Atcēlēj līgums par nekustamā īpašuma pārdošanu
SIA „A” iegādājās 2011.gadā nekustamo īpašums ar domājamām daļām. Ēka ar vairākiem dzīvokļiem. 2011.gadā taisot Gada pārskatu domājamās daļas sadalīju uz katru dzīvokli, lai redzētu to vērtību. Iegādāto īpašumu grāmatoju uz pārdošanai turēti pamatlīdzekļi.1.Gatavojoties2012. gada pārskatu, secināju, ka esmu nepareiz sadalījusi katra dzīvokļa vērtību. Līdz ar to katram dzīvoklim 2012.gadā uztaisīju pārrēķinu, kuru rezultātā mainās to vērtība. Kā rezultātā sanāk ka 2011.gadā pārdotiem dzīvokļiem, norakstīto summas ( par 2011.gadusanāk, ka ir vairāk norakstīt kā varēja), un pie reizes vēl atklāju, ka esmu norakstījusi viena dzīvokļa vērtību, kuru nemaz nevajadzēja norakstīt. Kā man pareizi tagad rīkoties?
2. Kā arī 2011.gadā tika pārdoti divi dzīvokļi, bet 2012.gadā tika uzrakstīt ATCĒLĒJ LĪGUMS un SIA „A”, dabū atpakļ šos dzīvokļus. Mana doma, ka SIA „A” raksta kredītrēķinu par šiem pārdotiem dzīvokļiem? Bet kā ar norakstītām summām, domāju katra dzīvokļa vērtību, ko norakstīju?
Jautājums:
• Kā pareizi nogrāmatot un atspoguļot grāmatvedībā šādu situāciju (būtu jauki, ja kāds varētu ar grāmatojumiem uzrakstīt)
• Kā šādu situāciju atspoguļot PVN atskaitē 2012.gadu
• Gada pārskatā par 2011.gaduun 2012.gadu
Ar sveicieniem