Avansa maksājums par preci ES - kad uzrādīt PVN deklarācijā
Labdien!Man vajadzētu padomu - vai samaksātais avanss par preču iegādi ES (gan avansa maksātājs, gan saņēmējs ir PVN maksātāji) ir jāuzrāda tajā taksācijas perioda deklarācijā, kad avanss veikts vai tomēr ar 2013. gadu samaksātie avansi par precēm uz ES (preču iegāde) vairs PVN deklarācijā nav jāuzrāda, bet darījums jāuzrāda tikai tad, kad reāli saņemta prece un rēķins par visu summu kopā.
Man vajadzētu likuma punktu un pantu - atradu pantu par piegādēm ES, ka saņemtie avansi nav jāuzrāda... bet par iegādēm sāku šaubīties... Visu laiku domāju, ka no 2013. gada nav jāuzrāda, bet tagad sāku šaubīties.
Atradu kaut kādu VID metodiku, bet nu...
Par Saeimā 2012.gada29.novembrī pieņemto
Pievienotās vērtības nodokļa likumu
3. Darījuma brīža noteikšana
Preču piegādes ES teritorijā un preču iegādes ES teritorijā brīdis ir preču piegādes vai preču iegādes veikšana.
Avansa saņemšanu vai tā samaksu minētajos darījumos vairs neuzskata par nodokļa iekasēšanas brīdi. Nodokļa rēķins par saņemtajiem avansa maksājumiem par preču piegādēm ES teritorijā nav jāizsniedz.
Bet tur tālāk iet:
9. Termiņš nodokļa iemaksai valsts budžetā un nodokļa norādīšanas brīdis PVN deklarācijā
Ja nodokļa rēķins, kuru bija jāizsniedz ne vēlāk kā piecpadsmitajā dienā no darījuma brīža vai avansa maksājuma saņemšanas brīža (izņemot avansa maksājumu par preču piegādi ES teritorijā), nav izsniegts vai ir izsniegts ar nokavēšanos, nodokli par iekšzemē veiktajām preču piegādēm vai sniegtajiem pakalpojumiem norāda tā taksācijas perioda nodokļa deklarācijā, kad veikta preču piegāde vai sniegts pakalpojums un iestājies nodokļa rēķina izrakstīšanas termiņš.
Es nesaprotu, kas tas ir par avansu, kas minēts tajā 9 punktā.
Paldies jau iepriekš par atsaucību!