Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai es pareizi grāmatošu ? К списку тем
Vai es pareizi grāmatošu ?
Labdien
Vai es pareizi grāmatošu pasūtījumus (mun sia, serviss), neņemot verā šajā piemērā PK ?
1. kāds darbs izdarīts, rēķins uz 100 ls izrakstīts:
D 2310 (100 Ls) - K6110 (100 Ls);
2. rēķins apmaksāts :
K2310 (100 Ls) - D 2620 (100 Ls);
3.samaksāti mana darba alga, un MUN 9 %:
K2620 (100 Ls) - D5610 (20 Ls), K 5710 (9 Ls).
(Aktivs 71 Ls Pasivs 71 Ls)
Paldies.
Ответы (15)
MUN, protams, D5710 (9 Ls)
Sāciet ar to, ka D pa kreisi, K pa labi (ielieciet atvilknē zīmīti).Kaitina šie stulbie pieraksti-grāmatojumi.
D/K, D/K,D/K.......
Paldies par atbildi. Profesionālo grāmatvežu smādzenēs tas viss ir jau "ieprogramēts" .
Kas par mani, es netiekos pie milzīgiem biznesa sasniegumiem / apgrozījumiem / peļņam.
Tā, lai piepelnīt drusku pie pamatdarba : šī mēnesī 100 Ls, nākamā - var būt nekā.
Rīt pirkšu licensētu Windows un pārinstalēšu savu "piratisku" XP lai kaut ko sāktu atvērties manā kompā (pirmā doma bija "jauns letais dators", tomēr : nav naudas). Tad paskatīšos kā tas viss notiek praksē.
Vērts apdomāt, vai uz veciem dzelžiem (ar XP) būtu jāpērk W7, vai W8( izņemot, ja nav veci :-)) Es tā nedarītu.
3 .Apr. d/a 7210/5610
izm. d/a 5610/2620
4. Apr. MUN 7710/5710
pārsk. 9% 5710/2620
Sāciet ar to, ka D pa kreisi, K pa labi (ielieciet atvilknē zīmīti).Kaitina šie stulbie pieraksti-grāmatojumi.
D/K, D/K,D/K.......
Kreiļiem viss mēdz būt otrādi; ne tikai D/K, bet arī pastāv kreiļu pulkstenis, kurš iet uz otru pusi.
D/K, D/K,D/K.......
Kreiļiem viss mēdz būt otrādi; ne tikai D/K, bet arī pastāv kreiļu pulkstenis, kurš iet uz otru pusi.
Varbūt bikses arī velk pāri galvai...
585.noteikumi "Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju""
69.2. grāmatvedības kārtošanu veic konkrētos grāmatvedības jautājumos kompetenta persona – grāmatvedis vai ārpakalpojumu grāmatvedis, un ar šo personu ir noslēgts attiecīgs rakstveida līgums, kurā noteikti šīs personas pienākumi, tiesības un atbildība grāmatvedības kārtošanas jautājumos."
69.1 1. grāmatvedis – fiziska persona, kuras kvalifikācija atbilst Ministru kabineta 2010.gada18.maija noteikumos Nr.461 "Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un Profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību" minētajai grāmatveža ceturtā vai trešā līmeņa kvalifikācijai un kuras kompetenci apliecina attiecīgs izglītības dokuments (diploms vai apliecība), tomēr neaizliedzot par grāmatvedi strādāt arī tādai fiziskajai personai, kuras kompetenci attiecīgajos grāmatvedības jautājumos apliecina pieredze vai grāmatveža kompetences sertifikāts....
Diezin vai zobus pats labojat?
Я что-то пропустила?
По директиве ЕС сейчас дебет справа а кредит слева?
Grāmatvedības konts ir divpusīga tabula kur vienā pusē ieraksta bilances posteņa atlikumu perioda sākumā.
Konta kreiso pusi sauc par Debetu, bet labo pusi par Kredītu. Divkārša ieraksta metode - katra operācija tiek ierakstīta divos savstarpēji sastītos kontos viena konta, D un otra K. Starp kontiem izveidojas sakars, ko sauc par kotu korespondenci. D un K noradīšanu sauc par kontēšanu jeb grāmatošanu.
http://struktura.tripod.com/buhgalter_first_1.html
Я что-то пропустила?
ты не поняла чьи уши торчат из-под авторского ника?
Я что-то пропустила?
ты не поняла чьи уши торчат из-под авторского ника?
неужто опять ТЕ ЖЕ уши,а то уже соскучилась
Šoreiz nav tas stils
ну так старается, маскируется, стиль оттачивает
вы думаете, у нас много таких (эпитет вставьте сами) ?
Ленчик, ты не ошиблась, судя по красному фломастеру, уши всё те же
Open Office ir bezmaksas licence, nekas nav jāmaksā.
Закрыть
Краткое описание нарушения