Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

kapitāla daļas pārdošana К списку тем

kapitāla daļas pārdošana
I-neta visur raksta, ka no 2013.gadakapitāla daļas pārdošana nebūs apliekāma ar UIN !!!
Re - oficiāla atbilde no VID :
Tēma: Nodokļi, EDS, grāmatvedība
Jautājums: Vai ar 2013.gadupārdodot kapitāla daļas (ne uz zemu nodokļu vai beznodokļu teritorijām) par ienākumu nebūs jāmaksā uzņēmuma ienākuma nodoklis? Vai par peļņu , kura uzrādīsies PZA būs koriģējams (samazināms)uzņēmuma ienākumu deklarācijā apliekamais ienākums?
Pateicos par atbildi.

Labdien!

Izskatot Jūsu uzdoto jautājumu elektroniskā veidā, sniedzam sekojošu informāciju.

Saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli "4. panta pirmo daļu nodokļa maksātāja- rezidenta un pastāvīgās pārstāvniecības -apliekamais ienākums ir saskaņā ar Gada pārskatu likuma 11. un 12. pantu vai Kredītiestāžu likumu vai Krājaizdevu sabiedrību likumu, vai Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu vai Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumu, vai Finanšu instrumentu tirgus likumu sastādītā maksātāja gada pārskata peļņas vai zaudējumu aprēķinā uzrādītais peļņas vai zaudējumu apjoms pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas, kas ir attiecīgi palielināts vai samazināts par to izdevumu vai izdevumu daļas summu, kuri nav tieši saistīti ar maksātāja saimniecisko darbību, un par to zaudējumu summu, kurus radījusi maksātājam piederošo vai tā lietošanā esošo sociālās infrastruktūras objektu uzturēšana. Izdevumu vai izdevumu daļas summai, kura nav tieši saistīta ar maksātāja saimniecisko darbību, un zaudējumu summai, kuru radījusi maksātājam piederošo vai tā lietošanā esošo sociālās infrastruktūras objektu uzturēšana, apliekamā ienākuma palielināšanai piemēro koeficientu 1,5.
Likuma 6. panta ceturtās daļas 9. punktā teikts, ka nosakot apliekamo ienākumu, nodokļa maksātāja peļņu samazina par ienākumu no akciju atsavināšanas, izņemot gadījumu, kad kapitālsabiedrība, kuras akciju atsavināšana notikusi, ir tādas valsts vai teritorijas rezidents, kura saskaņā ar normatīvo aktu noteikumiem ir atzīta par zemu nodokļu
Lo
Lo 22.02.2013 10:26
нет сообщений на сайте

Ответы (4)

atzīta par zemu nodokļu vai beznodokļu valsti vai teritoriju. Šo punktu paskaidro 2006.gada4.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.556 " Likuma “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” normu piemērošanas noteikumi" 65. punkts - piemērojot likuma 6.pantaceturtās daļas 9.punktu taksācijas perioda ieņēmumus no to vērtspapīru pārdošanas, kuri atrodas publiskajā apgrozībā, nosaka atbilstoši šo noteikumu 58.punktā minētajiem nosacījumiem. Savukārt 58.punktsnosaka, ka Vērtspapīru pārdošanas cena ir naudas summa, kas ir saņemta vai būtu saņemama kā atlīdzība par vērtspapīru pārdošanu un no kuras ir izslēgtas komisijas naudas summas un maksājumi par citiem ar vērtspapīru pārdošanu tieši saistītiem pakalpojumiem.

Jūsu jautājumā minētajā gadījumā šis punkts nav piemērojams, jo šis punkts attiecas uz publiskā apgrozījuma vērtspapīru un nevis uz sava uzņēmuma kapitāla daļu pārdošanu.
Lo
Lo 22.02.2013 10:28
нет сообщений на сайте
А что нового в этом?
Tt7
Tt7 22.02.2013 10:37
37863 сообщения на сайте
На сайте ВИД есть Informatīvais materiāls
par likumu „Grozījumi likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli””
п.2 2. Grozījumi attiecībā uz nodokļa uzlikšanu dividendēm, ienākumam no kapitāla daļu un akciju atsavināšanas, procentiem un atlīdzībai par intelektuālā īpašuma izmantošanu.

Ar uzņēmumu ienākuma nodokli netiks apliktas:
- Kā arī, sākot ar 2013.gadu ienākumi vai zaudējumi no kapitāla daļu un akciju atsavināšanas netiek ņemti vērā nosakot nodokļa maksātāja ar nodokli apliekamo ienākumu, izņemot ienākumus, ja kapitālsabiedrība, kuras akciju iegāde ir notikusi, ir tādas valsts vai teritorijas rezidents, kas ir zemu nodokļu vai beznodokļu valsts vai teritorija.

Конкретно написано kapitāla daļas
А в официальном ответе пишут - Jūsu jautājumā minētajā gadījumā šis punkts nav piemērojams, jo šis punkts attiecas uz publiskā apgrozījuma vērtspapīru un nevis uz sava uzņēmuma kapitāla daļu pārdošanu.

Так как же будет, если мы хотим продать капитала даляс дороже?
Lo
Lo 22.02.2013 11:48
нет сообщений на сайте
в ответе просто запуталась, слишком сложно для меня
новое в этом пункте то, что действительно с 2013 года поменяли "ценные бумаги публичного обращения" на просто акции
то есть при продаже долей СИА этот пункт не играет, а вот при продаже долей(акций) АС - да
убытки поднимаем, прибыль, соответственно, уменьшаем
Kel
Kel 22.02.2013 11:53
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.