Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vecuma pensionārs+invalīds! К списку тем

Vecuma pensionārs+invalīds!
Labrīt!
Apjuku ar algas nodokļiem..pieņemts darbā vecuma pensionārs,kuram ir arī otrās grupas invalīda statuss.Kastad tagad ar IIN?VSAOI-tur skaidrs-pensionāra likme un neapliekamais min.nav.Betpie IIN nav jāliek invalīda atvieglojums?
Lūdzu palīdziet,jo vairāk lasu,jo apstulbstu.
Sella
Sella 18.09.2013 08:32
377 сообщений на сайте

Ответы (4)

Ja darbinieks iesniedza algas grāmatiņu un tur ir ieraksts par invaliditāti, tad ir jāpiemēro atvieglojums 108,00 LVL
Gretta1010
Gretta1010 18.09.2013 09:08
38 сообщений на сайте
Atradu tādu skaidrojumu....

Invalīdiem saskaņā ar likumu pienākas arī papildu atvieglojumi. Ja invaliditātes pensijas saņēmēja algas grāmatiņa atrodas VSAA, tad aģentūra viņa pensijai piemēro gan pensionāra neapliekamo minimumu 165 latus, gan papildu atvieglojumu 108 latus. Taču, ja, piemēram, 2.grupasinvaliditātes pensijas saņēmējs strādā un ir iesniedzis algas nodokļa grāmatiņu darbavietā, tad aģentūra šī cilvēka pensijai piemēro tikai pensionāra neapliekamo minimumu 165 latus, bet darba devējs, pie kura atrodas grāmatiņa, piemēro papildu atvieglojumu - 108 latus.
Algas nodokļa grāmatiņā, kas atrodas pie darba devēja, ir redzams, ka darbinieks saņem pensiju (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra nepiešķir pensiju, neizdarot par to atzīmi grāmatiņā). Līdz ar to darba devējs atbilstoši likumam nepiemēro vispārējo neapliekamo minimumu (45 lati mēnesī). Taču darba devējam ir jāieraksta algas nodokļa grāmatiņā darbinieka sniegtās ziņas, pamatojoties uz invaliditātes apliecību, par papildu atvieglojumu un šis atvieglojums jāpiemēro. Tātad, ja invaliditātes pensijas saņēmējs strādā, VSAA neietur iedzīvotāju ienākuma nodokli no viņa pensijas līdz 165 latiem, bet virs šīs summas ietur. Savukārt darba devējs neietur ienākuma nodokli no algas pirmajiem 108 latiem (kas ir papildu atvieglojums personai, kurai noteikta 2.grupasinvaliditāte).
Tas nozīmē - strādājoša pensionāra ienākumam vienlaikus nevar piemērot pensionāra neapliekamo minimumu 165 latus un vispārējo neapliekamo minimumu 45 latus. Turklāt 165 latu nodokļa atlaidi piemēro tikai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, nevis darbavieta.

Savukārt papildu atvieglojumus piemēro tajā vietā, kur iesniegta nodokļa grāmatiņa. Ja grāmatiņa ir VSAA, tad papildu atvieglojumu piemēros aģentūra. Ja grāmatiņa ir darbavietā, tad to piemēros darba devējs.
Tāda pati kārtība ir 3.grupasinvalīdiem, ku
Japaina
Japaina 18.09.2013 09:11
10269 сообщений на сайте
Sirsnīgs paldies,meitenes!Te nav ko piebilst!
Sella
Sella 18.09.2013 10:20
377 сообщений на сайте
Vēl variet pastāstīt savam pensionāram, ka, ja viņa pensija nesasniedz 165 Ls, gada beigās, iesniedzot deklarāciju, var atgūt pārmaksāto IIN.
Abra
Abra 18.09.2013 10:32
2285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.