Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

PVN reverss ES avansa maksājumiem К списку тем

PVN reverss ES avansa maksājumiem
1) Vai ir jāparēķina un jāuzrāda PVN atskaitē reverss no samaksātiem avansiem ES piegādātājiem par pasūtīto preci. Abi darījuma partneri ir PVN maksātāji?
2) Vai ir jāaprēķina un jāuzrāda PVN atkaitē reverss no samaksātajiem avansiem 3-valstīm, ja uzņēmums izmanto īpašo PVN režīmu.
Ja iespējams, lūdzu norādiet kurš PVN likuma pants to nosaka.
Paldies!
Inese.avt
Inese.avt 17.07.2013 16:01
154 сообщения на сайте

Ответы (4)

примерно в районе 120-ого панта
не
не
Kel
Kel 17.07.2013 19:14
12066 сообщений на сайте
Lūgums pēc padoma............. ar ko atšķiras "preču iegāde" no "preces ir saņemtas". Un vai preču iegāde nav domāts avansa maksājums?

121.pants Brīdis, kad nodokli par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā norāda nodokļa deklarācijā, un termiņš nodokļa iemaksai valsts budžetā

(1) Nodokli par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā norāda tā taksācijas perioda nodokļa deklarācijā, kad ir veikta preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā saskaņā ar šā likuma 31.pantaceturto daļu un izrakstīts nodokļa rēķins.

(2) Ja nodokļa rēķins nav izrakstīts līdz šā likuma 131.pantaotrajā daļā noteiktajam termiņam, aprēķināto nodokli par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā norāda nodokļa deklarācijā par nākamo taksācijas periodu pēc preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā.

(3) Ja nereģistrēta nodokļa maksātāja veiktās preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā kopējā vērtība kārtējā kalendāra gadā ir pārsniegusi 7000 latu, tas saskaņā ar šā likuma 86.pantaotro daļu aprēķina un iemaksā valsts budžetā nodokli par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā 20 dienu laikā no tā kalendāra mēneša beigām, kad šī summa pārsniegta.

31.panta4 daļa
(4) Preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā ir notikusi tad, kad faktiski ir veikta preču iegāde, bet ne vēlāk par brīdi, kad preces ir saņemtas.

131.panta2.daļa
(2) Reģistrēts nodokļa maksātājs izraksta nodokļa rēķinu ne vēlāk kā tā mēneša piecpadsmitajā dienā, kas seko pēc mēneša, kurā noticis šāds darījums:

1) preču piegāde Eiropas Savienības teritorijā;

2) tāda pakalpojuma sniegšana, kura sniegšanas vietu nosaka atbilstoši šā likuma 19.pantapirmajai daļai un par nodokļa samaksu ir atbildīgs pakalpojuma saņēmējs, kā arī par avansa maksājumiem, kas saņemti par šā pakalpojuma sniegšanu.
Inese.avt
Inese.avt 18.07.2013 13:54
154 сообщения на сайте
Definīcijas

18) preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā — tiesību iegūšana rīkoties ar lietu kā īpašniekam, ja šīs lietas nosūtīšanu vai transportēšanu no vienas dalībvalsts uz citu dalībvalsti veic preču piegādātājs vai preču saņēmējs, vai trešā persona preču piegādātāja vai preču saņēmēja vārdā;

21) preču piegāde Eiropas Savienības teritorijā — preču piegāde, ja preces no vienas dalībvalsts nosūta vai transportē uz citu dalībvalsti un šo preču nosūtīšanu vai transportēšanu veic preču piegādātājs vai preču saņēmējs, vai trešā persona preču piegādātāja vai preču saņēmēja vārdā;
Inese.avt
Inese.avt 18.07.2013 13:55
154 сообщения на сайте
preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā — tiesību iegūšana rīkoties ar lietu kā īpašniekam ...ko tas juridiski nozīmē? Ir veikta samaksa, prece ir ceļā, vai prece ir saņemta. Kaut gan saņemta prece, manuprāt, būs - "preces ir saņemtas" vai "preču piegāde". Līdz galam nav skaidrs vai avanss ir jāreverso vai nav. VID konsultanti saka ka nav, bet konkrētu likuma punktu atrast neizdodas.
Inese.avt
Inese.avt 18.07.2013 14:03
154 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.