Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK gada pārskats
Sveiki.
IK MUN maksātājs, kurš kārto grāmatvedību divkāršā ieraksta sistēmā. Gada pārskats sastāv no bilances, ieņēmumu un izdevumu pārskata, bilances un ieņēmumu izdevumu pārskata atšifrējuma. Vai vēl kaut ko vajag, vadības ziņojumu vai vēl kaut ko citu?
Paldies:)
Ответы (15)
Vajag vēl kaut ko citu - izlasīt attiecīgo normatīvo aktu.
Šaubos, vai kāds Jums šeit nolasīs to skaļi priekšā.
Es kaut ko laikam esmu palaidusi garām. Vai tad IK sniedz gada pārskatu? Manuprāt sniedz gada ienākumu deklarāciju un ja kārto divkāršā ieraksta sistēmā, tad sastāda D3.1. sadaļu. Jeb nē? Turklāt, ja ir MUn maksātājs, tad nesniedz arī gada ienākumu deklarāciju, jo nerēķina IIN.
Lasīju MK noteikumus nr 301. Jāiesniedz Bilance un Ieņēmumu un izdevumu pārskats. D3 nav jāpilda, jo nerēķina IIN. Vai tad ne tā?
Individuālais komersants ir fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību un kā komersants ierakstīta komercreģistrā.
Gada pārskata likuma 1.p.1.p.
"Šis likums attiecas uz Latvijā reģistrētām komercsabiedrībām, kooperatīvajām sabiedrībām, Latvijā reģistrētām Eiropas ekonomisko interešu grupām, Eiropas kooperatīvajām sabiedrībām un Eiropas komercsabiedrībām, kā arī uz individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā pārsniedz 200 000 latu (turpmāk arī — sabiedrība)."
Nu tātad fiziskā person stāda gada ienākumu deklarāciju nevis gada pārskatu. IK nav individuālais uzņēmums.
Un par cik IIn nemaksā MUN maksātājs, tad neko arī nesniedz - ne GP, ne GID.
UZ ko tad attiecas MK noteikumi nr 301- Noteikumi par individuālo komersantu finanšu pārskatiem? Tur rakstīts, ka IK līdz 1. jūnijam jāiesniedz Bilance un Ieņ. un Izd pārskats. Tas ir tikai IIN maksātājiem un uz MUN maksātājiem neattiecas?
Šie noteikumi attiecas arī uz šajā punktā minētām personām – iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem, ..... jūsu gadījumā nav IIN maksātājs, bet ir MUN maksātājs.
Man I.K ar nosaukumu ir jaiesniedz gan bilance, ieņm, un izd.pārskats. gan uz mana vārda gada deklaracija.
Nekad tā neesmu darījusi kā sakiet Jūs Tore. Tikai IIN gada deklarāciju, kad biju IK III maksātājs.
Individuālo komersantu, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata (taksācijas) gadā pārsniedz 200000 latu, finanšu pārskatu sagatavo saskaņā ar MK noteikumu Nr.301 "Noteikumi par individuālo komersantu finanšu pārskatiem" prasībām.
Man I.K ar nosaukumu ir jaiesniedz gan bilance, ieņm, un izd.pārskats. gan uz mana vārda gada deklaracija.
Jautājuma autorei IK ir MUn maksātājs nevis IIN maksātājs.
Ja jau esat tik pārliecināta, kāpēc te jautājat?
Андочка, надо быть внимательнее, Tore ничего не спрашивала, а поделилась своим опытом.
Андочка, надо быть внимательнее, Tore ничего не спрашивала, а поделилась своим опытом.
Tā iet, ka pa diognāli reizēm lasa
Закрыть
Краткое описание нарушения