Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

VSAOI atskaite,jaunās prasības. К списку тем

VSAOI atskaite,jaunās prasības.
Labdien!
Lasot kārtējos jaunos murgu likumus,ka ar 01.07.2013 VSAOI atskaitēs būs jāliek profesijas kods un nostrādātas stundas..Man ir pilna slodze 8st /dienā pamatdarbā un vēl''haltūrdarbs'',kur arī tiek pildīta darbalaika tabele ,alga un nodokļi.Tagad VID saņems atskaites par mani-ka kopā es dienā strādāju 9 stundas,nevis pieļaujamās 8.Interesanti,vai kaut kādā veidā tas netiks uzskatīts par visstundām utt utt?
Man jau laikam fobija no visiem šitiem mūžīgajiem jauninājumiem ..
Sella
Sella 27.02.2013 12:53
377 сообщений на сайте

Ответы (10)

Jā, tas būs interesanti. Mani arī ir interesējusi šī problēma - vienā darbavietā ir jāapmaksā kaut 1 virsstunda, bet vairākās - strādā kaut 48 stundas diennaktī
Abra
Abra 27.02.2013 13:01
2285 сообщений на сайте
Vairākās darba vietās var strādāt ne tikai 48 st. diennaktī kopā.
Mūsu "augšas" strādā vēl vairāk, un nesūdzas!
Aivars007
Aivars007 27.02.2013 16:05
26984 сообщения на сайте
Ja jau "''haltūrdarbs'',kur arī tiek pildīta darbalaika tabele", tad jau tur nu nebūs 8 stundas, ja Jūs tās nenostrādājāt.
Andaz
Andaz 27.02.2013 16:10
27892 сообщения на сайте
Nu gan salīdzinājāt - mirstīgos ar nemirstīgajiem
Abra
Abra 27.02.2013 16:39
2285 сообщений на сайте
Mani arī interesē, kā tās augšas tagad norādīs tās stundas? Bet varbūt tiem visiem tas mistiskais 148.pants
Japaina
Japaina 27.02.2013 18:50
10269 сообщений на сайте
Labdien!
Lasot kārtējos jaunos murgu likumus,ka ar 01.07.2013 VSAOI atskaitēs būs jāliek profesijas kods un nostrādātas stundas..Man ir pilna slodze 8st /dienā pamatdarbā un vēl''haltūrdarbs'',kur arī tiek pildīta darbalaika tabele ,alga un nodokļi.Tagad VID saņems atskaites par mani-ka kopā es dienā strādāju 9 stundas,nevis pieļaujamās 8.Interesanti,vai kaut kādā veidā tas netiks uzskatīts par visstundām utt utt?
Man jau laikam fobija no visiem šitiem mūžīgajiem jauninājumiem ..
Sella 27.02.2013 12:53
Ой, крутится у меня в голове, к чему это может привести. Но даже писать не хочу! Боюсь, госбюджет лопнет от доходов.
Tehnolog
Tehnolog 27.02.2013 19:23
3135 сообщений на сайте
Vērtējot terminu “normālais darba laiks”, LR Augstākās tiesas Senāts izskatīja lietu, kur darbinieks
tika nodarbināts divos uzņēmumos, katrā normālo darba laiku (40 stundu nedēļā). Šajā lietā tiesa
noteica, ka darbinieks ir noslēdzis darba līgumus ar divām juridiskajām personām – diviem darba
devējiem – atbilstoši DL 4. pantam /../, pie katra no atbildētājiem prasītājs ir strādājis normālu
darba laiku. No minētā Senāta sprieduma nepārprotami izriet, ka gadījumā, ja darbinieks ir nodarbināts pie diviem darba devējiem, tad darbinieka normālais darba laiks ir skaitāms atsevišķi
katram darba devējam, nevis saskaitāms kopā, pat ja darbinieka kopā nostrādātais laiks sasniedz
80 stundas nedēļa, kas pārsniedz visus DL 131. pantā noteiktos limitus.
(LR Augstākās tiesas Senāta 2005. gada 19.oktobraspriedums lietā Nr.SKC–654. http://www.at.gov.lv/files/archive/department1/2005/cd191005.doc247)
http://www.lbas.lv/upload/stuff/201102/dl_ar_kom.pdf
Elita33
Elita33 28.02.2013 10:28
511 сообщений на сайте
Ой некогда сейчас искать, но было где-то в Европейской нормативке, сколько часов человеку допустимо работать в день. И за соблюдение отвечает сам человек.
Пару лет назад на эту тему варились и хотели добиться введения этой нормы в законодательство стран - членов ЕС
Чем все кончилось, не помню.
Но похоже, что не совсем кончилось
Начинают со сбора информации
Meek
Meek 28.02.2013 12:35
5685 сообщений на сайте
Paldies ,Elita33..te kaut kāds mierinājums.Bet stingra pamata vienalga nav.Kadieradīsies VDI-un jautās pēc maniem darbalīgumiem,no kuriem vienam darbalaiks no 8-17,bet ''haltūram'' ir tik vien norāde-1 st dienā...Kad es nedabūnu par šo rēķināt kā par virsstundu?!
Brrr...
Sella
Sella 28.02.2013 14:31
377 сообщений на сайте
te vēl
:Darba likuma 148. panta pirmajā daļā ietvertais izņēmums ir attiecināms uz gadījumiem,
kad darba laika ilgums netiek mērīts vai iepriekš noteikts, vai to var noteikt paši darbinieki. Lat
-
vijas normatīvie akti neuzskaita gadījumus un nenosaka kritērijus, uz kuriem pamatojoties attie
-
cībā uz konkrēto darbinieku var atkāpties no Darba likuma normām par darba laika un atpūtas
organizāciju. Līdz ar to vadlīnijas komentējamā panta piemērošanai ir meklējamas Eiropas Parla
-
menta un Padomes 2003. gada 4. novembra Direktīvas 2003/88/EK “Par konkrētiem darba laika
organizēšanas aspektiem” 17. panta 1. punktā, proti, atkāpe no noteiktajiem darba laika organi
-
zācijas principiem ir piemērojama:
“a) vadošiem administratīviem darba ņēmējiem vai citām personām, kam ir autonomas lēmu
-
mu pieņemšanas pilnvaras;
b) ģimenē strādājošiem;
c) darba ņēmējiem, kas pilda pienākumus reliģiskās ceremonijās baznīcās un reliģiskās kopie
-
nās.”
Piemērojot Darba likuma 148. panta pirmajā daļā paredzēto izņēmumu, darba devējam nav
pienākuma veikt Darba likuma 137. pant
Sella
Sella 28.02.2013 14:40
377 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.