Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Darba līgums, kā pareizāk? К списку тем

Darba līgums, kā pareizāk?
Labdien! Par cik tagad daudz apspriež, kā pareizi uzrakstīt darba līgumu, vai varat palīdzēt?
Plānojam 2 darbinieces strādāt veikalā 5 darbdienas nedēļā. Veikals strādā par 8 stundām dienām( bet varbūt vasarā sestdienās 5 stundas klāt).Mēs strādāsim katra 8 stundas dienā, bet nedēļas grafiks var atšķirties, jo otra ir studente- un viņa var 1 dienu nedēļā strādāt, un citu var visas 5 darbdienas.Kādu mēs varam darba līgumā rakstīt stundu skaitu, kas tas par darba laiku?:)
Paldies.
Unda
Unda 05.03.2013 17:37
10 сообщений на сайте

Ответы (6)

Tas jāizlemj uzņēmuma vadībai, kādu darba līgumu un uz kādiem noteikumiem ar Jums noslēgs.
Šis, manuprāt, nav zīlnieku forums.
Uzņēmuma vadībai ir jāpārzina Darba likuma normas, un saskaņā ar tām arī jānoslēdz attiecīgs Darba līgums.
Ja uzņēmuma vadība likumu nezina, jāiet pamācīties vai jāalgo jurists.
Aivars007
Aivars007 05.03.2013 18:49
26984 сообщения на сайте
Jā, es esmu tā vadība un pārdevēja un apkopēja un viss cits pārējais mazā veikaliņā.Mums ir noslēgts abām darba līgums - nepilns darba laiks- līdz 25 stundām nedēļā un mums ir stundu tarifa likmes apmaksa, pildām darba laika uzskaites tabulu. Gribēju pārliecināties, vai viss ir kārtībā?Lai bailīgs paliek drošs!:)
Unda
Unda 05.03.2013 19:36
10 сообщений на сайте
Jā, es esmu tā vadība un pārdevēja un apkopēja un viss cits pārējais mazā veikaliņā.Mums ir noslēgts abām darba līgums - nepilns darba laiks- līdz 25 stundām nedēļā un mums ir stundu tarifa likmes apmaksa, pildām darba laika uzskaites tabulu. Gribēju pārliecināties, vai viss ir kārtībā?Lai bailīgs paliek drošs!:)
Ja tas tā ir, tad jau viss kārtībā.
Tikai - ja veikals strādā 8 stundas dienā - nedēļā sanāk 8 x 7 = 56 stundas.
Kā 25 stundas var izstiept līdz 56 stundām - to Jums kontrolējošajām institūcijām vajadzēs pierādīt.
Iespējams, ka Jums ir zināmas kādas īpašas metodes.
Aivars007
Aivars007 05.03.2013 19:44
26984 сообщения на сайте
Vai Jums ir personības dubultošanās?Ja vispirms rakstiet, ka esat vadība, pārdevēja un apkopēja - vienā personā, bet vēlāk rakstiet, ka Jums abām ir noslēgts darba līgums. Ja tiešām esat viena, tad noslēdziet atbilstošu līgumu ar summēto darba laiku, stundas likmi. Un tad Jūs darba uzskaites tabelē rakstiet, kā strādājiet. Attiecīgi tik arī maksājiet. Saskaņā ar darba uzskaites tabulu un darba līgumu. Jums tur nevar sanākt nepilns darba laiks. Kontrolējošās institūcijas skatīsies uz izkārtni un atbilstoši tai pārbaudīs - vai ar esošajiem darbiniekiem tiek nodrošināts veikala darba laiks. Ja vajadzēs, tad ņems palīgā EKA kontrollentas, grāmatvedības dokumentus, lai pārliecinātos, ka Jums viss ir vislabākajā kārtība.Lai veicas!
Aivareno
Aivareno 05.03.2013 20:03
6641 сообщение на сайте
Strādājam es un otra pārdevēja(studente). Ziemas mēnešos strādājam 5 darbdienas nedēļā, bet vasarā plānojam arī sestdienā 5 stundas strādāt.Diemžēl mazās pilsētās ( ne kā Rīgā), mazos skaistos veikalos( kas nav lētas pārtikas, humpalu vai lombardi- kas ir ( atkal diemžēl) "" gaismas nesēji" lielākoties provincēs( t.i. prom no Rīgas, kā " mūs rīdzinieki godā":)- ja kāds grib ko smuku un labu piedāvāt, tad jārēķinās , ka mūs negāž apkart klientu pūļi. Bet mēs esam un strādājam, un tāpēc ļoti jārēķina izmaksas un gribas , lai ir viss kārtībā.Tas dod sirdsmieru.:)
Unda
Unda 06.03.2013 11:58
10 сообщений на сайте
Tad sarēķiniet darba laiku tā - lai vilks paēdis un kaza dzīva! Tikai atbilstoši likumdošanai un veikala darba laikam, protams.
Aivareno
Aivareno 06.03.2013 12:04
6641 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.