Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ja nav rēķina...
Tikai nebrūciet virsū ar replikām!!!
Ir tā, ka no bankas ir pārskaitīta nauda par rēķinu, kurš ir nozudis. PVN deklarācijā šis reķins netiek ielaists. Vai var veikt grāmatojumu 8290/2620?
Un sakiet, kā rīkoties, ja esmu atklājusi, ka šadi tika veikts darījums 2010.gadā (5310/2620) - atstāt ta, vai veikt pārgramatojumu un grāmatvedības izziņu?
Ответы (18)
Uzdodiet jautājumu precīzāk - tad arī atbilde būs lietojamāka...
Ok. No bankas veikts parskaitījums uzņēmumam "X" 10Ls par rēķinu 01. Līdz grāmatvedim šis rēķins nav atnācis. Vai kontējums 8290/2620 būs pareizs?
Otra situācija tāda pati, tikai atklāta par 2010.g. kur šāds darījums tika iegrāmatots 5310/2620. Vai pareizi un atstāt? Ja ne, tad kā rīkoties...?
Ja patiešām ir tā, kā Jūs rakstāt - Jums jāiegrāmato ieņēmumi, jāprecizē PVN deklarācija par attiecīgo taksācijas periodu (2010.gadu vēl var precizēt), kā arī jāprecizē UIN deklarācija par 2010.gadu Iespējams, ka jāprecizē arī 2011.gadaUIN deklarācija.
Bet man lāga neticās, ka tas tā patiešām ir, jo parasti grāmatvedībā neveic grāmatojumus D2620 un K5310.
Izskatās, ka Jūs pati īsti nesaprotat, ko rakstāt.
Чего проще позвонить на вторую фирму и попросить у них копию счета.
Ok. No bankas veikts parskaitījums uzņēmumam "X" 10Ls par rēķinu 01. Līdz grāmatvedim šis rēķins nav atnācis. Vai kontējums 8290/2620 būs pareizs?
Otra situācija tāda pati, tikai atklāta par 2010.g. kur šāds darījums tika iegrāmatots 5310/2620. Vai pareizi un atstāt? Ja ne, tad kā rīkoties...?
Kontējums nebūs pareizs, jo izdevumus neapstiprina ar bankas konta izrakstu.
Ir rēķins "atnācis" vai nav "atnācis", tas ir jāuzmeklē.
Ja nav "atnācis" - tie ir ar saimniecisko darbību nesaistīti izdevumi. UIN deklarācijā jāreizina ar 1,5.
Bet tas ir izņēmuma gadījums. Vispirms sāciet ar Norēķinu salīdzināšanas aktiem, kam jābūt pie iepriekšējo gadu pārskatiem.
Man nav salīdzināšanas aktu.
saprotu, ka 8290/2620 nebūs kļūda...
Bet ar to 2010.gadubūs tik sarezģīti, ja neizdosies sazināties ar otru firmu?
Mani interesē, kā jūs rīkotos...
Par cik tūkstošiem tad ir tā kļūda?
Nu 2010.gadā par 1700 nav rēķina, bet šogad tie ir vairāki tādi maksājui, kurus es ielaidu, kā jau iepriekš minēju 8290/2620.
Ha, un kā ar izrakstītiem rēķiniem, var - 2620/8190?
Tiešām palīdzēs tas, ja jūs uzrakstītu savu darbību, ja nav iespējams dabūt rēķinu oriģionālus...
Kā mēs rīkotos?
kas attiecas uz mani, es tādu situāciju nepieļauju.
Ja Jūs esat grāmatvede uzņēmumā, tad šos risinājumus risiniet ar uzņēmuma vadību, nevis forumos ar svešiem cilvēkiem, kuri nepārzina Jūsu lietas apstākļus.
Piedodiet, bet man Jūsu jautājumi jau sāk likties infantili.
Kāpēc vispār Jums "jāgrābstās" gar 2010.gadu
Rakstiet ziņojumu uzņēmuma vadītājam (ja sarunāties neprotat vai nevarat) un gaidiet uzņēmuma vadītāja rakstveida lēmumu rezolūcijas veidā.
šis risinājumus risiniet = šos jautājumus (gadījumus) risiniet
....un ko nu tagad, ja ir pieļauta tā kļūda?!!! Sanak esmu nekam nederīgs cilvēks un kļūdīties nemaz nedrīkstu. Faini, ka visu zin perfekti un pareizi, bet es daudzko nezinu un nekaunos par to, jo lai uzzinātu negaidu, kad kads ar karoti man ieliks mutē risinājumu. Un forumi manā izpratnē ir priekš tā, lai izteiktu savu viedokli, pieredzi, vai ieteikumus konkreta jautājuma risināšanā.
Nu 2010.gadā par 1700 nav rēķina, bet šogad tie ir vairāki tādi maksājui, kurus es ielaidu, kā jau iepriekš minēju 8290/2620.
Ha, un kā ar izrakstītiem rēķiniem, var - 2620/8190?
Tiešām palīdzēs tas, ja jūs uzrakstītu savu darbību, ja nav iespējams dabūt rēķinu oriģionālus...
Man tāda pieredze nav, jo strādāju ar apmaksas kontroli.Kastie par izrakstītiem rēķiniem-jūsu?Tie taču nav pazuduši?
Visas kļūdas tiek labotas caur ieņēmumu-izdevumu kontiem.
Vai tos neesošos rēķinus apmaksā kādi marsieši, vai tomēr kāds no Jūsu uzņēmuma?
Jautājiet taču tam maksātājam!
Rēķiniem ir jābūt grāmatvedībā!
Ja to nav - tā ir privāta darīšana un privāta maksāšana, par tādām nevienam nezināmām summām vēl ir jāmaksā arī sociālais nodoklis un iedzīvotāju ienākuma nodoklis.
Nezināt nav kauns, piekrītu.
Taču visām nezināšanām ir arī robežas.
Atkārtoju - forumā neviens nezina un nezinās lietas apstākļus Jūsu uzņēmumā.
Tikai kāds sevi necienošs foruma dalībnieks var Jums pateikt priekšā, ko un kā darīt.
Ja esat grāmatvede - Jums pašai viss jānoskaidro savā uzņēmumā, nevis forumā starp svešiem cilvēkiem jāizpaužas ar grāmatvežu neizdarībām Jūsu kantorī.
Vēl jau varētu grāmatot, kā īpašnieka parādu firmai (ja viņš pazaudējis rēķinu), bet, ja pazaudējis grāmatvedis, tad jāmaina profesija.
Un vēl var vandīties pa papīriem, varbūt atradīsies(ir redzēti tādi bardaki).
Var palasīt standartu par iepriekšējo periodu labošanu.Tā kā variantu daudz.
Japaina jau sāk bārstīt pērles...
воистину страстная пятница
один на кресте распинает, вторая гвоздики заботливо подает
Vai, ak vai manu vai!
Un Jūs, Kel, šoreiz nokavējāt pojezdu!
Nepaspējāt iespraukties pa vidu!
Kā tagad pārdzīvosiet?
Šitādu neražu!
:'(
воистину страстная пятница
один на кресте распинает, вторая гвоздики заботливо подает
Мы с Тамарой ходим парой