Mikrouzņēmums un TL patapinājums
Sveiki,Lūdzu palīdzību tikt skaidrībā ar degvielas kompensēšanu. (P.S. esmu uz Jūs ar grāmatvedību, tāpēc jautājumi kādam var likties stulbi )
Mikrouzņēmumam ir patapinājuma līgums par TL izmantošanu ar MU darbinieku. Auto tiek izmantots 9 dienas mēnesī.
Vai es pilnā apmērā (100%) varu norakstīt degvielas izmaksas (kas saistītas tikai ar MU darbību) uz MU saimnieciskās darbības izdevumiem?
Kādā veidā ir jārēķina kompensācija? 0,03 Ls reiz km? Un ja es maksāju 500ls lielu algu tad tie 40Ls iet pie algas vai kā atsevišķs ieraksts – kompensācija, ko grāmato uz MU saimnieciskās darbības izdevumiem? vai nebūs jāmaksā par šo kompensāciju papildus nodevas? Vai arī to var vienkārši norakstīt uz MU saimnieciskās darbības izdevumiem?
Kā ir ar maršruta lapām - kāda veida informācija tur ir jānorāda? Varbūt kādam ir excel vai word sagatave? Vai ir jāliek GPS?
Kādā veidā norādīt TL vidējo degvielas patēriņu? Vienkārši no galvas izdomāt? Vai arī VID to pārbauda? Piem., ja faktiskais patēriņš ir 7 l, bet dokumentos norādu 10?
Un kādas vēl izmaksas es varu norakstīt ja TL izmanto mazāk par 15 dienām (nemaksā UVTN)?
Likumus un forumu esmu mēģinājis lasīt, bet gaišāka galva nepaliek
Paldies ja iepriekš