Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Nodokļu parādnieku datu bāze. К списку тем

Nodokļu parādnieku datu bāze.
Labdien!
Ieskatījos jaunatvērtajā VID parādnieku datu bāzē.Tur pēc pieprasījuma izdrukāt var glītu VID izziņu par parādu/neparādu stāvokli.Interesanti,vai šī izziņa derēs arī tur,kur tiek pieprasīta oficiāla izziņa?Piemēram tādas prasa LAD,bankas...diez vai šāda derēs?
Sella
Sella 09.04.2013 15:08
377 сообщений на сайте

Ответы (3)

VID administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datu bāze ir izveidota ar mērķi samazināt laika un finanšu resursus gan nodokļu maksātājiem, kas nepieciešami, lai VID pieprasītu un saņemtu izziņu par norēķiniem ar budžetu, gan nodokļu administrācijai, sagatavojot pieprasītās izziņas.

Ja nodokļu (nodevu) parāds tiek samaksāts tikai pēc informācijas publiskošanas datu bāzē un nodokļu maksātājam trešajai pusei ātrāk par nākamo datu bāzes aktualizēšanas datumu ir jāpierāda nodokļu nomaksas fakts, nodokļu maksātājam Elektroniskās deklarēšanas sistēmas Nodokļu maksātāju datu sistēmā ir iespējams izdrukāt pārskatu „Atlikumu vēsture (pēc NM reģistrācijas VID struktūrvienības un VID Akcīzes preču pārvaldes datiem)”, kuru, apliecinot ar nodokļu maksātāja parakstu, iespējams iesniegt trešajai pusei.
Turklāt nodokļu maksātājiem minētās sistēmas izveidošana ļaus ērtā veidā sekot līdzi savu nodokļu nomaksas stāvoklim, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegs priekšstatu par darījuma partnera ekonomisko situāciju, kā arī nebūs nepieciešams VID pieprasīt izziņas par norēķiniem ar budžetu.
Vēršam uzmanību, ka VID administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datu bāzē pieejamā informācija ir izmantojama tikai likumā “Par nodokļiem un nodevām” precīzi noteiktiem mērķiem - tiešās pārvaldes iestāžu un pašvaldību funkciju izpildes nodrošināšanai, komercdarbības vides drošības, godīgas konkurences un labprātīgas nodokļu (nodevu) saistību izpildes veicināšanai. Minētajā datu bāzē iegūtās informācijas izmantošana citiem mērķiem nav pieļaujama, tādējādi datu bāzes informācijas ieguvējs uzņemas saistības, ka iegūtā informācija tiks izmantota tikai likumā noteiktiem mērķiem.
Tt7
Tt7 09.04.2013 15:40
37863 сообщения на сайте
Ahā,tad izskatās,ka šāda izziņa derēs arī oficiālajiem pieprasītājiem...
Sella
Sella 09.04.2013 15:46
377 сообщений на сайте
Ну а почему бы и нет? Тем более, что эту иззиню эти официально спрашивающие могут распечатать и сами.
Tt7
Tt7 09.04.2013 16:47
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.