Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Darba likums - plāno grozījumus К списку тем
Ответы (13)
Šādietm-tādiem es pilnībā piekrītu. Piemēram tam, ka sieviete baro bērnu krūti sanazināt līdz 2 gadiem. Citādi līdz 18 gadiem varēja barot.
Šādietm-tādiem es pilnībā piekrītu. Piemēram tam, ka sieviete baro bērnu krūti sanazināt līdz 2 gadiem. Citādi līdz 18 gadiem varēja barot.
Dažu labu baro vēl ilgāk.
Man te patika vislabāk, ka skaidri pateikts- atvaļinājuma kompensāciju maksā par visu laiku cik nav izmantots.
Nē, Ilma, tā tur nav pateikts.
- par visu laiku, kad darbiniekam nebija iespējams izmantot atvaļinājumu
nav viens un tas pats kā
- par visu laiku, kad darbinieks nebija izmantojis atvaļinajumu
Tur jau ir tas suns aprakts
nav viens un tas pats kā
Nē, Ilma, tā tur nav pateikts.
nav viens un tas pats kā
nav viens un tas pats kā
Vai tad DŅ var pats izlemt, vai izmantot atvaļinājumu? Rīkojums nav, atvaļinājuma nauda nav aprēķināta, tātad nav bijis iespējams izmantot atvaļinājumu.
Japaina 14.03.2013 21:14
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Domāju, ka šeit atkal ir domāts, ka darbinieks ir pieprasījis atvaļinājumu, bet nav bijis iespēju to piešķirt.???Lai gan darba likums paredz šo atvaļinājumu un tas jau ir DL pārkāpums. Kādi vēl varianti?
Aivareno 14.03.2013 21:50
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Varianti elementāri (vismaz divi):
- ar aizvērtām durvīm DŅ paskaidros, ka atvaļinājumā nav jaiet un piedāvās attiekties no tā;
- DŅ pat nevēlēsies iet atvaļinājumā, jo tad viņam aprēķins tiks veikts tikai no oficiālās algas
- ar aizvērtām durvīm DŅ paskaidros, ka atvaļinājumā nav jaiet un piedāvās attiekties no tā;
- DŅ pat nevēlēsies iet atvaļinājumā, jo tad viņam aprēķins tiks veikts tikai no oficiālās algas
Trešais variants:
-pēc tam bļaut interneta ārēs, ka nevar dabūt darbiniekus.
-pēc tam bļaut interneta ārēs, ka nevar dabūt darbiniekus.
Japaina 14.03.2013 23:57
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Es savukārt domāju, ka ir ne tikai divi (Mu-maija) un arī ne tikai trīs (Japaina) varianti.
Kā mēdz teikt - ir simts un viens variants.
Visus dzīves variantus nekad likumā neierakstīs, un arī mēs šeit neuzzīlēsim.
Visloģiskākā norma ir tā norma, ka kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu bezierunu kārtībā ir jāizmaksā par visu neizmantoto atvaļinājuma laiku.
Un Āmen! Kā tas arī "mūžīgi mūžos" ir bijis.
Mūsdienu apstākļos mūsu valstī, kad darba ņēmējs pie privātā uzņēmēja 99% gadījumu ir "suņa vietā", pamēģini vien plātīties ar savām tiesībām, arī uz atvaļinājumu. Būsi aiz durvīm jau nākamajā dienā.
Tā es domāju.
Protams, katram var būt arī cita pieredze, un katrs drīkst domāt citādi.
Kā mēdz teikt - ir simts un viens variants.
Visus dzīves variantus nekad likumā neierakstīs, un arī mēs šeit neuzzīlēsim.
Visloģiskākā norma ir tā norma, ka kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu bezierunu kārtībā ir jāizmaksā par visu neizmantoto atvaļinājuma laiku.
Mūsdienu apstākļos mūsu valstī, kad darba ņēmējs pie privātā uzņēmēja 99% gadījumu ir "suņa vietā", pamēģini vien plātīties ar savām tiesībām, arī uz atvaļinājumu. Būsi aiz durvīm jau nākamajā dienā.
Tā es domāju.
Protams, katram var būt arī cita pieredze, un katrs drīkst domāt citādi.
...Visloģiskākā norma ir tā norma, ka kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu bezierunu kārtībā ir jāizmaksā par visu neizmantoto atvaļinājuma laiku.
...
...
Piekrītu.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть