Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN vajag vai nevajag... К списку тем
PVN vajag vai nevajag...
Sveiki,sveiki.. Nepatīk man šī tēma, jo neesmu īsti gudrs par PVN, likumi šķiet sarežģīti,jau sapinos līdz ausu galiem tajos..nu tā- es ir MUN maksātājs, darbojos kā starpnieks starp firmu "PĀRDEVĒJU"un preču PIEGĀDĀTĀJU.. Man nav savs transports,es veicu tikai maršruta organizēšanu, preču piegāžu organizēšanu-nu tādas lietas..
Pašas preces nāk no ES, tām šeit ir reģistrēta sava noliktava,no kurienes tās arī tiek ņemtas vešanai/piegādei pa Rīgu. Par piegādes pakalpojumiem es izstādu rēķinu igauņu firmai/juridiskajai un tā mums šo rēķinu apmaksā. Ienākumi 12mēn. nav sasnieguši 35000Ls.. Vai man jāreģistrējas tik un tā obligāti par PVN maksātāju?
Būšu priecīgs par Jūsu atsaucību.
Ответы (16)
Эстонская фирма ПВН плательщик?
ne uveren.. Cto menjaetsa esle DA i esli NET?
Да собственно, ничего. Если вы оказываете или получаете услуги в/из страны ЕС или третьей страны, то регистрация в ПВН регистре обязательна уже до начала сделки.
Mozete skazatj v kakom punkte v zakone eto otmeceno?
I cto esli uze pocti god rabotaju i ne regestrirovalsja? kakie strafi mogut bitj?
Bet uznēmums,kas nav reģistrets Latvijā taču Igaunijā nemaksā Latvijas PVN... visas kravas ir tranzīta un frahts neapliekas ar PVN....
PVN maksā gala saņēmējs kad atmuito kravu.
А с каких пор у нас товар из ЕС растамаживать надо? А по поводу регистрации смотрим 55 пант
А с каких пор у нас товар из ЕС растамаживать надо?
Он только возит как грузовое такси и в подробности не вдается
vispār, teicu pirmīt,ka neko nevedu pats
Un kā paliek likums par 35000 Ls slieksni? kāpēc man būtu jāreģistrējas? ta man jāmaksā 21%vai 0%PVN vnk jānorāda?
35000 латов это для внутренних сделок, если вышли за пределы страны, то по услугам обязательна регистрация.
no sdelki proishodjat tolko v LV..berjotsa gruz iz LV i vezut po LV.. Tolko moi nakladnie oplacevajut estonskaja firma. Eto vedj ne scitaetsa za predelami..
es apjuku...es neveicu nedz importu,nedz eksortu..vnk ņemam kravu no LV noliktavas,kas tur jau staav (precēm muitas statuss) un vedam tikai pa Rīgu.
Вы счета выставляете эстонской фирме, соответственно и услугу оказываете эстонской фирме, которая ведёт хоздеятельность, согласно требований 19 статьи, местом оказания услуги считается Эстония, а это значит, что регистрация ПВН плательщиком обязательна и порог в 35000 латов уже не имеет значения.
Eto daze esli ta ze firma registrirovana v Latvii (otdelnij filial)???? vot vlip... Nu nado zdatj shtrafov..esli pervij raz,to VID nadejusj ne postavit ogromnuju summu..Ja nadejusj na preduprezdenie
Ну Вы уж определитесь, эстонская фирма у вас или её латвийский филиал
ņemam kravu no LV noliktavas,kas tur jau staav (precēm muitas statuss)
Это транспортировка между таможенными складами?
Закрыть
Краткое описание нарушения