Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Kā norakstīt kosmētikas preces? К списку тем

Kā norakstīt kosmētikas preces?
Labvakar!

Vēlos pakonsultēties par šādiem jautājumiem:
1) kā norakstīt kosmētikas produktus, kurus mana firma ir izlietojusi kā testerus - ka es saprotu, tas nevis reprezentācija, bet jau reklāma. Kādiem dokumentiem jabūt?

2) Un ko darīt ar šādām precēm, kuras ir atnakušas ar bojātu iepakojumu, vai ar derīguma termiņu, kurš drīz beigsies? Vēlos tos norakstīt, jau esmu sagatavojusi preču norakstīšanas aktus, kuros ir sekojoša informācija:
- norakstāmo preču nosaukums (un to raksturīgās pazīmes - es domāju to nevajag);
- mērvienība, daudzums;
- krājuma vienības cena - ar kādu iepirkts;
- noteiktais glabāšanas termiņš;
- preču saņemšanas laiks - datums;
- norakstīšanas iemesls.

Cik sapratu ir jāraksta preču norakstīšanas akts katru reizi, kad ir saņemta prece ar notecējušu termiņu vai bojātu iepakojumu. Un aktam jābūt datētam tieši ar to datumu, kad ir saņemta prece, nevis ar kādu citu.

Vai Jums ir vēl kādi papildinājumi, kā to visu noformēt? Vajag tikai norakstīšanas aktus, vai vēl kaut ko?
iepriekš paldies!
Ella8
Ella8 07.02.2013 22:59
6 сообщений на сайте

Ответы (6)

Es tādas preces nepieņemtu, bet sūtītu atpakaļ piegādātājam.Vajag līgumu, kur tas ir atrunāts.
Japaina
Japaina 07.02.2013 23:05
10269 сообщений на сайте
Jā, es visu laiku arī sūtu atpakaļ ražotājam, ja to preču ir daudz sakrājies, bet tomēr ir tādi gadījumi, kad atliek tikai norakstīt un utilizēt,kad tādu preču nav daudz,var pa pirkstiem saskaitīt ir kāds risinājums?
Ella8
Ella8 07.02.2013 23:15
6 сообщений на сайте
Risinājums ir sekot līdzi termiņiem un laicīgi samazināt cenu, kā daudzos veikalos notiek.
Japaina
Japaina 07.02.2013 23:19
10269 сообщений на сайте
Nu tas ir loģiski bet par pirmo jautājumu, būs kādi komentāri?
Ella8
Ella8 07.02.2013 23:51
6 сообщений на сайте
Gadījumā, ja nodokļa maksātājam tehnoloģisko procesu, saimnieciskās darbības specifikas u.tml rezultātā rodas preču (produkcijas) zudumi, tad uzņēmums nosaka plānoto zudumu normatīvus taksācijas periodam, pamatojoties uz faktisko preču zudumu (norakstīto preču) vērtību iepriekšējos trijos taksācijas periodos (saskaņā ar MK noteikumu Nr.556. 46.punktu).

Jaunizveidotiem komersantiem, kā arī tādiem saimnieciskās darbības veicējiem, kuru darbības veids, izmantotās izejvielas vai pārdodamo preču sortiments ir būtiski mainījies, plānoto zudumu normas aprēķina, pamatojoties uz attiecīgā komersanta taksācijas gada prognozi un ievērojot saimnieciskās darbības specifiku. Ja preces zudumu norma ir noteikta speciālā normatīvajā aktā, nodokļu maksātājs preces zudumu normu nosaka saskaņā ar speciālajiem normatīvajiem aktiem.
MK noteikumu Nr. 556 46.punktā ir noteikts, ka pie izdevumiem, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību, pieskaita preces zudumus un norakstīto preču vērtību, kas pārsniedz nodokļu maksātāja plānoto zudumu normatīvus taksācijas periodam.
Japaina
Japaina 08.02.2013 00:08
10269 сообщений на сайте
Kas attiecas uz testeriem - parasti sevi cienošas kosmētikas kompānijas testerus arī piegādā kā testerus, nevis kā parastu preci. Un to noraksta ar aktu. To jau uzskaita kā testerus.
Nekad neesmu redzējsui, kā kādā veikalā būtu atvērtas parastas krēma kārbas, ko smērēt uz gīmja testa nolūkos.
Andaz
Andaz 08.02.2013 11:48
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.