Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aukle - individuālais komersants К списку тем
Aukle - individuālais komersants
Esmu individuālais komersants - aukle. Man jāmaksā 24% ienākuma nodoklis un 33% soc. nodoklis.
Ko es varu norakstīt izdevumos?
Esmu apmulsusi, jo izdevumi saimnieciskās darbības veikšanai ir par mājsaimniecības vajadzībām. Ja es sākšu norakstīt ūdeni, siltumu, ēdienu, ziepes un trauku mazgājamo, man VID pateiks, ka es savus mājsaimniecības izdevumus, bet tā taču nav!!! Man bērniem dibens jānomazgā, tualetes papīrs vajadzīgs, trauki jāmazgā, grīdas arī. Gultas veļa jāmazgā, ēst jāgatavo... Nevienā likumdošanas aktā neredzēju, cik procentus es varu norakstīt no mājsaimniecības izdevumiem un vai vispār varu. IR rakstīts, ka komunālos maksājumus var līdz 70%, bet pārējo? Ēdienu, es taču neskaitu cik makaronus apēd bērns un cik es. Cik tualetes ruļļus izlietoju bērniem un cik sev?
Ответы (8)
Varbūt 50%, kā pašnodarbinātais.IMXO
Никогда не видела нянь, которые сами все покупают. Может проще было бы платить микроналог и не мучатся с расходами?
Никогда не видела нянь, которые сами все покупают. Может проще было бы платить микроналог и не мучатся с расходами?
Самый простой вариант и платить социалку отдельно.
Es nevaru būt mikeouzņēmums, jo mani šogad janvārī no mikrouzņēmumu reğistra izslēdza (agrāk mans ik nodarbojās ar citu komercdarbību). VID man teica, ka man jāves vienkāršā hrāmatvedība un no ieņēmumiem jāatņem izdevumi.
(juliatim) Esmu aukle, kas savā īpašumā pieskata bērnus. Loğiski, ka visu pērku es, man vecāki katru mēnesi maksā vienu konstantu summu, es taču viņiem neprasu, lai viņi nāk un mazgā bērniem gultasveļu, pērk papīru vai grāmatas un pērk ziepes...
Nu ja pie sevis, tad cita lieta. Droši var norakstīt visas saimniecības preces un produktus izdevumos.
Nu ja pie sevis, tad cita lieta. Droši var norakstīt visas saimniecības preces un produktus izdevumos.
Es gan nebūtu tik pārliecināta.
Es gan nebūtu tik pārliecināta.
Piekrītu Japainai.
Nekas cits neatliks, kā smalki rēķināt un uzskaitīt tos izdevumus, kuri paredzēti bērnu aprūpei.
Закрыть
Краткое описание нарушения