Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nolietojums PL, kas iegādāts ar ES līdzfinansējumu К списку тем
Nolietojums PL, kas iegādāts ar ES līdzfinansējumu
Labvakar! SIA 2012.gadaoktobrī ir iegādājies PL īstenojot ES projektu, bet piešķirtais finansējums 40% no PL iegādes vērtības saņemts 2013.gadajanvārī.
Sakiet vai var rēķināt nolietojumu šim PL par 2012.g.unkā pareizi iegrāmatot. Veiktie grāmatojumi PL iegādei līdz šim ir:
1. D 1220; K 5310
D 5721; K5310
2. D 5310; K5160 (bankas aizdevums);
3. D 1290; K 1220 (2012.g. nolietojums) un tālāk nav skaidrs vai ir pareizi
4. D 7420; K1290 (60% no nolietojuma vai visu 2012.g. aprēķināto???)
D 2410 nākamo periodu izd.??? ; K 1290 (40% no noliet.
P.S. Varbūt kāds var padalīties ar izstrādātu metodiku par ES līdzfinansējuma uzskaiti grāmatvedībā.
Ответы (2)
Kāpēc Jums šķiet, ka PL, kas iegādāts ar ES līdzfinansējumu, kaut kā speciāli aprēķina nolietojumu?
Principā ir MK noteikumi tieši par līdzfinansējuma uzskaiti, kur skaidri un gaiši viss ir aprakstīts. Īsumā, PL jāuzskaita pēc pilnas vērtības un līdzfinansējuma jāuzrādā nākamo periodu ieņēmumos (bilances pasivā). Nolietojumu jārēķinā ka parasti, bet vienlaicīgi jānoraksta nākamo periodu ieņēmumu attiecīgu daļu.
Закрыть
Краткое описание нарушения