Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atkal avanss
Labrīt!
Mēs esam martā samaksājuši avansā par semināru, avansa rēķina nav. Seminārs notika aprīlī, tad arī ir izrakstīts rēķins. Kā ir ar to PVN. Kad tas jāuzrāda. Martā man taču nav neviena rēķina, uz kuru pamata atskaitīt PVN priekšnodokli.
Ответы (13)
Priekšnodokli varat atskaitīt uz MU pamata, ja pakalpojuma sniedzējs ir PVN maksātājs.
Vai tā priekšnodokļa summa ir tik būtiska, lai "čakarētu" sev un citiem smadzenes?
Ja summa ir tik liela, tad jā - tā patiešām obligāti jāgrāmato uz priekšnodokli martā.
Выделить ПВН можно только на основании счета. Если нет авансового, тогда выделяем в апреле.
Выделить ПВН можно только на основании счета. Если нет авансового, тогда выделяем в апреле.
Kurā baznīcā tas tā ir iezvanīts?
127.pants. Pienākums izsniegt nodokļa rēķinu
(1) Ja šajā likumā nav noteikts citādi, reģistrēts nodokļa maksātājs izraksta nodokļa rēķinu vai
nodrošina, ka trešā persona viņa vārdā vai preču vai pakalpojumu saņēmējs izraksta nodokļa rēķinu
par:
1) jebkurām veiktajām preču piegādēm un sniegtajiem pakalpojumiem;
Nu pakalpojums tika sniegts tikai aprīlī, un rēķins arī ir izrakstīts aprīlī.
Ja man nav nekāda attaisnojuma dokumenta, kā tad PVN atskaitē lai uzrādā uz kā pamata atskaitu PVN?
Nu pakalpojums tika sniegts tikai aprīlī, un rēķins arī ir izrakstīts aprīlī.
Ja man nav nekāda attaisnojuma dokumenta, kā tad PVN atskaitē lai uzrādā uz kā pamata atskaitu PVN?
Maksājuma uzdevums.
Ar piezīmi, ka m/u paskaidrojumā atsevišķi izdalīts PVN
njā... lata un 9 santīmu dēļ tāda jezga...
Šoreiz ir lats un 9 santīmi, bet citreiz varbūt būs lielākas summas. Bet lietas būtība tagad skaidra.
Šoreiz ir lats un 9 santīmi, bet citreiz varbūt būs lielākas summas. Bet lietas būtība tagad skaidra.
Skaidram jābūt vienam - nav rēķina - nav samaksas!
Закрыть
Краткое описание нарушения