Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Vai ir nepieciešams/lietderīgi reģistrēties kā PVN maksātājam? К списку тем

Vai ir nepieciešams/lietderīgi reģistrēties kā PVN maksātājam?
Lieta tāda, ka uzņēmums plāno nodarboties ar preču iegādi ES zonā un to tirdzniecību Latvijā. Tirdzniecība tiks veikta interneta veikalā, bet jāparedz arī skaidras naudas norēķini.
Man ir daži jautājumi:

1.Vaiir obligāts EKA, vai var iztikt kā savādāk?
2.Piepreču iegādes, uzņēmums Vācijā man izraksta rēķinu ar summu par precēm+PVN - ja uzņēmums Latvijā nav PVN maksātājs, tad man ir jāsamaksā tas PVN klāt rēķinam par preču iegādi? Ja esmu PVN maksātājs, tad PVN pārdevējam nav jāmaksā?
3.Cikbieži jāiesniedz atskaites VID, ja uzņēmums ir PVN maksātājs? Cik tādas var izmaksāt pie ~300 pirkumiem mēneša laikā?
4.Vaiir iespējama mazumtirdzniecība nereģistrējot sabiedrību kā PVN maksātāju, un vai tas ir racionāli?

Iepriekš pateicos.
Linis
Linis 15.04.2013 03:03
4 сообщения на сайте

Ответы (3)

2. un 3. Jautājumu atbildes jau pats atradu, šķiet, ka nāksies reģistrēt uzņēmumu PVN maksātājos, arī EKA būs nepieciešams.. Viss skaidrs, tēmu var dzēst!
Linis
Linis 15.04.2013 03:35
4 сообщения на сайте
1. http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=10&id=875&hl=1смотрите сами, когда можно не использовать ЭКА

4, http://www.likumi.lv/doc.php?id=253451смотрим 57 пант
Tt7
Tt7 15.04.2013 09:48
37863 сообщения на сайте
Paldies, viss skaidrs!
Linis
Linis 15.04.2013 23:15
4 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.