Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Aukle - individuālais komersants К списку тем

Aukle - individuālais komersants
Esmu individuālais komersants - aukle. Man jāmaksā 24% ienākuma nodoklis un 33% soc. nodoklis.
Ko es varu norakstīt izdevumos?
Esmu apmulsusi, jo izdevumi saimnieciskās darbības veikšanai ir par mājsaimniecības vajadzībām. Ja es sākšu norakstīt ūdeni, siltumu, ēdienu, ziepes un trauku mazgājamo, man VID pateiks, ka es savus mājsaimniecības izdevumus, bet tā taču nav!!! Man bērniem dibens jānomazgā, tualetes papīrs vajadzīgs, trauki jāmazgā, grīdas arī. Gultas veļa jāmazgā, ēst jāgatavo... Nevienā likumdošanas aktā neredzēju, cik procentus es varu norakstīt no mājsaimniecības izdevumiem un vai vispār varu. IR rakstīts, ka komunālos maksājumus var līdz 70%, bet pārējo? Ēdienu, es taču neskaitu cik makaronus apēd bērns un cik es. Cik tualetes ruļļus izlietoju bērniem un cik sev?
Fuxym
Fuxym 15.10.2013 19:04
9 сообщений на сайте

Ответы (8)

Varbūt 50%, kā pašnodarbinātais.IMXO
Japaina
Japaina 15.10.2013 19:16
10269 сообщений на сайте
По факту.
Albina
Albina 15.10.2013 19:40
64739 сообщений на сайте
Никогда не видела нянь, которые сами все покупают. Может проще было бы платить микроналог и не мучатся с расходами?
Julijatim
Julijatim 15.10.2013 20:04
8799 сообщений на сайте
Никогда не видела нянь, которые сами все покупают. Может проще было бы платить микроналог и не мучатся с расходами?
Julijatim 15.10.2013 20:04
Самый простой вариант и платить социалку отдельно.
Ser
Ser 15.10.2013 22:33
3685 сообщений на сайте
Es nevaru būt mikeouzņēmums, jo mani šogad janvārī no mikrouzņēmumu reğistra izslēdza (agrāk mans ik nodarbojās ar citu komercdarbību). VID man teica, ka man jāves vienkāršā hrāmatvedība un no ieņēmumiem jāatņem izdevumi.
(juliatim) Esmu aukle, kas savā īpašumā pieskata bērnus. Loğiski, ka visu pērku es, man vecāki katru mēnesi maksā vienu konstantu summu, es taču viņiem neprasu, lai viņi nāk un mazgā bērniem gultasveļu, pērk papīru vai grāmatas un pērk ziepes...
Fuxym
Fuxym 16.10.2013 06:46
9 сообщений на сайте
Nu ja pie sevis, tad cita lieta. Droši var norakstīt visas saimniecības preces un produktus izdevumos.
Julijatim
Julijatim 16.10.2013 17:02
8799 сообщений на сайте
Nu ja pie sevis, tad cita lieta. Droši var norakstīt visas saimniecības preces un produktus izdevumos.
Es gan nebūtu tik pārliecināta.
Japaina
Japaina 16.10.2013 17:55
10269 сообщений на сайте
Es gan nebūtu tik pārliecināta.
Japaina 16.10.2013 17:55
Piekrītu Japainai.
Nekas cits neatliks, kā smalki rēķināt un uzskaitīt tos izdevumus, kuri paredzēti bērnu aprūpei.
Aivareno
Aivareno 16.10.2013 18:19
6641 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.