar PVN apliekamu darījumu nodrošināšanai.

Papildus, par labu iepriekš minētajam arī runā PVN likuma 97. pants par priekšnodokļa atskaitīšanas brīdi. Proti, minētajā pantā nav noteiktas references uz prasību, lai iegādātās preces būtu jau tikušas tālāk pārdotas klientiem. Līdz ar to šis arī ir kā arguments nodokļa maksātāja tiesībām atskaitīt priekšnodokli vēl pirms preču tālāk pārdošanas. Tāpat arī Eiropas Kopienas tiesas lietas pārstāv šādu viedokli (pat līdz tam, ka arī gadījumā, ja peces objektīvu apsvērumu dēļ neizmanto apliekamiem darījumiem, bet bija šāds mērķis, tad arī par šādām precēm var atskaitīt priekšnodokli).

Diemžēl PVN likumā darba procesā sāk parādīties vairākas neprecizitātes vai mazas teksta maiņas, kas tomēr noved pie būtiskām normas izpratnes izmaiņām, bet - tās mēs arī visas nododam FM atbildīgajiem cilvēkiem, lai tiktu grozītas pēc iespējas ātrāk.

Paldies!
Bluelady
Bluelady 31.01.2013 10:27
77 сообщений на сайте

Ответы (1)

Zvērinātajam revidentam gan vajadzēja saprats, ka ir mainījies priekšnodokļa koncepts.
Agrāk viss, kas bija 57xx debetā bija priekšnodoklis, tagad (pēc jaunā likuma) priekšnodoklis ir tikai tas, ko drīkst uzskatīt par priekšnodokli, proti, no uzskaitītās PVN summas atņemot neatskaitāmo PVN un korekcijas.
Andaz
Andaz 01.02.2013 11:10
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.