Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN norādīšana rēķinā.
Sveiki!
Tātad ir reģistrēts jauns uzņēmums, kurš sniedz celtniecības pakalpojumus. Uzņēmums nav reģistrēts kā PVN maksātājs. Izrakstot rēķinu, pvn nav jānorāda, vai ne?
Ответы (16)
Pieņemiet darbā grāmatvedi!
Konsultējos ar grāmatvedi, viņa teica, ka nav jānorāda. Gribēju pārliecināties.
Pirms miega vēl palasiet PVN likumu.
Сама бухгалтер, сама строителъ...
Kā tas nākas - nav jānorāda!
Protams, ka ir jānorāda, ja jau uzņēmums sniedz celtniecības pakalpojumus.
Pasarg Dievs - tālāk no šāda celtnieka celtnēm.
Ir tikai divas bezgalīgas lietas: Visums un muļķība. Kas attiecas uz Visumu, es neesmu pilnībā pārliecināts. (Alberts Einšteins)
PVN likuma 142.panta6.punktā norādīts, ka Būvniecības pakalpojuma sniedzējs izraksta būvniecības pakalpojuma saņēmējam nodokļa rēķinu, kurā norāda sniegtā būvniecības pakalpojuma vērtību bez nodokļa.
Pakalpojums sniegts ES.
Pieņemiet darbā grāmatvedi!
Grāmatvede tiks pieņemta, jāizraksta jau pirmais rēķins, tādēļ interesējos.
Annija - Jūs nesaprotat ne nopietni, un arī ne pa jokam?
Jāpiekrīt A.Einšteinam.
Pieņemiet gan darbā grāmatvedi vai pērciet ārpakalpojumu!
Ar šādu "sajēgu" par nodokļiem es pat kautrētos uzdot jautājumus.
Saprotu, ka pvn maksā pakalpojuma saņēmējs, bet rēķinu izraksta bez pvn?
Nezinu, ko Jūs tur saprotat, bet es saprotu tikai vienu - ja Jūs būtu kaut vismaz mēģinājusi lasīt likumu par PVN, Jūs VARBŪT saprastu, ka PVN nemaksātājs NAV TIESĪGS rakstīt nekādus rēķinus saistībā ar PVN!
Vai "dalēca"?
Aivars007 , lai raksta ar PVN, ja gribas.
Tātad nav jāraksta pvn rēķinā.
А если еще дальше почитать закон, то выяснится, что предоставлять услуги в ЕС не ПВН-плательщикам нельзя. Поэтому возьмите на работу бухгалтера.
Закрыть
Краткое описание нарушения