Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Celtniecības pakalpojumi Norvēģijā. К списку тем

Celtniecības pakalpojumi Norvēģijā.
Sveiki, domāju, ka šobrīd ir daudz grāmatvežu kas tam jau izgājuši cauri, tādēļ vēršos pie Jums pēc palīdzības:

Latvijas uzņēmumus plāno sniegt celtniecības pakalpojumus (telpu iekšejo remontu) Norvēģijas uzņēmumiem Norvēģijā.

Saprotu , kas saskaņā ar PVN likumu PVN piemērojams pēc Norvēģijas likumdošanas pēc apgrozījuma 50000NOK . Šī summa mums tiks pārsniegta tādēļ jautājums, kādā veidā NO var reģistrēties PVN maksātāja statusam, vai tas ir izdarāms attālināti, vai vadītājem tas jāveic uz vietas? Varbūt kādam ir arī kāds paraugs PVN atskaitēm NO?

Attiecībā uz darbiniekiem un reģistrēšanos/ vai nereģistrēšanos patstāvīgai pārstāvnecībai.
Darbiniekiem ir līgums ar LR uzņēmumu un tiks nosūtīti darba braucienos, papildus darba samaksai arī kompensējot izdevumus (tā saucama dienas nauda). Cik ilgi iespējams šādā veidā darboties, kad rodas nepieciešamība reģistrēties un maksāt arī kādus nodokļus NO?

Paldies par atsaucību!
Agnesen
Agnesen 13.10.2013 16:39
9 сообщений на сайте

Ответы (1)

Par reģistrāciju paskatieties viņu ieņēmumu dienesta mājas lapā. Nav bijusi darīšana ar Norvēģiju, bet esmu pētījusi Nīderlandes, Zviedrijas un Francijas attiecīgo dienestu mājas lapas un kaut ko jau var izdibināt. Parasti ir kāds materiāls angliski, kas jādara ārvalstu uzņēmumiem, kas grib reģistrēties kā nodokļu maksātāji (izņemot frančus, kas principā raksta tikai franciski).
Attiecībā uz darbiniekiem būtu jāskatās vispārīgais rezidences princips. Ja konkrēts darbinieks uzturas NO ilgāk kā 180 dienas gadā, tad būtu jāsāk maksāt nodokļi tur.
Ilzex
Ilzex 14.10.2013 14:34
2676 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.