Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
KVĪTIS?
Kolēģi, situācija sekojoša: aptiekā pārdevējs par nopirktajām zālēm bez kases čeka pircējam izraksta arī stingrās uzskaites kvīti (tiem pircējiem, kam dotācijas uz zālēm). Realizācijā šīs summas it kā ir ielaistas, bet vai VIDs neprasīs uzrādīt, kur mums atspoguļots realizācijā izlietoto kvīšu summa, jo neticu, vai viņi gribēs tīt visas kontrollentas, lai pārliecinatos, ka attiecīgā summa jau ir iekšā. Varbūt, lai nerastos problēmas un nebūtu tik sāpīgi ar soda naudān, aplikt šīs summas vēlreiz ar PVN un pēc tam ar UIN.?
Ceru uz jūsu palīdzību. Paldies
Ответы (11)
Izrakstot kvīti tajā jāieraksta arī čeka Nr. datums un summa,.
Paldies, bet ja tas nav darits ieprieks?
Es izskatītos un ierakstītu
А почему Вы не используете "простые" квитанции, а не сторогой отчетности?
man arī radās āds pats jautājums kā Martinas. Ja ir EKA čeks, tad nav jāizraksta stingrās uzskaites kvītis, pietiek ar parasto kvītiņu. Stingrās uzskaites kvītis lieto gadījumos, kad nestrādā EKA vai ir atļauja no VID strādāt bez EKA , ja nemaldos.
Как правильно сказали коллеги, квитанция строгой отчетности у вас может использоваться только в случае ,когда не работает кассовый апарат и фиксирует реализацию,Я написала бы может быть бухсправку с объяснительной и включить эту сумму в реализацию как обычную,а в дальнейшем использовать квитанции строгой отчетности по назначению
paldies visiem, es sapratu
Jautājums par kvīšu noformēšanu
Veikalā nebija elektrības un tika izrakstītas stingrās uzskaites kvītis, ar summām viss kārtībā, vienīgi trūkst pircēju rekvizīti. Pircēji pārsvarā fiziskas personas.
Kā rīkoties ar šīm neaizpildītām ailēm.
es piemēram sarakstitu pats kaut kādus uzvārdus, jo pircējs tikpat labi arī var nosaukt ne to uzvārdu.
paldies par atbildi, bet varbūt var atstāt tukšas vispār, jo stulbi jau sanāk pircējam prasīt kā viņu sauc, un vai VIDam nav vienalga, galvenais ka ieņēmumi tiek uzskaitīti un PVN aprēķināts.
Vienā VID seminārā no VID darbiniekiem atskanēja doma, ka pircējs ir tiesīgs atteikties nosaukt savu vārdu un uzvārdu, saskaņā ar likumu par personas datu aizsardzību. Tad kvītī tā arī ir jāieraksta.
Закрыть
Краткое описание нарушения