Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Как исправить ошибку за 2011 год? К списку тем
Как исправить ошибку за 2011 год?
Подскажите, пожалуйста, как исправить такую ошибку?
В 2012 году на фирму в LMT был оформлен моб.телефон в кредит.
Бухгалтер не смотря на то, что в счете были суммы и за связь и за телефон, все счета провел Дт.7710 Дт.5721 Кт.5310
Ответы (28)
LMT не даёт накладную на телефон на всю сумму, только на первый платёж при покупке телефона.
Par šiem jautājumiem agrāk jau bija diskusijas.
Laikam visi mobilo sakaru operatori tagad telefona aparātus apsaukā par "pakalpojumi".
Es savulaik ņēmu uzskaitē, pamatojoties uz līgumu. Dārgos, protams.
Lētos tā arī atstāju - "pakalpojumi".
Mūsu valstī tagad katrs izdomā "jaunu Ameriku", grāmatveži lai domā - tas viņus neinteresē.
Ну не знаю, Теле 2 все дает, у них с этим проблем нет.
Полная сумма указана только в договоре у ЛМТ. Я когда пришла работать у нас такая же *ошибка*
была допущена у предыдущего буха, но она меня убедила не исправлять, т.к. телефон все равно 2 года служит не больше, то на то и выходит при списании.
Я бы тоже ничего не исправляла.
LMT не даёт накладную на телефон на всю сумму, только на первый платёж при покупке телефона.
Par šiem jautājumiem agrāk jau bija diskusijas.
Laikam visi mobilo sakaru operatori tagad telefona aparātus apsaukā par "pakalpojumi".
Es savulaik ņēmu uzskaitē, pamatojoties uz līgumu. Dārgos, protams.
Lētos tā arī atstāju - "pakalpojumi".
Mūsu valstī tagad katrs izdomā "jaunu Ameriku", grāmatveži lai domā - tas viņus neinteresē.
Ну не знаю, Теле 2 все дает, у них с этим проблем нет.
Man ar Tele2 nav darīšanu - es no viņiem turos lielgabala šāviena attālumā.
Tagad tāpat ar LMT.
Mani mīluļi tagad ir Bite.
Tagad arī datoru par 900 latiem bez pirmās iemaksas LMT sauc par pakalpojumu "Mans komplekts".
Manā izpratnē tas ir pamatlīdzeklis "uz nomaksu" un tā arī to ņemu uzskaitē pilnā vērtībā, kas minēta līgumā.
А PVN весь учитываете в момент покупки?
Nē, jo nav nodokļa rēķina, ir tikai līgums, kas nevar būt par pamatu priekšnodokļa atskaitīšanai. Priekšnodoklis ir ikmēneša LMT rēķinā (arī iekārtas mēneša maksa rēķinā parādās bez PVN).
Līgumā ir minēta iekārtas vērtība ar PVN no kuras izrēķinu PL sākotnējo uzskaites vērtību.
Nē, jo nav nodokļa rēķina, ir tikai līgums, kas nevar būt par pamatu priekšnodokļa atskaitīšanai. Priekšnodoklis ir ikmēneša LMT rēķinā (arī iekārtas mēneša maksa rēķinā parādās bez PVN).
Līgumā ir minēta iekārtas vērtība ar PVN no kuras izrēķinu PL sākotnējo uzskaites vērtību.
Tieši tā arī ir jādara! 100 p. pareiza atbilde!
Закрыть
Краткое описание нарушения